Întrebare fară răspuns

Unele placi de baza X570 au tendinta sa pacaleasca procesorul

Zilele trecute au ieșit la iveală câteva lucruri hazlii despre plăcile de bază X570. Unele dintre ele au tendința să mintă procesorul.

 

Nu toate, doar cele ale câtorva producători. Acestea tind să raporteze către procesor un consum diferit de energie, ceea ce înseamnă că procesorul va încerca să se înfrupte mai adânc din rezervele de energie ale sistemului, chiar peste limitele sale normale. Asta se traduce în performanță mai bună pentru procesor, dar folosind o metodă ce nu este tocmai aprobată de AMD.

 

Metode ce l-ar putea împinge la temperaturi mai mari ca cele normale, ceva ce nu va fi grozav pentru cei care nu au un sistem de răcire serios. N-ar trebui să provoace daune, conform analizei făcute de Anandtech, dar tot poate provoca probleme pentru cei care nu vor să își frigă picioarele la contactul cu carcasa. De asemenea, dacă faceți vreun fel de overclock, nu prea contează.

 

Și cum vă puteți da seama dacă placa voastră de bază minte? Eh cea mai nouă variantă a HWInfo, include acum un indicator despre procentajul de eroare/minciună al consumului indicat de placa de bază. Pentru a verifica trebuie să rulați HWInfo în timp ce procesorul este stresat pe toate nucleele, într-o aplicație ca Cinebench. Dacă procentajul pentru ”Power Reporting Deviation” din categoria „Sensors” se află sub 100% (cu mult, nu doar 10%), înseamnă că placa de bază minte.

 

Ce e de făcut apoi? Poate să așteptați un update de BIOS, pentru că acum chestia asta este cunoscută de toată lumea. Poate să luați un cooler mai mare.

 

Sursa - https://zonait.ro/unele-placi-x570-mint-procesorul/

Link HWInfo https://www.hwinfo.com/forum/threads/hwinfo-v6-27-4185-be...

 

Este incredibil cum ajung sa triseze unii producatori.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Este trist dacă se întâmplă așa ceva. Personal nu mă pricep atât de mult la tehnologie și mă aștept să fie totul ok când achiziționez ceva

Si eu ma gandeam ca n-am ales bine procesorul..
Dar, pentru orice corectie necesara.. apelez la prieteni.. :D

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

In cazul de fata problema apare in randul celor care au facut deja overclock la procesoare - intervine suprasolicitarea - si care nu implementat un sistem de racire pe masura.

Consum ridicat de curent + uzura prematura.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!