Întrebare fară răspuns

Balanta contului Orange Money

Cât bani se pot păstra într-un cont Orange Money? Orange Money este pe o companie separată a Orange? Ce se întâmplă în caz de insolvență? Se pierd banii?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salut!
Orange Money este un serviciu de transfer de bani lansat de Orange România, deci n-ar trebui sa fie o firma separata care, daca ar avea probleme, sa te lase fără bani.. Pentru a obține acest serviciu trebuie sa fii client Orange, banii pentru alimentare, daca trebuie sa depui numerar în cont ii depui la Orange.. Beneficiile pe care le ai, datorita acestui serviciu le primești de la Orange..
Eu nu le vad ca pe doua entități separate..
Dar, ar fi mai bun un răspuns oficial..

Depun sume reduse, pentru rulaj, ca să nu rămân cu bani mulți în contul Orange Money. Fiecare este liber să țină în cont cât consideră.

Orange Money IFN este o companie înființată de către Orange România. Teoretic, poți păstra câti bani vrei tu în contul Orange Money.
Limitele de tranzacționare prin intermediul cardului de debit emis de Orange Money sunt următoarele:

tranzacții de plată la POS: 100.000 Lei/zi si 50 tranzacții/zi; 100.000 Lei/lună și 200 tranzacții/lună;
tranzacții de plată pe Internet: pentru Visa Classic: 45.000 Lei/zi și 20 tranzacții/zi; 60.000 Lei/lună și 50 tranzacții/lună; pentru Visa Platinum: 100.000 Lei/zi și 20 tranzacții/zi; 100.000 Lei/lună și 50 tranzacții/lună.
retrageri de numerar la ATM: 20.000 Lei/zi și 20 tranzacții/zi; 60.000 Lei/lună și 50 tranzacții/lună.
Legat de siguranța banilor, pot doar sa îți spun ce zice Haris Hanif, CEO-ul companiei : Atacurile cibernetice reprezintă o amenințare la adresa întregii industrii financiare. Sumele cele mai mari nu sunt în plăți. Plata medie este de 40 de euro. Sumele importante sunt în tranzacțiile mari de private banking, în depozite. Acolo atacurile cibernetice pot duce la furtul banilor. Cred că acolo e cel mai mare risc. Și noi cunoaștem foarte bine riscurile cibernetice. Nu introducem pe piață un serviciu fără să facem teste robuste de penetrare (pen test), de cybersecurity. Nu ne oprim acolo, continuăm să testăm produsele aproape trimestrial, cu companii independente, pentru a înțelege unde avem vulnerabilități.
De asemenea, monitorizăm fiecare tranzacție a clienților, nu doar din perspectiva compliance, dar și din perspectiva fraudelor. În plus, beneficiem de sistemul antifraudă Visa, care monitorizează 2 miliarde de tranzacții. A fost o investiție care a meritat, pentru că știm că avem nevoie de acea supraveghere. Nu suntem timizi cu investițiile. Avem propriile linii de apărare, și nu depindem de alții – facem verificări din punct de vedere al atacurilor cibernetice, compliance, fraudelor.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!