Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Strandhogg 2.0 Vulnerabilitatea Android

O nouă vulnerabilitate, care afectează dispozitivele cu sistem de operare Android, permite mascarea aplicaților malițioase (sub forma oricărei alte aplicații instalate) și afișarea de interfețe false, pentru a convinge utilizatorii să-și ofere informații personale.

Denumită Strandhogg 2.0, vulnerabilitatea descoperită de o echipă de cercetători norvegieni, permite atacuri mult mai complexe decât varianta descoperită la sfârșitul anului trecut. CVE-2020-0096 afectează toate dispozitivele ce rulează sistemul de operare mobil, cu excepția ultimei versiuni Android Q/10, instalată doar pe 15-20% din totalul telefoanelor inteligente active.

Sursa - https://thehackernews.com/2020/05/stranhogg-android-vulne...

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Din ce in ce mai nesigur...

svetalex
svetalex

svetalex

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
svetalex

Da, din păcate, cam multe probleme de securitate în ultimul timp, iar unele dintre ele pot fi uneori destul de neplăcute. Și asta cam pe toate sistemele de operare.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!