Întrebare fară răspuns

Pont Wifi + Ping

Salut comunitate,

  • Pt. banda de 2.4 Ghz, selectați canalul 13 (dacă routerul suportă). Dacă nu 7. Nu luați în seama propaganda de pe google cu 1,6 sau 11.
  • Pt. banda de 5 Ghz, selectați canalul 36 sau 44.
  • Dacă routerul suportă modificarea țării selectați Singapore cu canalul 13 sau USA cu canalul 7 sau România cu oricare dintre cele 2 canale. Atenție, unele device-uri mai vechi nu găsesc wifi pt că nu citesc canalul 13.
  • Pt. cei al căror telefoane suportă DNS privat, testați individual următoarele dns-uri:

a) one.one.one.one
b) 1dot1dot1dot1.cloudflare-dns.com
c) dns.google
d) dns.quad9.net
e) dns9.quad9.net
Mai multe dns-uri și ping-uri în funcție de locație/țară găsiți aici https://www.tastez.ro/dns.php Veți observa diferența în jocuri și download

wlog.ro
wlog.ro

wlog.ro

User level
Nivel
1
638 / 750
puncte
Custom field 2
wlog.ro
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

INFO PLUS: dacă vreți să adăugați ip-uri de dns în sistemul de operare al calculatorului d-voastră sau în router, în speranța de a cripta IPv4 și/sau IPv6, vă recomand să o faceți doar pe mobil sau deloc, dacă nu aveți cunoștințe. Este posibil să vă scadă viteza, iar ping-ul în jocuri să crească.

wlog.ro
wlog.ro

wlog.ro

User level
Nivel
1
638 / 750
puncte
Custom field 2
wlog.ro

Salut @nimeni.intamplator,

Recomandarile legate de banda(canale) nu sunt tocmai utile pentru ca acestea pot diferi in functie de utilizator si locatie.
Recomand citirea acestui topic pentru setarea benzilor: https://comunitate.orange.ro/questions/2330026-putem-optimiza-viteza-internet-wifi
sau sa vezi video-ul de mai jos:

Salut @rafa.helper,

Cu tot respectul, ceea ce am specificat mai sus reprezintă calitate și stabilitate. Nu există fluctuații, interferente sau căderi de internet (poate foarte rar). În ziua de astăzi toată lumea face vloging, bloging și sunt cunoscători de IT (no offense). Cunosc video-ul, slăbuț și plictisitor, la fel și linkul care suna a reclamă cu video-ul (no offense).

wlog.ro
wlog.ro

wlog.ro

User level
Nivel
1
638 / 750
puncte
Custom field 2
wlog.ro

@nimeni.intamplator,

O sa-ti dau un exemplu, daca 8 din 10 locatari ai unui bloc vad postarea ta si pun banda 2.4Ghz sa emita pe channel 13, crezi ca le va fi de ajutor ceea ce ai postat?
E important sa analizezi benzile care emit si sa alegi pe cea mai putin aglomerata.

Salut @rafa.helper,

Nu, vor vedea postarea ta, vor vedea video-ul, eventual și linkul și vor fi mai fericiți (glumesc). Simt cumva o ușoară aroganță sau concurență în privința cunoștințelor de IT? (no offense). Dacă deranjez sau informațiile prezentate nu sunt interesante, pot accepta și mă fac invizibil

wlog.ro
wlog.ro

wlog.ro

User level
Nivel
1
638 / 750
puncte
Custom field 2
wlog.ro

Aș vrea să vă reamintesc că orice experiență/ opinie personală (referitoare la anumite produse, servicii, oferte etc.) împărtășită în Comunitate nu trebuie considerată de către ceilalți membri ca fiind o soluție oficială sau o recomandare generală.
Nu este nicio problemă dacă avem opinii diferite, important este să le împărtășim.
Vă așteptăm și pe ceilalți membri ai Comunității cu păreri despre subiect. Mulțumim.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!