Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Facebook începe construirea unui cablu subacvatic de jur împrejurul Africii

Am citit de curând că Facebook va construi un cablu subacvatic masiv de jur împrejurul Africii, într-un efort de a mări viteza la internet pentru cei 1,3 miliarde de oameni care trăiesc pe teritoriul continentului.

 

Cablul subacvatic, cu o lungime de 37.000 de kilometri, va fi „aproape egal cu circumferinţa Pământului" şi va interconecta 23 de ţări din Africa, Orientul Mijlociu şi Europa.

 

Ţelul principal al iniţiativei este creşterea conectivităţii în Africa. Continentul este momentan "cel mai puţin conectat” din lume, doar 4 din 10 oameni având acces la internet, în comparație cu media globală care este de 6 din 10. 

 

Sursa: https://www.zf.ro/business-international/facebook-incepe-construirea-unui-cablu-subacvatic-37-000-km-jur-19132203

 

Mi se pare foarte curajoasă inițiativa FB, mai ales în contextul actual in care OMS a avertizat că Africa poate fi foarte puternic impactată de noul coronavirus. Sunt curioasă cât va dura construcția acestui cablu și ce costuri va implica.

 

Voi ce părere aveți?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Chiar super interesant proiectul și așa cum ai spus și tu este o inițiativă curajoasă. Am văzut că s-au alăturat proiectului ChinaMobil, MTN din Africa de Sud, Orange, Vodafone și alți operatori locali. Acum să vedem ce se va întâmpla mai departe și care ar fi estimarea de timp.

Este un lucru bun. Ma uit la copiii din satele noastre, in aceasta perioada când au mai mult ca oricând nevoie de tehnologie. Tehnologizarea are și părți rele dar oferă multe avantaje.

Tina
Tina

Tina

User level
Nivel
3
3264 / 5000
puncte
Custom field 2
Tina

Cred ca este un prim pas spre domesticirea Africii și spre transformarea ei într-o destinație mai prietenoasa pt milioanele de potențiali turiști. Africa este un continent ce abunda în absolut orice, și are un potențial enorm care trebuie valorificat. Este continentul ideal, este foarte mare, foarte puțin populat raportat la dimensiunea lui, ceea ce îl face ideal pt destinații exclusiviste : safari, vânătoare, hicking, etc. Gândiți-vă numai ca o partida de vânătoare în Kenya, Etiopia, de 1 săptămâna costa cam 15-20 mii de euro (transport, cazare, masa, deplasări pe fond), la care se adaugă trofeele +/- impaiere și expediere în tara. Dar dacă nu ai net sa postezi imediat, nu ai făcut nimic.

O initiativa buna a celor de la Facebook. Or fi primit cereri de dezvoltare si in continentul african si au hotarat sa tina cont de ele.

Mi se pare o idee foarte bună, menită să ajute comunitățile în general sărace din acest continent. Sper să fie un mare pas înainte spre progres pentru mulți dintre oamenii de acolo. Informația înseamnă civilizație!

Continentul african a fost exploatat de europeni, probabil creșterea din date fixe și mobile a stagnat în Europa și SUA, pe fondul saturării și probabil migrează pe o nouă piață care să le aducă venituri suplimentare. Am văzut duminica seara, un documentar pe Național Geographic, Expediția Okavango și spuneau ca Angola este în plină dezvoltare, însă mai are regiuni întregi de mine antipersonal în nordul țării. Probabil construcția acestui cablu va dura 1-2 ani și apoi probabil vor merge pe servicii mobile prin 4/5G, fiind mai ușor de acoperit la suprafața imensă a Africii.

E bine si cu internetul, dar in multe tari din Africa se moare, la propriu, de foame si de sete. Ii si vad pe amaratii aia, schelete cu burta mare de la ascita, cum butoneaza smartphone-ul in desert... :( Sa fim seriosi, net-ul ala e dedicat tot albilor care vin in Africa in vacanta, la safari, sa nu cumva sa sufere ca nu pot da check-in pe FB sau ca nu pot posta in direct cum omoara un animal. Bastinasii au nevoie de chestii de baza: apa si mancare,

delfinas
delfinas

delfinas

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
delfinas

de obicei (pana acum) progresul tehnologic s-a facut in dauna mediului si mai ales in directia "mediului virgin" vezi defrisari poluare restrangerea arealului salbatec ... parerile pro si contra sunt multe , echilibrul este deja foarte "subtire" si sper ca va fi pastrat .

mihai_13
mihai_13

mihai_13

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
mihai_13

Din păcate, da, progresul tehnologic s-a realizat în detrimentul altor lucruri, care le sunt mult mai necesare. Dar trebuie să existe un punct de la care să se înceapă.

Se tot vorbește despre dezvoltarea durabilă, adică să ne dezvoltăm tehnologic, sa construim, dar echilibrat, in profundă legătură cu mediul, cu respect și decență. Din păcate, au rămas doar vorbe. :( Anual mor milioane de oameni de foame, dar daca nu ne afectează direct, cum e virusul lui pește, nu ne prea interesează. Noi ne gândim la tehnologii avansate, 5G, infinit G, sa trimitem rachete pe Marte, dar ne-a pus în cap un virus microscopic, căruia nu-i dam de cap cu toată tehnologia pe care o avem la dispoziție.

delfinas
delfinas

delfinas

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
delfinas

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!