Întrebare fară răspuns

Sugestie implementare hartă grad poluare in MyOrange

Calitate Aer = Love

 

Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materiale care interferează cu sănătatea umană, calitatea vieții sau funcția naturală a ecosistemelor (organismele vii și mediul în care trăiesc). Poluarea urbană a aerului este cunoscută sub denumirea de „smog”. Smogul este în general un amestec de monoxid de carbon și compuși organici proveniți din combustia incompletă a combustibililor fosili cum ar fi cărbunii și de dioxid de sulf de la impuritățile din combustibili. Una din cele mai mari probleme cauzate de poluarea aerului este încălzirea globală, o creștere a temperaturii Pământului cauzată de acumularea unor gaze atmosferice cum ar fi dioxidul de carbon.

 

Flow2 de la https://plumelabs.com/en spre exemplu, este un device ce te ajută să detectezi la modul cel mai fin & transparent (PM1) gazele toxice din amosferă fiind primul echipament portabil din lume ce aduce o revoluție în materie de detectare calitate aer & transmitere date în timp real rezultând hărți locale/globale ce pot fi verificate de către populație. În Romania comunitatea PlumeLabs la momentul actual este redusă pentru Bucuresti & Brașov, sper și alte zone :)

 

Varianta gratuită, app de monitorizare iOS & Android:
https://apps.apple.com/us/app/plume-labs-air-quality-app/...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.plumela...

Hartă globală calitate aer: https://air.plumelabs.com/en/
Contribuția Orange la SDGs: https://www.orange.com/en/actus-courtes-tuiles/responsibi...
Orange Engage 2050: https://www.orange.com/en/Group/Strategy
Obiectivele de Dezvoltare Durabila: https://www.globalgoals.org

 

OFF-TOPIC: rog NU stergeți și acest topic pe motive personale gen “romgleză” având în vedere importanța locală & globală a subiectului precum și a faptului (evident) că Orange se pronunță Orange și nu “Portocală”, operatorul actual fiind intitulat “Orange #staysafe” conform strategiei #Engage2050 a întreg Orange Group, aviz așadar angajaților/moderatorilor conform cod etică și https://www.orange.com/en/Group/Orange-unveils-its-purpos...

 

ON-TOPIC: cu toții ne dorim cât mai multe echipamente portabile sau fixe de monitorizare a calității aerului toate integrate/sincronizate indiferent de producător sau locație pentru ca toți să putem respira un aer mai curat și implicit să contribuim la dezvoltarea societății românești având și un impact global. Exemplu: implementare afișare hartă grad poluare direct pe MyOrange sau http://www.orange.ro/calitateaer conform celor descrise mai sus in parteneriat cu provideri gen PlumeLabs (exemplu) sau altii, precum si instituții guvernamentale sau locale.

 

Un aer mai curat pentru toți #staysafe & Zâmbete!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Mulțumesc pentru recenzie. Poate va fi luată în calcul și de Orange propunerile tale, însă momentan calitatea aerului este monitorizata pe platforma Airly. https://airly.eu/map/en/

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

@happy, mulțumim pentru postare! Vom transmite sugestia ta colegilor noștri.
Am modificat titlul pentru a fi mai clar pentru ceilalți participanți la ce se referă exact și pentru a primi în felul acesta mai multe răspunsuri.

Airly este o rețea cu senzori fixați în anumite puncte, PlumeLabs este o rețea cu senzori mobili, Uniunea Europeană detectează nivelul de poluare pentru Europa via sateliți, instituțiile guvernamentale au senzori proprii în anumite clădiri.

Toți au un api “acces” (PlumeLabs, Airly, EU) informațiile putând fi integrate pe o hartă publică la comun cu date suprapuse.

Orange poate inova & demara un proiect conform celor de mai sus punând la dispoziție rețeaua proprie, acces date #smartcity etc.

Mulțumesc, zâmbete!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!