Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Huawei lansează HMS Core 5.0

Huawei Mobile Services, alternativa la aplicațiile și serviciile Google de la producătorul chinez de smartphone-uri, a primit un nou update major. Compania Huawei continuă să investească multe resurse în atingerea parității de funcții cu Google Mobile Services.

 

Cel mai recent update, HMS Core 5.0, adaugă câteva funcții pe care obișnuim să le găsim pe majoritatea smartphone-urilor de pe piață. Acestea sunt prezente pe majoritatea telefoanelor din piață.

 

Telefoanele Huawei care folosesc exclusiv Huawei Mobile Services au început deja să primească actualizări pentru suita HMS Core. Telefoanele cu EMUI pot descărca din AppGallery actualizarea de la versiunea precedentă, 4.1 la noua versiune HMS Core 5.0. Actualizarea nu este tocmai mare, necesitând doar 83 MB pentru download. Acest update nu aduce serviciile la egalitate de funcții cu cele de la Google, dar este un mic pas în această direcție.

 

Iată ce noutăți aduce update-ul Huawei Mobile Services 5:

  • Adaugă funcții audio, video, capabilități de motoare grafice și grafică generată pe computer în cadrul motorului de realitate augmentată și alte capabilități ale serviciilor
  • Servicii de poziționare: suport pentru poziționare prin crowdsourcing și capabilități de management ale funcțiilor de locație (pornirea sau oprirea unor funcții atunci când ajungi într-un anumit loc)
  • Servicii Push: suport pentru LBS, notificări push contextuale
  • Alte optimizări în cadrul serviciilor

 

Practic, cele mai importante funcții ale noului update sunt referitoare la realitate augmentată. Huawei are acum un sistem proprietar care permite dezvoltarea unor aplicații de acest gen pe dispozitivele sale. Acestea vor putea folosi fotografii, clipuri video și grafică 3D, la fel ca sistemele de AR de la Google și Apple.

 

De asemenea, funcțiile de „fencing”, care pot fi folosite în automatizări, sunt foarte importante. Prin intermediul lor poți seta dacă telefonul să fie tot timpul deblocat atunci când ajungi acasă. Poți seta de asemenea diverse funcții pentru dispozitivele smart home. Asta nu înseamnă că software-ul EMUI integrează asta acum. Dezvoltatorii vor putea însă publica în AppGallery aplicații cu aceste capabilități bazate pe API-urile Huawei.

 

Update-ul este disponibil momentan în China și probabil că va fi lansat pe telefoanele Huawei din toată lumea în viitorul apropiat.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/software/huawei-lanseaza-hms...

 

Inca o bila alba pentru Huawei si "incapatanarea" de care dau dovada in lupta lor pentru gasirea si implemnetarea unei solutii care sa suplineasca absenta serviciilor Google pe telefoanlele lor.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

E un lucru bun, care evident le va creste vanzarile.. din moment ce pierderile le-au avut in mod special din cauza google.. a lipsei acestor servicii..
In privinta 3D nu sunt prea fan.. ma cam ia cu ameteala cand ma uit la genul asta de fotografii.. din fericire nu si la filme.. :))

Avansează Huawei foarte mult și pe partea aceasta și este foarte bine că nu s-au lăsat intimidați de restricțiile puse de americani.

Concurenta este bine venita oricând și odată cu ea, încep să apară oferte la telefoane, când se sparge monopolul google.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Am verificat update-ul și este disponibil deja și în România.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!