Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare cu răspuns(uri)

Consum minute roaming, fara a fi iesit din tara

Buna ziua, azi am avut urmatoarea situatie: am constatat in Cronos, My Orange, ca pe numarul mamei mele (75 de ani) sunt inregistrate 4 minute de roaming consumate in Turcia, SUA, Canada, Rusia, China, etc. Acum, mama mea abia daca a iesit din apartament, dar'mite din tara, drept pentru care am intrat pe chat cu cei de la Customer Service sa intreb de unde sunt aceste minute. Domnisoara cu care am vorbit mi-a raspuns ca probabil a fost sunata din una din tarile din lista (altele decat SEE) si de aceea s-au consumat minutele din roaming. Asta m-a bagat complet in ceata! Roamingul nu este exclusiv pentru situatia in care esti in afara tarii? Va rog frumos sa ma luminati, ca nu mai pricep nici moarta de ce e asa!

Da, este vorba despre opțiunea Go World (https://www.orange.ro/roaming/abonament/optiunea-go-world...) care conține 60 de unități (minute/ SMS-uri) - aceasta are valabilitate nelimitată și minutele neconsumate rămân pe cont pe termen nelimitat. Probabil că cele 4 minute au fost consumate în trecut, după activarea opțiunii, restul rămân valabile pentru când va pleca din nou într-una dintre țările în care opțiunea se declanșează, fără să se mai achite din nou 9 euro.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (2)

Da (1)

33%

1 membri au votat cu DA

2 membri au votat cu NU

33% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 2

Roamingul este pentru situatia in care telefonul este inregistrat intr-o retea care nu se afla pe teritoriul Romaniei. Daca mama ta locuieste in zone de granita este posibil sa fi experimentat roaming-ul involuntar.

Asta daca nu sunt ceva erori de facturare din partea Orange.

Mama mea locuieste in capitala... Nu a fost in ultimele 6 luni in apropierea vreunei granite. Oricum, costul este zero, dar pe mine m-a bagat in ceata raspunsul pe chat. Deci eu stiu corect, atata vreme cat esti in tara, nu se consuma minute din roaming, indiferent cine de unde te suna, nu? (evident, exceptand situatia mentionata de tine, FaraUnID).

De asta n-am mai auzit..
Nu ai cum sa fii taxat pentru ca te-a sunat cineva din afara țării..
Poate sa fie vreo redirectionare catre vreun numar ciudat..
Nu poti sa vezi convorbirile detaliat?

Subscriu la afirmatia lui @FaraUnID!
Daca locuiesti intr-o zona oarecum de granita, se intampla adesea sa iti treaca in roaming. Spre exemplu, am patit frecvent asta cand faceam drumuri Bucuresti-Timisoara cu trecere prin Craiova - Drobeta-Turnu Severin si telefonul meu "sarea" la sarbi pe langa Orsova. Am dezactivat datele mobile in roaming din telefon si cam atat. O alta varianta este sa selectezi manual reteaua si astfel sa fortezi telefonul sa ramana in Orange.
Daca insa mama ta nu locuieste intr-o astfel de zona si nu a calatorit, deschide o sesizare pentru a investiga situatia. Este relativ usor sa dovedesti ca nu avea cum calatori in SUA, Turcia, Canada si Rusia - mai ales in ultimele 2-3 luni de cand cu Covid-ul :) Eu as lua legatura prin chat cu un consultant si as cere apoi conversatia pe mail.
Este posibil sa fie necesar sa platesti totusi aceste costuri acum, insa se vor scadea din factura emisa dupa ce investigatia va fi luat sfarsit. De-a lungul anilor, am mai avut si eu cateva probleme cu facturi "incarcate" din motive tehnice, insa de fiecare data mi-am recuperat banii fara probleme.
Apelurile primite nu te costa, deci explicatia primita a fost gresita.

Trixen_old
Trixen_old

Trixen_old

User level
Nivel
3
3691 / 5000
puncte
Custom field 2
Trixen_old

@Trixen: pai pe chat am vorbit cu un consultant, care mi-a dat raspunsul din enunt. Costul este zero, dar mie mi-a fost teama sa nu cumva sa creasca numarul acestor minute si, implicit, sa genereze costuri. Ce cred eu ca s-a intamplat (dupa ce am sapat in contul My Orange) e ca se inregistreaza niste convorbiri (sau minute de net) consumate intr-adevar de mama mea in israel acum un an jumate sau chiar mai mult. A avut atunci o optiune Go world, pe care o dezactivasem. De ce apar acum? Ce legatura au cu consumul in 2020? Dumnezeu cu mila! Dar semne de intrebare mi-a ridicat fix raspunsul celor de pe chat la intrebarea mea, ca ma temeam ca s-a schimbat ceva in asezarea si interpretarea produselor.

@Jay: nu apare nimic in convorbiri ca fiind apel roaming, m-am uitat. Vezi mai sus raspunsul pentru Trixen, cred ca am gasit ce e cu minutele alea, dar m-a speriat consultantul cu care am vorbit pe chat :-).

@imch: in ianuarie 2019 am avut si eu probleme cu optiunea Go World, in sensul ca am activat-o azi (mesaj de confirmare primit pe telefon in acest sens), doua zile mai tarziu eram in SUA, iar la factura am fost incarcat pentru consum in SUA si a aparut ca optiunea a fost activata mai tarziu. Luat legatura prin chat, s-a verificat situatia, mi-au reglat la factura urmatoare, eroare a sistemului de facturare.
Iti tin pumnii sa primesti un raspuns avizat si te rog sa ne zici si noua apoi, sa invatam :)

Trixen_old
Trixen_old

Trixen_old

User level
Nivel
3
3691 / 5000
puncte
Custom field 2
Trixen_old

@DanielaH: un print screen atasat. Dar repet, cred ca am gasit de unde este. De lucrat ar fi la raspunsul celor de la CS :-). Ei m-au speriat...

Da, este vorba despre opțiunea Go World (https://www.orange.ro/roaming/abonament/optiunea-go-world...) care conține 60 de unități (minute/ SMS-uri) - aceasta are valabilitate nelimitată și minutele neconsumate rămân pe cont pe termen nelimitat. Probabil că cele 4 minute au fost consumate în trecut, după activarea opțiunii, restul rămân valabile pentru când va pleca din nou într-una dintre țările în care opțiunea se declanșează, fără să se mai achite din nou 9 euro.

Din seria operatorii Call Center spun lucruri trasnite, imi vine in minte un clip de pe youtube in care un operator call center Telekom explica unui abonat faptul ca abonamentul acestuia fusese restrictionat pe motiv ca a vorbit mai mult de 24 de ore intr-o singura zi la telefon..... Ce e alea ?!?!?!?

Cat priveste informatiile afisate in My Orange -> Cronos, exista abonati carora sistemul le afiseaza informatii despre Wap Unlimited, Optiuni BlackBerry si alte servicii care au iesit de ani buni din oferta comerciala a operatorului.

Restul sunt mici detalii!

@ DanielaH: bine de stiut ca asta este. Habar nu aveam ca mai poate folosi optiunea si pe viitor. Multumesc pentru lamurire.
@ FaraUnID: din cate stiu eu este posibil sa vorbesti mai mult de 24 de ore intr-o zi daca faci teleconferinte cu mai multi participanti. Daca am 4 oameni intr-un apel initiat de mine si apelul dureaza 10 minute, sunt contorizate 4 apeluri distincte. Eu asa stiam ca e.

Prin definitie ziua are 24 de ore. S-a modificat ceva si nu stiu eu?

Probabil ca la Telekom a fost inventata inventat ziua cu 30 ore, cum si la Orange luna calendaristica are 29 zile (posesorii de prepay stiu ce vreau sa spun cu asta), sau in cazul constructorilor de drumuri pentru care 1 KM are 800 de metri.

Cat timp traim in Romania, este destul de greu sa ma mai surprinda ceva!

@imch: asa stiam si eu, ca daca adaugi apeluri intr-o conferinta, acele apeluri sunt contorizate separat. Tin minte ca aveam conferinte de 2h cu inca doua numere si dupa fiecare aveam cu ~240 minute nationale mai putin. Cand ramaneam fara minute rugam pe cineva sa ma sune si eu il adaugam doar pe ultimul participant. Din pacate, eram singurul in Orange :)
Pe acelasi principiu, cel mai mult am stat la serviciu intr-o zi neagra circa 16h intr-o singura conferinta cu mai multi oameni de la clientul cu care lucram. Din fericire nu am vazut factura, dar sigur am depasit 24 de ore taxate intr-o singura zi :)

Trixen_old
Trixen_old

Trixen_old

User level
Nivel
3
3691 / 5000
puncte
Custom field 2
Trixen_old

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!