Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Statistica Gartner Piata Globala Smartphone T1 2020

Dupa topul celor de la Counterpoint Research https://comunitate.orange.ro/questions/2328131-top-vanzari-smartphone-t1-2020 cu privire la vanzarile de smartphone in T1 2020, iata ca si cei de la Gartner vin cu propiul clasament.

 

Piața globală de smartphone-uri a scăzut cu 20,2% în părimele trei luni ale acestui an, comparativ cu perioada ianuarie – martie din 2019, potrivit firmei de cercetare a pieței Gartner.

 

Declinul a fost cauzat de pandemia COVID-19, care i-a determinat pe oameni să cheltuiască mai puțini bani pe produse care nu sunt esențiale. Mai mult, milioane de oameni și-au pierdut locurile de muncă din cauza crizei economice care afectează lumea.

 

„Pandemia de coronavirus a făcut ca piața de smartphone-uri să experimenteze cel mai mare declin (trimestrial – ne.e.) din toate timpurile”, a declarat Anshul Gupta, analist senior la companie.

 

1. Samsung 55333 unitati vandute si 18.5% cota de piata
2. Huawei 42499 unitati vandute si 14.2% cota de piata
3. Apple 40920 unitati vandute si 13.7% cota de piata
4. Xiaomi 27817 unitati vandute si 9.3% cota de piata
5. OPPO 23949 unitati vandute si 8.0% cota de piata
6. Altii 108621 unitati vandute si 36.3% cota de piata

 

Cei mai mari trei jucători – Samsung, Huawei și Apple – au înregistrat scăderi ale vânzărilor. Samsung s-a menținut pe prima poziție la nivel global, datorită prezenței limitate pe care o are pe piața din China, dominată de mărci locale.

 

Cel mai mare declin, de 27,3%, a fost înregistrat de Huawei. Compania este vizată de sancțiuni în SUA și nu mai are acces la serviciile Google. Astfel, smartphone-urile sale sunt mai puțin atractive pe piețele vestice.

 

Potrivit Garner, livrările de PC-uri, tablete și smartphone-uri vor scădea cu 13,6% în acest an, comparativ cu 2019.

Vânzările de smartphone-uri vor consemna un declin de 14,6%, potrivit sursei citate.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/business/piata-de-smartphone...

Răspunsuri

Si totusi scaderea vanzarilor nu i-a impiedicat sa produca multe modele noi, cu mici diferente intre ele. Sunt atat de multe incat, e din ce in ce mai greu sa te hotarasti si, un mic detaliu poate face diferenta. Top 3, destul de previzibil.. Huawei, probabil ar fi stat mai bine daca n-ar fi avut problema cu SUA..

Cu toate probleme pe care Huawei le intampina, inca sunt pe locul 2.

Daca modelele din gama P40 si Mate 30 ar fi beneficiat de pachetul Google, tind sa cred ca Huawei se apropiau binisor de Samsung. Probabil ca ar fi avut undeva pe la 50000 de unitati vandute si undeva pe la 16% cota de piata.

Era de asteptat ca pe podium sa fie cele 3 mari firme de mobile. Din pacate Huawei fara serviciile Google si cu toate piedicile puse de Trump a mai pierdut din clienti.

Huawei ar fi fost mult mai sus dacă nu erau problemele actuale, dar totuși stă destul de bine. Problema va fi mai mare în viitor, pentru că nu mai este agreat de mulți fără GMS.

Mare chestie că Huawei este pe locul doi! ;)
Mă așteptam să scadă mai mult dar se pare că patriotismul chinezilor a influențat acest clasament.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!