Întrebare fară răspuns

Viteza conexiunii WIFI la Home Net

Indiferent de pachetul de internet fix pe care îl aveți, pe Wifi aveți aceeași viteză ca și pe fibră? De exemplu la mine există infrastructură pentru Home Net 1000, dar aș vrea ca viteza specificată să o am și pe Wifi ținând cont că vreau să mă conectez la Wifi cu smart tv-ul care nu se poate conecta decât prin WIFI, pentru a mă putea juca pe consolă, și am nevoie de viteze mari. Acum vreo doi ani, conform acestui articol: https://stealthsettings.com/orange-home-net-1000-un-abona... Orange nu oferea un router care sa ofere vitezele promovate la conexiunea WIFI. S-a mai schimbat de atunci ceva? Vreau raspunsuri de la abonați, că dacă cer părerea angajaților vor zice că totul este lapte și miere. Văzusem eu ceva cum că ar oferi Internet Box 1000 sau Internet Box 1000/V2, dar vreau totuși o părere de la utilizatori.

bogdanmx
bogdanmx

bogdanmx

User level
Nivel
0
1 / 100
punct
Custom field 2
bogdanmx
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Eu am net de 300 și prinde cam 275-280, prin wi-fi. Orange are acum un ruter (ONT) care oferă viteze destul de bune. Nu merge cu 1000, dar e mai bun decât cel avut mai înainte și ai viteză suficientă la tot ce vrei. Dacă ții neapărat, poți să-ți adaugi tu un alt ruter după acesta.

https://www.orange.ro/love/

Uite și un test de viteză prin wifi, doar cu ONT-ul din poza alăturată:

Eu pot sa îți spun doar atât. Am o consola PS4 conectata prin wifi la routerul Orange și ma joc online fără probleme.

Intotdeauna pe WiFi viteza va fi ceva mai mica decat pe fir, din simplul fapt ca undele radio emise de router intalnesc obstacole (pereti, obiecte de mobilier, etc) si pot interfereza cu alte echipamente WiFi din locuinta sau chiar din proximitate.

Spre exemplu, un banal cuptor cu microunde sau termostat wireless pot interefra cu undele radio emise de router. Partea cu termostatul am experimentat-o pe propria piele, in momentul in care centrala de apartament incepuse sa se comporte ca intr-un film SiFi.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!