Întrebare cu răspuns(uri)

[Rezolvat] Router ”plin”

Bună dimineața!
Întâmpin următoarea problemă. De curând mi-am tehnologizat casa cu becuri smart. Toate bune și frumoase, am făcut toate setările și configurările, pentru că le-am luat pe rând, nu toate odată, ca să verific funcționalitatea lor. Le-am făcut legătura cu ruterul din casă (un Huawei), am fibră de la Orange (Home nett 100). Comenzile vocale merg bine, până mă obișnuiesc și eu bine de tot (folosesc Google assistant). Problema este următoarea: nu mai pot conecta telefoanele alor mei la ruter, zice că punctul de acces e plin, într-adevăr așa este (12 beuri smart, o yală smart, un Chromecast, o boxă, Google Home mini, o tabletă, un laptop).
Întrebare: ce aș putea face ca să pot cupla mai multe device-uri la aceeași rețea? Mai aveam de gând să mai iau un google home mini pentru bucătărie și să conectez din nou telefoanele din familie. Nu aș vrea să cred că trebuie să renunț la becuri din cauza asta. Orice soluție e binevenită. Mulțumesc!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Am rezolvat problema; ruterul avea blocate 2 SSID-uri, pe care le-am deblocat la un service. Acum pot conecta wireless până la 90 de device-uri, fără să trebuiască să achiziționez un alt ruter și să fac tot felul de artificii. Mulțumesc oricum pentru răspunsurile oferite!

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (2)

Da (2)

50%

2 membri au votat cu DA

2 membri au votat cu NU

50% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Bună dimineața! Cred că poți să mai adaugi un ruter după al tău, legat prin cablu lan. Eu așa aș face în situația prezentată de tine. Și te conectezi cu alte device-uri de cel de-al doilea ruter. Succes!

Am un ruter mic cu conectare prin AP, Wisp client și 3G/4G. Am legat cablul etthernet la Huawei-ul de la Orange, însă nu mai știu ce să fac mai departe.. Cine știe, rog un tutorial sau link detaliat. Ruterul mic este un TP-Link TL-MR3020

@Amelie: Verifica mai intai routerul daca nu are cumva impusa (chiar si ca "implicita") vreo setare a numarului de device-uri care sa se conecteze wireless. Daca nu sunt restrictii in ruterul in cauza, atunci nu te salveaza decat ... o clona: alt ruter in LAN, cu aceleasi setari de wireless, intelegand ca intereseaza conectica pe wireless, nu LAN.

Ruterul trebuie să fie tot pentru fibră și trebuie să îți dea posibilitatea să mai conectezi wireless un număr de dispozitive. Eu am așa ceva.

Am legat un cablu scurt ethernet de ruterul principal. Îmi vede ruterul pe laptop, bag parola lui, se deconectează de la Orange, încearcă să se conecteze dincoace , dar nu are internet. Eu doresc să am ambele rutere conectate la reteaua Orange, dar trebuie setate niste conexiuni pe care nu le mai stiu face.

Poate a atins capacitatea maximă sau nu mai are nici lățime de bandă. Intră în setările routerului și vezi nr. maxim de dispozitive acceptate/conectate în același timp.

@Vio73: Sa nu exageram... "ruter pentru fibra"??? Asta ce model o mai fi? Un router simplu, pe UTP-ul din casa, care ii va permite sa conecteze cel putin 250 (chiar 254) de device-uri pe clasa de IP din care face parte (ex: 192.168.0.XXX). E simplu si cu 30 de lei gasesti cel mai banal router si chiar functional.

Pare ciudat, dar este setat ruterul mic pe AP mode. E posibil să fi conectat DHCP automat ? Pot conecta acum și restul telefoanelor.

@Amelie: Pai pe "AP mode" ce semnal de emisie (nu receptie) vrei sa ai de la device? "AP mode" este acces point, nu router, utilizat pe functie inversa routerului: receptie semnal si distribuire prin LAN (cablu UTP).

A fost o conexiune falsă. Nu mă lasă în continuare să mă conectez. Tocmai de aceea, aștept pas cu pas ce trebuie să fac

@Amelie: Cum am mai spus, verifica setarie din router, sa nu fie AP (acces point) si sa nu ai vreo limitare din router la numar de device-uri conectate wireless simultan. In cazul in care exista o astfel de limitare si nu se poate elimina, atunci solutia este alt router, conectat in LAN-ul primului.

FLo_r, păi asta vreau. Să conectez TPlink la ruterul Huawei prin cablul ethernet. L-am pus, dar mai departe nu știu cum să fac încât să am able rutere în aceeași rețea

@Amelie: Sa inteleg ca routerul initial nu este configurat de tine? Sunt cam multe de explicat nestiind nimic despre modelul de router pe care vrei sa-l configurezi, dar poate te ajuta niste tutoriale de configurare router. Gasesti o multitudine pe YOUTUBE. Iti trimit 2 exemple mai banale, poate aplicabile modelului tau de ruter: sau
Revino daca ai noutati privind statusul retelei.

Am scris printre primele mesaje de tipul ruterelor. Principal este Huawei și al doilea pe care vreau să-l adaug meste TP LInk TL-MR3020

Adică, vreau să adaug TP link la Huawei, care este deja conectat, dar nu mai primește alte device-uri. Încer să cuplez și configurez TP link la Huawei prin cxablu ethernet

@Amelie: Poti sa descarci manualul de configurare pentru TPLink de pe pagina lor: https://static.tp-link.com/2018/201806/20180629/710650813...
Banuiesc ca pe acesta vrei sa-l configurezi, Huaweiul fiind deja functional. Ar merita si o verificare a setarilor de la primul router.

O am descărcată țși studiată deja. Nu știu ce mod să pun. Mă încurcă toată chestia asta. Cred că va trebui să chem pe cineva dacă nu reiușesc

Nu m-ai înțeles, Flo_1! Vreau să adaug un ruter în plus la aceeași rețea. Nu să mă abonez la altă rețea, ca să îmi pot conecta toate device-urile

@Amelie: :))) Te-am inteles perfect. Ca sa-ti dai seama ca te-am inteles, considera in loc de "abonarea la alta retea", poti alege conectarea fie DHCP fie cu IP static (asa cum e generat de routerul HUAWEI). Setarile pe partea de wireless pot fi similare cu cele din huawei (ca sa nu fie nevoie sa te conectezi la alt SSID si alta parola). In rest, ar trebui sa fie clar.

In interfața ruteryului Huawei este scris DHCP server și DHCP reservation. Nu știu aici cum să lucrez, ca să nu dau peste cap și conexiunea existentă. Am să mai caut pe net. dacă nu găsesc ceva concret mot a mot, voi chema pe cineva să mă rezolve, dacă voi găsi. Mulțumesc oricum!

@Amelie: In routerul de TPLink, la conexiunea de "internet (sau WAN)" vei selecta fie DHCP, fie IP Static (dupa cum doresti). Poti pune DHCP (ca sa nu ai atatea batai de cap), in ideea ca in routerul HUAWEI nu ai pe WLAN restrictii si orice device conectat isi ia automat setarile de IP din HUAWEI. Pe partea de network (WLAN) de la TP-Link poti lasa DHCP ca e mai ok. De altfel nu prea ai ce setari sa faci la partea asta, dar mai bine lasi setarile implicite.

Acum am citit că ruterul TP link trebuie să aibă și porturi Lan . El nu are decat WAN, ca să îl pot finaliza cu ruterul Huawei

Posibil sa nu aiba decat WAN fiind un model folosit mai mult ca AP, nu ca router. Configurarea o faci cu o conectare cu un patch-cord in WAN-ul TP-Link-ului.

Cablu de rețea îl introduci în portul LAN în ONT-ul Huawei și portul WAN în TP Link. Apoi configurezi routerul TP link de la zero, ca și când ar fi nou, iar la tipul conexiunii bifezi DHCP, în loc de PPoeP. O să facă dublu NAT, dar pentru ce îți trebuie ție este foarte bun. Eventual să pui acelasi nume și parola de rețea wireless ca la ONT și canale de propagare diferite ca să nu interferente prea mult. După ce ai conectat cablurile între routere și apoi legat la pc, accesează adresele http://192.168.0.1 , http://192.168.1.1 sau http://tplinkwifi.net., după care urmezi pașii de acolo.
Pentru acces cont, vezi ca ai pe spate router numele și parola. Succes.
Uite și un tutorial la adresa, în care te poți inspira.
https://www.tp-link.com/ro/support/faq/87/

@Razvan trebuie să cuplez atunci 2 cabluri de rețea? Unul între rutere și unul de la tplink la laptop, că nu am înțeles aici?

Nu cred că merge, dacă nu are porturi lan. Ai spus deja de la început că ruterul tău nu mai suportă alte device-uri adăugate prin wifi. Trebuie un ruter cu porturi lan. Din păcate, alte soluții nu prea văd!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!