anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Donald Trump - Ordin Prezidențial Impotriva „Cenzurii” In Social Media

FaraUnID
Campion certificat

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, a semnat un ordin prezidențial prin care dorește să tragă la răspundere platformele de socializare online pentru „cenzurarea” conținutului. Acesta a luat măsuri după ce două dintre mesajele sale postate pe Twitter au fost marcate drept „fake news”. Fiecare dintre mesaje aveau sub ele link-uri care să verifice informațiile publicate de Trump, care sugera că votul prin corespondență va fi fraudat de către Partidul Democrat în California.

 

Ordinul prezidențial dorește să înlăture protecțiile legale de care platformele online dispun. Acestea sunt acoperite de Secțiunea 230 a Actului pentru Decență în Comunicare. Acest document datează din 1996, când platformele online au început să ia amploare. Sub acest act, legea SUA protejează companiile de riscul de a fi trase la răspundere pentru conținutul publicat pe platformele lor online de alte persoane decât angajații săi.

 

Acest lucru permite platformelor de social media să funcționeze și totodată le permite să modereze conținutul. Dacă acest Act nu ar fi în vigoare, cetățenii americani ar putea chema în instanță orice platformă pentru conținutul care se găsește pe platformă. În același timp, moderarea conținutului ar putea fi considerată o încălcare al dreptului la liberă exprimare. Practic, din punct de vedere legal, aceste platforme nu ar mai putea opera fără să riște acțiuni legale interminabile.

 

Trump dorește ca acest Act să fie modificat. Acesta pune asupra FCC responsabilitatea de a determina dacă platformele cenzurează cu „bună credință” sau nu. Specialiștii în drept din SUA spun că în primul rând ordinul este neconstituțional, întrucât platformele nu sunt acoperite doar de către acel Act ci și de amendamentul întâi al constituției, care garantează dreptul la liberă exprimare în public. Platformele online nu sunt însă obligatoriu spații publice, acestea fiind deținute de către companii private.

 

De altfel, FCC-ul nu are autoritatea necesară pentru a putea obliga aceste platforme să se conformeze la ordinul prezidențial. Această autoritate trebuie garantată de Congres.

 

Probabil că Donald Trump dorește mai degrabă să intimideze companiile de social media, în special Twitter. Mark Zuckerberg a ieșit deja în public și a spus că rețelele de socializare nu ar trebui să fie „arbitrii adevărului”. Acest punct de vedere susține cumva punctul de vedere al lui Trump.

 

După ce ordinul prezidențial a fost semnat, Twitter a luat noi acțiuni de moderare pe contul lui Donald Trump. Unul dintre mesajele sale a fost ascuns și marcat drept „periculos”, întrucât includea o instigare la violență. În mod normal, un astfel de mesaj ar fi fost șters de pe platformă. Fiind un mesaj publicat de președintele Americii, acesta rămâne vizibil la cerere, întrucât este de interes public.

 

Aici puteti asculta declaratia lui Trump https://twitter.com/thehill/status/1266105569733214209

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/social-media/donald-trump-ordin-prezidential-pentru-a-impiedica-cenzura...

6 Răspunsuri 6

Jay
Campion certificat
Daca platformele sunt protejate în astfel de situații.. n-au de ce sa cenzureze..

Miha_Z
#StarMember
Trump se foloseste de functia lui pentru a da legi in favoarea sa. Nu e buna strategia lui ca asa castiga si mai multe antipatii. Dar scopul lui este de a arata ca e cel mai puternic si nimeni nu se poate pune cu el.

Anonim
Neaplicabil
Trump e din ce în ce "mai simpatic" :)))) Dacă va fi votat a doua oară, America nu mai are nicio șansă...

Vio73
#StarMember
Bate câmpii la greu omul și cred că habar nu are ce face! Dar trebuie să iasă în evidență cu ceva, nu?

FaraUnID
Campion certificat
Pe Trump, social media l-a facut presedinte. Donald Trump a fost ales presedintele SUA pentru că a avut cea mai bună campanie din mediul online ever.

DanielaH
Moderator
Vă rugăm să nu vă abateți de la subiectul propus în topic. Comunitatea Orange nu este locul potrivit in care să comentăm despre politică si nici despre modul de conducere al președintelui Trump. Mulțumim.