Întrebare fară răspuns

Huawei Mate 40 Pro și Huawei P50 Pro ar putea avea cameră sub ecran

Huawei va adopta tehnologia de cameră sub ecran. Design-ul telefoanelor Huawei a evoluat foarte rapid în ultimii ani. De la dispozitive greu de remarcat pe piață în urmă cu câțiva ani, modelele de top de la Huawei sunt acum unele dintre cele mai „arătoase” și mai bine construite.

 

Compania a investit mult în acest domeniu și a încercat cumva să adapteze tehnologiile de top cu design-ul atrăgător. Anumite aspecte au rămas totuși în urmă. Seriile Mate 20 și Mate 30 au fost livrate cu „breton”, pentru a integra un sistem de autentificare avansat. De altfel, modelul P40 Pro vine cu un decupaj destul de mare în colțul din stânga al ecranului. Conform unui nou brevet, Modelele Mate 40 și P50 ar putea renunța complet la decupaje.

 

Cum ar arata un telefon Huawei cu cameră sub ecran?

 

Imaginile, descoperite de publicația olandeză LetsGoDigital, prezintă evoluțiile celor două serii de telefoane high-end ale Huawei. Ambele par a fi o evoluție a design-ului de pe Huawei Mate 30 Pro, cu margini extrem de curbate și cu linii foarte drepte sus și jos. De altfel, singurele diferențe notabile între cele două dispozitive prezente ar fi modulele de cameră. În rest, acestea s-ar putea conforma unui design unitar, ceva ce Huawei nu a mai încercat până acum.

 

Secretul ecranelor fără decupaje este însă unul la fel de intrigant. Nu este vorba despre un smartphone cu cameră frontală retractabilă, ci despre unul cu o cameră ascunsă în ecranului. Având în vedere că Huawei a încercat în ultima perioadă să împingă înainte inovații tehnologice, o astfel de mișcare nu ar fi ieșită din comun. Companii precum Xiaomi sau Oppo au prezentat încă de anul trecut prototipuri cu cameră în spatele ecranului. Totuși Huawei ar putea fi compania care aduce în premieră acest concept pe piață.

 

Modelul Huawei Mate 40 Pro ar putea fi primul telefon livrat cu o cameră foto „ascunsă” sub ecran. În imaginile din brevetul înregistrat de Huawei, acest model folosește un ecran „orizont”, fără butoane fizice pe laterale. Acesta ar depinde exclusiv de butoane virtuale pentru controlul volumului, de exemplu, la fel ca Mate 30 Pro. Știm însă că este vorba despre un model Mate datorită camerei foto rotunde de pe partea din spate.

 

Modelul P50 Pro, care ar putea fi lansat în primăvara lui 2021, ar folosi un design similar, fără butoane de volum și cu un ecran extrem de curbat, dar cu o cameră ceva mai „tradițională”. Aceasta ar folosi un modul dreptunghiular, camera de jos fiind una cu obiectiv periscopic.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/huawei-mate...

 

Numai la simpla citire a Huawei Mate 40 Pro sau Huawei P50 Pro si parca incepi sa ai un vis ...

 

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Cred ca ar fi mai accesibila privirii, asa cum si senzorul de amprenta, mie imi este mai accesibil pe partea din fata a telefonului, nu pe lateral.. :))

Nu prea agreez lipsa butoanelor fizice. Când ți se va bloca telefonul, sa vezi cum apeși pe touch pentru a-l putea restarta :D

Mate 40 Pro cred ca va fi cel mai revolutionar telefon,de la care si Samsung si Apple vor avea ceva de învățat (furat).

Conform contului de Weibo „Digital Chat Station”, Huawei pregătește un Mate 40 Pro cu o cameră mult îmbunătățită. Această sursă a oferit în trecut informații reale despre telefoane nelansate. În general, modelele Mate oferă o performanță similară cu cea de pe modelele P din primăvară. Anul acesta însă, compania ar putea investi mai mult în aceste funcții. Senzorul foto de pe Mate 40 Pro ar putea fi upgradat de la 50 la 108 megapixeli. Această rezoluție ar fi de patru ori mai mare. De asemenea, obiectivul foto ar fi adaptat la rezoluția înaltă.

 

Acesta ar putea fi unul dintre primele smartphone-uri cu lentilă „9P”, cu un design numit „free-form”. Astfel, un obiectiv 9P ar putea să ofere o claritate mai bună și să elimine efectul de distorsiune. Aceste avantaje ar putea elimina nevoia de procesare digitală în anumite cazuri. Anterior, cel mai avansat obiectiv de pe un smartphone a fost o lentilă 8P de pe modelul Xiaomi CC9 Pro Premium. Și acesta folosea senzor principal tcu rezoluție de 108 megapixeli.

 

Alte informații care au apărut până acum despre Mate 40 Pro au făcut referire în special la design. Știm că un eventual procesor Kirin 1000 pe 5nm ar putea sta la baza lui. În funcție de când au fost date comenzile pentru producția acestor procesoare, Huawei ar putea avea sau nu acces la fabricile TSMC. Apoi, se zvonește că ecranul OLED al telefonului ar putea ascunde în spatele său o cameră foto. Având în vedere parteneriatul cu BOE din trecut, probabil că și acest producător de ecrane va avea până atunci acces la această tehnologie.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/huawei-mate...

Efectele restricțiilor SUA asupra Huawei încep abia acum să aibă efecte vizibile. Conform unui articol publicat de Nikkei, producătorul chinez va amâna producția dispozitivelor flagship Mate 40 din toamnă. Se pare că Huawei a oprit comenzile de componente dedicate acestor dispozitive. Acest lucru sugerează că noua serie Mate 40 va fi amânată pe piață față de data originală.

 

Motivul principal pentru amânarea Huawei Mate 40 ar putea fi lipsa accesului la fabricile TSMC https://comunitate.orange.ro/questions/2342161-america-blocheaza-huawei-piata-internationala-procesoare

 

Compania taiwaneză este principalul producător de procesoare pentru Huawei. Aceasta nu mai poate livra însă comenzi noi de cipuri către Huawei din cauza noilor restricții adoptate de Donald Trump, care interzice companiilor care folosesc tehnologii americane să colaboreze cu producătorul chinez. Întrucât aceasta este singura companie care va putea livra în 2020 cipuri pe litografie de 5nm, Huawei nu va putea dezvolta cipuri Kirin noi pentru noua generație de telefoane.

 

Conform informațiilor disponibile în acest moment, Huawei are stocuri de procesoare pentru următorii doi ani. Totuși, aceste procesoare sunt pentru servere și alte sisteme, nu pentru smartphone-uri. Compania ia acum în calcul colaborarea cu alți parteneri care să furnizeze componentele necesare noilor telefoane. Printre partenerii care sunt luați în calcul sunt MediaTek și Qualcomm.

 

Huawei a anunțat recent un parteneriat cu MediaTek https://comunitate.orange.ro/questions/2350297-huawei-inlocui-procesoare-kirin-mediatek , care furnizează deja anumite chipset-uri cu modem-uri 4G și 5G pentru oferta sa de telefoane din China. Qualcomm a fost un partener pentru Huawei și în trecut, iar anul trecut, compania a primit licență de la autoritățile americane pentru a colabora cu Huawei.

 

Se pare că seria Huawei Mate 40 ar putea fi în continuare anunțată la termen, cândva în toamnă. Totuși, aceasta ar putea fi livrată pe piață mai târziu, imediat ce Huawei rezolvă problemele cu stocurile de componente.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/seria-huawe...

Noile informații vin din mai multe surse precum The Elec și câțiva leakeri de pe Twitter. Elec spune că tehnologia BOE se apropie cu pași repezi de cea pe care o dezvoltă LG și Samsung, doi veterani pe piața OLED.

Se pare că Huawei a ales pentru modelul standard de Mate 40 să integreze exclusiv paneluri de la producătorul chinez. Pentru Huawei Mate 40 Pro, care va beneficia de un ecran mai performant, compania va opta atât pentru paneluri BOE, cât și LG și Samsung. Probabil că specificațiile sunt atât de înalte, încât fiecare companie va putea livra la timp un număr limitat de unități.

Cert este că BOE a avansat foarte mult în ultimii câțiva ani. Chiar și Apple ia în considerare să cumpere paneluri OLED de la această companie. Se pare însă că pentru seria iPhone 12, BOE nu a reușit să se ridice la standardele impuse de Apple sau nu poate să asigure cantitatea necesară de paneluri.

Noile informații despre seria Mate 40 însă spun că Huawei renunță la „notch”. Modelele Mate 20 Pro și Mate 30 Pro aveau decupaje în ecran similare cu cele de pe iPhone pentru că foloseau sisteme de autentificare facială comparabile.

Pentru Mate 40 și Mate 40 Pro, Huawei va apela la ecran perforate, așa cum fac majoritatea companiilor în 2020. Mate 40 urmează să ofere un ecran ușor curbat la margini, cu decupaj pentru o singură cameră foto frontală. Mate 40 Pro ar putea însă să continue în direcția Mate 30 Pro, cu un ecran de tip „cascadă”, prelungit pe ambele laterale, cu un decupaj în formă de „pastilă”, pentru a găzdui două camere frontale.

Informațiile recente spun că Huawei ia în considerare lansarea mai multor revizii hardware pentru seria Mate 40. Pentru că TSMC nu va putea livra destule procesoare Kirin 1020 pentru aceste modele, Huawei ar putea echipa toate dispozitivele Mate 40 care se vând în afara Chinei cu alternative de la MediaTek. Telefoanele Huawei din 2021 ar putea să folosească și chipset-uri Snapdragon de la Qualcomm.

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/huawei-mate...

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!