Întrebare fară răspuns

SUA permite companiilor americane să colaboreze cu Huawei

Poziția SUA în legătură cu Huawei nu se va schimba prea curând. Donald Trump a semnat pentru menținerea companiei pe Entity List pentru cel puțin încă un an. Totuși, autoritățile americane deschid acum o mică portiță care este în favoarea companiilor americane.

 

Departamentul de Comerț din SUA a adoptat un nou amendament al regulamentului de colaborare cu producătorul chinez. De acum înainte, companiile din SUA vor putea să colaboreze cu Huawei pentru standardizarea, dezvoltarea și implementarea de standarde 5G.

 

Acest lucru nu înseamnă că restricțiile s-au terminat. Nici pe departe. De fapt, SUA continuă să încurajeze și să susțină chiar și financiar eliminarea echipamentelor 4G și 5G de la Huawei din rețelele operatorilor americani. Tot ce permite această nouă regulă este colaborarea dintre companiile americane și Huawei pentru dezvoltarea standardelor 5G.

 

Colaborarea nu trebuie să fie directă. Vorbim mai degrabă despre participarea comună în cadrul unor organizații internaționale. Huawei este una dintre companiile care alături de Nokia, Ericsson, Samsung și alte companii, au pus la punct ceea ce numim acum standardul 5G. Acesta va evolua în următorii câțiva ani, iar limitarea colaborării cu Huawei ar fi ținut companiile americane în afara acestor discuții. Practic, SUA se asigură că nu va rămâne în urmă, în timp ce companiile din alte țări rămân la curent cu cele mai recente tehnologii de conectivitate.

 

Wilbur Ross, Secretarul Comerțului din SUA a oferit și o declarație care confirmă aceste obiective:

„Statele Unite nu vor renunța la conducerea în inovație la nivel global. Departamentul (de Comerț) este dedicat protejării securității naționale și intereselor de politică externă a Statelor Unite prin încurajarea industriei americane să se implice complet și să împingă tehnologiile americane pentru a deveni standarde internaționale.”

 

Regulamentul a fost deja aprobat și semnat de Departamentul de Comerț și de alte agenții americane. Noul regulament nu permite alt fel de legături de afaceri, fără o licență. Acest lucru înseamnă că telefoanele Huawei vor rămâne fără servicii Google în continuare.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/business/sua-permite-compani...

 

Mai in gluma, mai in serios si la presiunile extrene venite din parte companiilor americane si a pertenerilr europeni, Trump a ajuns la concluzia ca vrea un al 2-lea mandat la Casa Alba.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Un fel de voi va faceti ca nu colaborati, eu ma fac ca nu vad... :)))
Cred ca au pierdut si unii si altii, mai mult altii..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Trump este disperat sa prinda un al 2-lea mandat. De accea tot urla cu repornirea economiei in momentul in care America era in plina pandemie si inregistra cifre negative record.

Salut comunitate,

Dincolo de știri și zvonuri, în realitate vânzările Apple au scăzut enorm, iar strategia lor de a revenii pe piață este să blocheze într-un fel Huawei, care domină piața. Așa au început cu "spionaj" și alte metode "moderne" de a opri/întrece concurența

Pentru faza cu talpa pusa lui Huawei, imi doresc ca Trump sa nu mai castige al doilea mandat. E neprincipial ce a facut, eu am inteles ca vrea sa ajute Apple, care, ce sa vezi, isi fabrica "aifoanele" fix in uzina Huawei. Daca esti bun, concureaza loial si piata alege, altfel e o magarie. Fix serviciile Google nu le vrea pe terminalele Huawei? Google care e cel mai mare spion si stie orice despre tine??? :)))

Daca in primul mesaj spuneam ironic faptul ca "Mai in gluma, mai in serios Trump a ajuns la concluzia ca vrea un al 2-lea mandat la Casa Alba" serile trecuta am urmarit o stire pe CNN si in care era relalat si dezbatut urmatorul subiect:

John Bolton, fostul consilier pe probleme de securitate a lui Trump, afirma faptul ca Donald J Trump ar fi avut o discutie telefonica cu presedintele chinez Xi Jinping, discutie prin care Trump il ruga pe Xi Jinping (si implicit China) sa-l ajute pe acesta (n.b. Trump) sa obtina un al 2-lea mandat la Casa Alba, promitand in schimb unele favoruri.

Ascultati la Mandea - Nu ar fi exclus sa citim o stire conform careia Trump s-a trezit cu fata la tavan si a vut o viziune in urma careia a aprobat cererea de licenta initiata de Google https://comunitate.orange.ro/questions/2245554-google-aplica-licenta-colaborare-huawei care sa le permita sa continue colaborarea cu Huawei.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!