Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare cu răspuns(uri)

Consum minute roaming, fara a fi iesit din tara

Buna ziua, azi am avut urmatoarea situatie: am constatat in Cronos, My Orange, ca pe numarul mamei mele (75 de ani) sunt inregistrate 4 minute de roaming consumate in Turcia, SUA, Canada, Rusia, China, etc. Acum, mama mea abia daca a iesit din apartament, dar'mite din tara, drept pentru care am intrat pe chat cu cei de la Customer Service sa intreb de unde sunt aceste minute. Domnisoara cu care am vorbit mi-a raspuns ca probabil a fost sunata din una din tarile din lista (altele decat SEE) si de aceea s-au consumat minutele din roaming. Asta m-a bagat complet in ceata! Roamingul nu este exclusiv pentru situatia in care esti in afara tarii? Va rog frumos sa ma luminati, ca nu mai pricep nici moarta de ce e asa!

Da, este vorba despre opțiunea Go World (https://www.orange.ro/roaming/abonament/optiunea-go-world...) care conține 60 de unități (minute/ SMS-uri) - aceasta are valabilitate nelimitată și minutele neconsumate rămân pe cont pe termen nelimitat. Probabil că cele 4 minute au fost consumate în trecut, după activarea opțiunii, restul rămân valabile pentru când va pleca din nou într-una dintre țările în care opțiunea se declanșează, fără să se mai achite din nou 9 euro.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (2)

Da (1)

33%

1 membri au votat cu DA

2 membri au votat cu NU

33% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 2 din 2

@DanielaH, în mod normal, minutele din opțiunea Go World nu au cum să se consume din ea în țară, atât timp cât resursele sunt valabile în țările cu roaming NON SEE. Din punctul meu de vedere, soluția nu este cea corectă și posibil ca taxarea să se fi produs dintr-o eroare a sistemelor de facturare Orange, care se adaugă la celelalte deja prezente la Orange România.

@Razvan: eu am luat-o altfel. Mama mea a fost in Israel acum 1 an si ceva si chiar a consumat acele minute (nu mai stiu daca a vorbit, a dat SMS sau a folosit internetul, dar a folosit optiunea). Eu cred ca cele 4 minute marcate sunt de-atunci. Si mai are 56 de folosit cand/daca mai pleaca intr-o tara din lista respectiva. Asa am inteles raspunsul Danielei, de aceea l-am marcat ca solutie.
Ce nu stiam, este ca optiunea mai poate fi inca folosita, eu credeam ca are durata limitata la o luna si ca a expirat de multa vreme. Deci, practic, nu se referea la consumul din luna in curs, ci la consumul total pe optiunea Go World. In plus, este prima data cand o vad in Cronos si de aici mi-au aparut intrebarile respective.

@DanielaH: sugestie legata de afisarea in My Orange - daca tot apare "bula" cu minutele consumate, sa se marcheze cumva ca nu sunt aferente lunii in curs. Mai dai de cineva ca mine care nu pricepe. Iar raspunsul de la Customer Service a fost epic.... Musai trebuie sa va asigurati ca cei ce raspund stiu ca nu se pot consuma minute in roaming cand te suna cineva din tarile alea cand esti in Romania.
In alta ordine de idei, multumesc pentru ajutor!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!