Întrebare fară răspuns

Posibile probleme la certificatul de secuitate al site-ului comunitatii

Saptamana aceasta, de luni mai exact, am intampinat problema atasata la accesarea sectiunii "Comunitatii". http://www.orange.ro nu are probleme, nici sectiunea de cont, dar la accesarea sectiunii dedicate comunitatii... surprize, surprize. Nu este pe sistemul de acasa si nici pe telefon, ci la job. As fi inteles ca nu e o problema nici de PC, server sau provider ci de site.
Nu este singurul site care returneaza acest mesaj, dar daca aveti vreo idee, mai ales cei din tehnicul Orange, poate o lamurire ar fi binevenita.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

@Flo_1, mulțumim pentru sesizare! Verificăm cu colegii de la tehnic și revenim.

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

Certificatul SSL aferent comunitate.orange.ro este valid si nu este nimic in neregula cu el. Dupa cun vezi este valabil pana in 2021. Problema tine de PC-ul tau de la job sau de browserul instalat in PC. In mod special de modul cum au fost configurate si ce restrictii au fost implementate in reteaua companiei.

Intreaba administratorul de retea, de sunt afisate acele erori!

Salut,
Desi am incarcat site-ul de pe doua calculatoare si mai multe browsere, nu am reusit sa reproduc situatia.
Ce browser folosesti? Certificatul Sectigo (fostul Comodo) este valid. Da, pare ca unul din certificatele intermediare a expirat in 30 mai, insa nu am reusit sa obtin un mesaj de eroare de la niciun browser (Internet Explorer, Edge, noul Edge, Firefox, Chrome).
Situatia este explicata aici: https://nakedsecurity.sophos.com/2020/06/02/the-mystery-o... si aici: https://support.sectigo.com/Com_KnowledgeDetailPage?Id=kA... si confirma cumva suspiciunea ca rulezi ceva versiune neactualizata de mult timp fie de browser, fie de sistem de operare...

Voi mai reveni luni cu detalii. In principiu am inteles ca e vorba despre actualizarea (nu expirarea) certificatului. Bineinteles, este o setare din server, dar nu una care sa impiedice (deranjeze) angajatorul, problema fiind la locul de munca, constatata pe PC. Voi incerca sa vad daca si Androidul pe wireless da semnal similar. Iar situatia erorii nu este una singulara, exemplu: pana si primaria "muncipiului" are sectiuni in aceiasi situatie :)))

S-ar parea ca o conexiune la internet facuta printr-un server proxy, nu permitea accesul site-ului. Totusi atat pe Android cat si pe PC-ul cu aceiasi conexiune dar fara datele de server proxy setate, se pare ca nu sunt probleme de acces al "comunitate.orange.ro".
PE scurt: posibil existenta unui filtru in serverul de proxy, creat cu scopul ca si alte continuturi web sau porturi sa fie blocate.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!