Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Probleme net router B311-221

Salut! Am deschis de aproximativ o luna un abonament la internet fix la cei de la Orange! Țin sa precizez ca pana acum nu am avut deloc probleme ținând cont de acoperirea din zona mea... Seara aveam undeva la 40-50 Mbps și ziua în jur de 30 download însă de o zi și ceva merge extrem de prost, urca iar apoi scade pana la 2 Mbps... Am auzit un zvon, sper sa nu fie asa, ca cei de la Orange după un anumit timp îți limitează viteza la internet de obicei la o luna maxim. Iar eu peste 4 zile fac o luna de abonament. Posibil sa fie de la platforma sau e o pura întâmplare insa nu se poate asa ceva... Folosesc router B311-221

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

În ce localitate întâmpini probleme? Internetul la 2 Mbs este din cauza congestiei din zonă sau ai nimerit un IP cu profil de 2 Mbs. Pune câteva teste de viteza aici.

Ai intenet fix pe fibra sau prin 4G? In cazul internetului fix 4G, ai la dispozitie un pachet de date in functie de oferta la care ai avut acces. In momentul in care atingi pragul maxim de consum, fie scade viteza, fie te taxeaza suplimentar.

De asemena internetul 4G este destul de instabil comparativ cu cel pe fibra. Vezi sa nu fi sarit router-ul din 4G in 3G ca urmare a unor congestii in retea, in zona ta.

Salut! Nu am net prin fibra ci prin 4G și m-am uitat...nu a sărit de la 4G la 3G dar acum își păstrează semnalul însă peste câteva min scade drastic... Am home net 4g 16 cu 160 GB pe abonament. Mai am 60...

Daca router-ul este setat sa-si aleaga reteaua in mod automat, in momentul in care in zona ta sunt congestii in retea, router-ul va comunta automat pe 3G pentru a asigura functionalitatea serviciului.

Eu detin un Huawei E5573B Airbox si desi ma aflu in arie de acoperire 4G, extrem de rar ating 40 Mbps, cu toate ca in teorie acel aibox prinde 150 Mbps. In majoritatea timpului viteza medie este undeva in jurul a 20 Mbps.

Congestiile din retea, posibile lucrari in zona. In orice caz internetul mobil este extrem de instabil comparativ cu internetul fix, furnizat prin cablu.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!