anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Când se va trece la formatul HD pentru anumite posturi?

Vio73
#StarMember
Aștept cu interes de ceva vreme ca Orange să introducă anumite canale în format HD, pe tv satelit. Mă refer aici la Discovery, BBC Eart, Travel Mix, AMC, etc, care există în acest format și totuși nu se întâmplă nimic. Cum de unii furnizori reușesc să le aibă (inclusiv Orange prin fibra proprie, în marea lor majoritate), iar pe Orange tv satelit nu se vrea?
Am tot întrebat de ceva vreme și răspunsurile sunt de genul ,,analizăm", ,,suntem preocupați" sau asemănătoare, dar doar atât. Ca să nu mai zic din nou că lipsa canalelor National Geographic din grilă este un mare minus. Orange tv satelit s-a remarcat încă de la începuturi printr-o grilă foarte bună de canale documentare în format HD, dar în ultima vreme observ că s-a ajuns să nu se mai aducă îmbunătățiri mai deloc.
E loc de vreo schimbare concretă în sensul celor relatate de mine?
Mulțumesc!
1 Soluţie acceptată‚

Geo_3
Explorator entuziast
Eu am mai spus, nu conteaza cantitatea ci calitatea. Ar putea face curatenie in grila canale care nu conteaza, ca exemplu protv international, antena si tvr international, nu le vad rostul si, cum a spus Vio, pot introduce Amc hd, Discovery hd, bbc earth hd. Cred ca Vio vrea pe satelit pentru calitate, exact ceea ce gandesc si eu...Satelitul e sfant, garanteaza calitate....In rest, felicitari Orange dth pentru calitate cu mici exceptii...

Vizualizare soluţie în postul original

19 Răspunsuri 19

FLo1
#StarMember
@Vio73: Raspunsurile sunt cele clasice cand nu vor face sau nu pot sa faca, doar nu crezi ca ti-o vor spune vreodata? 🙂 Cat priveste grila, mai mult decat au achizitionat, nu au ce retransmite....cred.

Vio73
#StarMember
Lipsa canalelor National Geographic este un mare minus, dar pot să introducă în format HD canalele Discovery, BBC Earth, etc. Unii operatori am văzut că le au, inclus Orange tv prin fibra proprie, cu excepția Discovery! Se mai pot aduce îmbunătățiri, doar să existe și voință.

FaraUnID
Campion certificat
Informatii poti obtine la: Chat Djingo, apel Servicul Clienti, serviciul.clienti@orange.ro, formular contact din site sau din aplicatia My Orange. Sunt raspunsurile tale clasice si care te-au consacrat.

Ascary
Campion certificat
Eu astept ca Prima Tv sa treaca pe HD. Imi place Cronica cârcotașilor 🙂 O fi costand mult aceasta trecere?

Vio73
#StarMember
Asta ține de postul respectiv. Probabil că îi costă ceva. Am înțeles că și-au schimbat proprietarul și probabil că se va face trecerea. @FaraUnID, cu tot respectul, eu sunt un om al dialogului și nu mă interesează să intru în polemică. Văd că ai mai tot timpul de spus multe despre mulți. Doar că în Comunitate vorbim despre subiecte, nu despre persoane care ne convin sau nu. Dacă e un sport să te contrazici, nu ai decât, dar nu sunt fan contradicții. Am spus că am vorbit deja și am primit răspunsuri, dar mă gândesc că postând și aici, sunt mai sensibili și poate se schimbă ceva. Asta nu o spun doar eu, ci mulți alții ca mine!

TheSpecialist
Maestru
Dacă nu ma înșel, acum 1 an Orange deținea supremația pt numărul de canale HD transmise, și foarte probabil încă o deține. Așadar, deocamdată televiziunea de la Orange nu se simte amenințată de concurenta, ca să nu mai vorbim de calitatea imaginii per ansamblu care este net superioara la varianta prin satelit. În afara de asta, doar o încărcare atmosferica foarte mare ( ploaie torențială cu tunete și fulgere) poate sa îți oprească semnalul. În rest, nu stai cu stres ca se găsește vreun Dorel sa sectioneze fibra optica sau vreun alt flăcău care sa prioritizeze vreun proaspăt abonat Telekom și sa îți scoată mufa din slot, pe motiv ca în sistem erai alocat în alta cutie ( caz concret pățit de mine). Revenind, hai sa vedem ce insemana televiziune HD, poate deschidem apetitul cât mai multor abonați și în felul asta sa crească cererea pt canale HD. HD însemna o imagine de 5 ori mai detaliată decât varianta SD (la televiziunea HD în format 1920×1080, fiecare imagine este formată din 2 milioane de pixeli, altfel spus, 2 milioane de puncte cu nuanțe de culori diferite. Sunetul a cunoscut de asemenea o îmbunătățire semnificativă prin standardul 5.1 Dolby Surround. Chiar fără un sistem home cinema, un televizor bun transmite un sunet spațial care surprinde plăcut). Imaginea în format HD alături de un sunet pe 6 canale înseamnă mult mai mai multă informație digitală de transmis și de receptat. Accesul nostru la zecile de canale HDTV (și numărul lor crește) nu ar fi posibil fără ajutorul venit de la sateliți. Un exemplu: România este acoperită de transmisiunile satelitului SES ASTRA 35,1 grade Est. Serviciul de televiziune Orange TV se bazează pe transmisiunile acestui satelit. Satelitul geostaționar ASTRA, care acoperă teritoriul României, este operat de corporația SES. SES este unul dintre cei mai mari operatori internaționali de comunicații electronice, datorită celor 56 de sateliți pe care îi administrează și care asigură servicii pentru 99% din suprafața locuită a planetei. SES retransmite peste 6200 de canale TV dintre care peste 1800 sunt HD. Este cea mai mare platformă de TV broadcasting din lume și numărul 1 mondial în retransmisia posturilor HD. Numărul abonaților la TV prin satelit: 291 de milioane de gospodării.

Vio73
#StarMember
Deține și acum supremația, nici nu se pune problema. Erau doar câteva sugestii de îmbunătățire a grilei, nimic altceva.

TheSpecialist
Maestru
Subscriu și eu la aceste sugestii, chiar îmi doresc mai multe canale HD.

FaraUnID
Campion certificat
@The Special List Pincipala problema in materie de HD vs Full HD este data de faptul ca multi cablisti de la noi triseaza, pentru ca ochiul uman nu prea percepe diferenta dintre cele 2 formate. Astfel, multi cablisti fac dowscale de la Full HD la simplu HD pentru a face economie de banda si implicit de resurse financiare, in timp ce cam 90% din grila de programe este de umplutura. Imi vine in minte topicul deschis pe la inceputul anului de un utilizator care semnala faptul ca in cazul Orange TV meciul Barca - Real a fost retransmis in format SD pe canalul Look si asta in conditiile in care transmisia fusese preluata de catre Look in format Full HD si exista canalul Look HD. De partea cealalta a baricadei avem canale tv care emit la calitate SD in format 16:9, iar unii cablisti fac upscale la HD 16:9 pentru ca ai apoi sa se laude cu un numar record de canale HD in grila. @Vio73 Este ca te doare cand cineva plateste cu prorpia ta moneda? Cu raspunsuri din 3 - 4 cuvinte, asa cum faceai tu pana de curand? Repet - "Chat Djingo, Servicul Clienti 300, serviciul.clienti@orange.ro, formular contact din site sau din aplicatia My Orange" este raspunsul tau clasic in momentul in care cineva adresa o intrebare si care raspuns te-a dus la rangul de "expert" . Asuma-ti cu demnitate!

Anonim
Neaplicabil
Din punct de vedere tehnic, toate posturile TV ar trebui să fie în format HD. Sunt posturi care transmit HD dar operatorul îi transmite în format SD. Probabil că există niște dificultăți tehnice, e doar o supoziție.

FaraUnID
Campion certificat
Si la ce ajuta daca le ai pe toate in HD, daca cca 90% din ele sunt de umplutura. Spre exemplu, in momentul de fata la Telekom sunt cca 5 canale tv religioase (oare chiar e nevoie de toate 5 !?!?!?), cca 10 canale de muzica (pe canalele comerciale muzica este aceeasi, difera doar sigla) si cam tot atatea cu desene animate. Pe Comedy Central, Diva si AXN-uri promo-ul, publicitatea si teleshopping-ul sunt ocazional intrerupte de aceleasi filme si seriale difuzate pe repeat. La Antene si PRO vezi aceleasi personale de ale casei indiferent de emisune si asa numitele reality-show-uri regizate ieftin in proportie de 85% - 90%. Si ca tacamul sa fie complet, datorita "fratiei inelelor" intre cablistii de la noi, grila de programe este cam aceeasi la toti operatorii, diferenta fiind data de televiziunile de platforma in cazul Digi si Telekom. Si cam asta este imaginea trista asupra pietei televiziunilor prin cablu (denumire generica) din Romania.

Miha_Z
#StarMember
Chiar daca nu am televiziune de la Orange, daca inca un "vot pro posturi HD" conteaza, atunci va sustin si eu. Am de multi ani Tv si net de la Digi si pana in ziua de azi, niciun alt operator nu a reusit sa ma convinga sa fac o schimbare. Chiar daca pe partea de voce sunt slabi calitativi, pe partea de fix( tv &net) consider ca sunt cei mai buni. Si macar la ei mai am posturile Discovery si National Geagraphic. 😉

Vio73
#StarMember
Canalele Discovery sunt și la Orange și sunt unele pe care Digi nu le are ( eu am acces și la grila Digi), dar eu mă refer la faptul că s-ar putea trece la formatul HD pentru unele dintre cele menționate. Grila Digi este mai săracă la acest capitol. Mulțumesc pentru susținere, Miha Z!

Ascary
Campion certificat
Si totusi cat poti sa stai in fața televizorului,cate mii de posturi sa iti doresti fie ele (asa zise) stiintifice,in fapt bălării,nu uitati ca si Discovery vinde ce se cauta si vrea sa faca cat mai multi bani,dar noi avem liberul arbitru,dreptul de a alege mai mult timp liber,sa facem sport,sa ne jucam cu copii,sa admiram natura,sa drumetim. Statul in fața televizorului cu telecomanda in mana creează dependenta,depresie,ne îngrășăm. Eu cred ca sunt deja prea multe canale,arhisuficiente...