Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Când vom avea Look 4k la Orange DTH?

Bună ziua, știți cumva dacă canalul Look 4k se va introduce pe Orange Dth și dacă da, când? MULȚUMESC ANTICIPAT

Adrian_24
Adrian_24

Adrian_24

User level
Nivel
0
28 / 100
puncte
Custom field 2
Adrian_24

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

Inca nu este iesita de la "dospit". Putina rabdare ca abia ce s-a aprobat / lansat. Dar va urma, cu siguranta...
https://www.paginademedia.ro/2019/11/canal-sport-4k-look4k

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Look 4K este un rebrand pentru Looksport 1 / Looksport 1 HD care se transformă astfel în Look 4K. Nu se stie exact care va fi ponderea continutului 4K nativ si care va fi ponderea continutului HD / Full HD upscalat.

Look 4K este live si emite. Cei de Vodafone l-au introdus deja in gila.

Pe Orange DTH, nu cred că prea curând. De ce?

  • Pentru că majoritatea folosesc receptoare, iar acestea sunt HD, deci nu suportă 4k.
  • -Un alt motiv important, din punctul meu de vedere sunt costurile destul de mari pe satelit pentru transmiterea programelor 4k! Gândiți-vă că ei tot scot și bagă programe pe vreo 7 transpondere, când mai era nevoie să închirieze și aș altele de la Ses Astra pentru a mai transmite și alte programe la rezoluție HD/Full HD. Deci nu prea e spațiu și nu au nici aparatura specifică.
    Ar mai fi și altele fin punctul meu de vedere, dar mă opresc aici. Eu am televizoare 4k și ii aștept cu pachete 4k, atât pe cablu, cât și pe satelit.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Providerii de la noi au in grila foarte multe canale de umplutura si care au o calitate a imaginii execrabila. Adica nici macar SD cu 16:9 nativ. Se poate renunta oricand la ele in detrimentul unor canale 4K sau chiar Full HD native.

In alta ordine de idei, pentru a te putea bucura de un 4K si in toata spendoarea lui, cel mai indicat ar fi sa detii un serviciu IPTV, dar unul care sa preia si sa retransmita 4K nativ fara nu faca upscale sau downscale.

Ar fi ideal, dar numai să fie acel provider peste tot. Prin mediul rural, pe unde este răspândit serviciul DTH, e mai greu cu IPTV-ul.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Profilul robot al consumatorului din mediul rural arata ca acesta detine fie un CRT vechi, fie un televizor HD folosit si trimis de ceva ruda din afara la care are atasat cel mai ieftin pachet entry de televiziune disponibil pe piata si unde majoritatea canalelor sunt SD.

Target-ul unui canal 4K si in mod particular al unui canal 4K se sport este cu totul altul decat consumatorul din mediul rural.

Personal, inca astept o alternativa viabila si un concurent serios pentru Telekom, in materie de IPTV. Desi IPTV-ul are un potential fantastic in comparatie cu DTH sau CATV si exista cere in piata, vad ca nu se inghesuie nimeni.

@FaraUnID: Orange a facut-o de oaie in toamna trecuta pe telefonie mobila si internet. Momentan cred ca mai bine asteapta la dospit ca sa nu faca aceleasi gafe si pe TV.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Orange a dat-o de gard de N ori cand vine vorba de televiziune, pentru ca, in prima faza televiziunea de la Orange - vorbim de strategia grupului mama Orange - nici macar nu a fost gandita pentru Orange Romania. In materia de televizune de la Orange Romania toata treaba a fost facuta in pripa si pe repede inainte, iar aceste lucrui se vad cu ochiul liber in grila de programe, mai ales pe partea de sport.

Pe partea de DTH voi, abonatii Orange, aveti noroc de Look pentru ca acestia au investit masiv in competitii sportive majore, pentru ca altfel nu stiu cat sport aveati parte.

Ori, pe partea de televiziune, calul de bataie este dat de competitiile sportive majore si implicit de canalele proprii de platforma. Aceste competitii sportive care conteaza sunt impartite frateste de Telekom si Digi. Restul grilei este identica in proprortie de peste 90% la toti operatorii.

Pentru partea de sport, da, cam slăbuț, dar nu toată lumea se uită doar la sport. Are o multitudine de canale documentare, filme, muzică, desene animate, etc. E oricum peste orice alt DTH din România, în raportul calitate-preț!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

"multitudine de canale documentare, filme, muzică, desene animate, etc" sunt si la Telekom, si la Digi, si la Vodafone/UPS chiar si la un cablist de cartier, pentru ca in proportie de peste 90% grila este cam cam acceasi la orice cablist. Diferenta este data de canalele de platforma si transmisiunile sportive. Aici se face diferenta.

Asa ca mai usor cu propaganda asta ieftina de tipul "E oricum peste orice alt DTH din România, în raportul calitate-preț!" pentru ca TU, nu ai testat absolut toti cablistii din Romania, pentru a putea ajunge la concluzia asta.

Mă refer strict la satelit, nu la cablu! Am avut Digi satelit, am Focussat, Telekom am la serviciu, deci cam știu despre ce e vorba.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Inca odata: TU, nu ai testat (si nici nu aveai cum) toti operatorii DTH din Romania, pentru a putea afirma faptul ca la Orange "E oricum peste orice alt DTH din România, în raportul calitate-preț" PUNCT

Tocmai am spus că știu despre ce e vorba pe satelit. Ăia sunt toți operatorii pe satelit, adică Orange, Telekom, Digi și Focussat.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Inca odata, batem seaua sa priceapa murgul!

In Romania sunt operatori de cablu (denumire generica) cu acoperire nationala: Telekom, Digi, Orange, Vodafone / UPS, etc si EXISTA OPERATORI DE CABLU (denumire generica) CU ACOPERIRE LOCALA SAU REGIONALA, altii decat cei mentionati anterior. Pana nu testezi si toate serviciile DTH oferite de toti cablistii locali / regionali nu poti sa afirmi ca Orange "e peste orice alt DTH din România" , din motive cat se poate de evidente.

Este ca si cum ai sustine ca restaurantul X ofera cea mai buna friptura de vita din Romania, in condtitiile in care tu nu ai testat friptura de vita aflata in meniul tuturor restaurantelor din Romania.

Lasa linguseala asta ieftina, de 2 lei vechi, pentru ca nu toata lumea s-a nascut ieri.

Omul se referea pe partea de satelit si este asa cum spune sunt cei mai buni deocamdata pe satelit...☺

Geo_3
Geo_3

Geo_3

User level
Nivel
2
860 / 2000
puncte
Custom field 2
Geo_3

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!