Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Vulnerabilitate Clientul eMail Edison iOS

Daca in urma cu ceva timp discutam despre faptul ca aplicatia de eMail din iOS a fost sparta de hackeri https://comunitate.orange.ro/questions/2316559-aplicatia-mail-ios-sparta-hackeri , iata ca de data aceasta avem parte de o vulnerabilitate in clientul de eMail Edison.

 

Dezvoltatorii aplicației Edison Mail pentru iOS își avetizează clienții că ar putea avea conturile compromise din pricina unui bug introdus de ultima actualizare. Vulnerabilitatea a permis anumitor utilizatori să vizualizeze mesaje din căsuțele de e-mail ale unor persoane străine.

 

Sursa - https://hotforsecurity.bitdefender.com/blog/edison-mail-b...

 

Punctul de vedere al devoltatorului poate fi citit pe blogul acestora, la adresa https://medium.com/changing-communications/edison-mail-re...

Răspunsuri

Toate stirile negative din ultima perioada va afecta imaginea firmei Apple si va scadea increderea utilizatorilor acestei marci.

Din păcate, sunt chiar multe. Și probabil că nu sunt toate!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Problema de securitate de Edison nu tine de Apple, ci de compania care a facut softul Edison.

A fost recent un bug la Apple Mail si acum este rezolvat cu versiunea 13.5 aparuta recent. Deci un update rezolva situatia.

Orice soft aditional folosit pentru email, are access la toate email-urile, cum ar fi Outlook mobile de la Microsoft, Edison sau Spark.

Eu evit folosirea lor pentru ca nu are sens sa dau acces unei companii aditionale la toate emailurile mele. Cel mai sigur, daca aveti email de la Microsoft, folositi Outlook, daca aveti de la Google, folositi Gmail app, da a aveti de la Apple (iCloud email), folositi Apple Mail, daca aveti de la Yahoo, folositi Yahoo mail app. Apple nu verifica emailurile (spre deosebire de Google care le scaneaza pentru reclame), deci pe iOS clientul de baza de email e cel mai folosit, cel putin din experienta cu multi utilizatori cu care am interactionat.

Inteleg sa ne temem de hackuri, dar comoanii precum Yahoo, Google si Microsoft (so facebook) fac bani cu datele noastre, le vad efectiv la multe alte companii care platesc bani buni sa aiba access la liste de utilizatori si online history.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!