Întrebare cu răspuns(uri)

[Rezolvat] Router ”plin”

Bună dimineața!
Întâmpin următoarea problemă. De curând mi-am tehnologizat casa cu becuri smart. Toate bune și frumoase, am făcut toate setările și configurările, pentru că le-am luat pe rând, nu toate odată, ca să verific funcționalitatea lor. Le-am făcut legătura cu ruterul din casă (un Huawei), am fibră de la Orange (Home nett 100). Comenzile vocale merg bine, până mă obișnuiesc și eu bine de tot (folosesc Google assistant). Problema este următoarea: nu mai pot conecta telefoanele alor mei la ruter, zice că punctul de acces e plin, într-adevăr așa este (12 beuri smart, o yală smart, un Chromecast, o boxă, Google Home mini, o tabletă, un laptop).
Întrebare: ce aș putea face ca să pot cupla mai multe device-uri la aceeași rețea? Mai aveam de gând să mai iau un google home mini pentru bucătărie și să conectez din nou telefoanele din familie. Nu aș vrea să cred că trebuie să renunț la becuri din cauza asta. Orice soluție e binevenită. Mulțumesc!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Am rezolvat problema; ruterul avea blocate 2 SSID-uri, pe care le-am deblocat la un service. Acum pot conecta wireless până la 90 de device-uri, fără să trebuiască să achiziționez un alt ruter și să fac tot felul de artificii. Mulțumesc oricum pentru răspunsurile oferite!

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (2)

Da (4)

67%

4 membri au votat cu DA

2 membri au votat cu NU

67% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 3 din 3

Salut comunitate,

1) Ip router - login - Wlan - Basic Network Settings sau cum ai acolo - Devices (Maxim 32)

SAU...

2) Ip router - login - Wlan - Wifi coverage - aici îți faci vizibil routerul și îți legi și celălalt router

Succes

Am rezolvat problema; ruterul avea blocate 2 SSID-uri, pe care le-am deblocat la un service. Acum pot conecta wireless până la 90 de device-uri, fără să trebuiască să achiziționez un alt ruter și să fac tot felul de artificii. Mulțumesc oricum pentru răspunsurile oferite!

@Amelie, ne bucurăm că s-a rezolvat. Vom marca noi răspunsul tău ca soluție ca să se știe unde a fost problema și cum s-a remediat.
Mulțumim tuturor membrilor Comunității care s-au implicat și au venit cu sfaturi pentru această situație!

@Amelie: SSID (Service Set IDentifier) este numele retelei wireless emis de router-ul tau. Un router banal are de obicei un singur SSID. Unele routere mai complexe au 2-3 SSID-uri, chiar pe frecvente diferite (de ex: 2,4GHZ, 5GHZ). Probabil ai avut SSID-ul ascuns (hide). blocat in niciun caz. Cu un SSID blocat nu te conectai cu nici un device, nu doar cu unele dintre ele. Cu un SSID "hide"... poate te conectai partial cu unele dintre ele care stiau numele SSID-ului, fara sa il caute (scaneze).

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!