Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Cardurile SD Express ar putea atinge viteze de 4 GB/s

Cardurile de memorie compatibile SD Express ar putea atinge în viitorul apropiat viteze de transfer de până la 4 GB/s. Denumit SD 8.0, noul set de specificații va concura soluțiile de stocare Solid State pentru PC, însă vestea cu adevărat bună este că progresele își vor face simțită prezența chiar și la gama inferioară de prețuri.

Generațiile anterioare SD Express erau limitate la 985MB/s sau 2 GB/s, dar odată aprobarea specificațiilor SD 8.0 vom vedea încă o dublare a vitezelor, însă pentru obținerea nivelului de performanță promis sunt necesare și alte modificări „sub capotă”, cum ar fi dezvoltarea de cititoare SD care se conectează la PC folosind interfața PCI Express 4.0. Vestea bună este că noile carduri de memorie vor păstra compatibilitatea cu dispozitivele existente, încât, cel mai probabil responsabilitatea cumpărătorilor se va limita la alegerea unui aparat foto sau cameră video compatibilă cu noul standard, vitezele obținute la transferul fișierelor către PC nefiind chiar la fel de importante.

Un bun indiciu pentru orientarea noului format este încadrarea strict la formatul SD (nu și cel microSD) ceea ce înseamnă că sunt vizate mai ales aplicații profesionale din domeniul fotografiei și creație video. Viteze de transfer la asemenea nivel sunt perfecte pentru captură video 4K și 8K, obținerea de poze în format RAW și transferul acestora pentru procesarea pe PC.

Din păcate, SD Association nu oferă un termen exact pentru debutul în magazine al noilor carduri de memorie SD Express 8.0. Cel mai probabil, va dura mai muți ani până când cardurile de memorie capabile să susțină viteze de transfer de peste 1GB/s vor fi suficient de comune și ieftine pentru a deveni alegerea implicită pentru consumatorii de rând.

Sursa - https://www.go4it.ro/content/accesorii/sd-association-191...

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Multumim de informatii. Mereu esti prompt.

Miha Z
Miha Z

Miha Z

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Miha Z

Ramasesera in urma :)
Mult timp n-am dat importanta acestor carduri.. dar, a fost bine cand am avut unul cumparat de mult timp si nefolosit, ca l-am pus pe un telefon model vechi, cu taste..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Ideea este ca se simtea nevoie. Nu de alta dar, in momentul de fata, pe piata sunt camere video capabile sa filmeze 6K si chiar 8K . La ceste rezolutii ai nevoie atat de spatiu de stocare cat si de viteze de transfer de date foarte mari.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!