Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

OUG 70/2020 - Ce se întâmplă în cazul amânării ori anulării unor evenimente sau festivaluri

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 70/2020, care se aplică de joi, stabilește, printre multe alte măsuri, și ce se întâmplă în cazul amânării ori anulării unor evenimente sau festivaluri ce ar fi trebuit să se țină între 8 martie și 30 septembrie 2020.

 

Concret, așa cum apare în OUG 70/2020, în cazul în care se reprogramează evenimentul, cei ce au cumpărat deja bilete le vor putea folosi, beneficiind de toate drepturile date de acestea, la data la care evenimentul sau festivalul este reprogramat, adică se va prelungi valabilitatea biletului. Totuși, reprogramarea nu poate depăși data de 30 septembrie 2021.

 

Apoi, dacă se decide anularea evenimenului sau dacă nu pot folosi biletul cumpărat, cei interesați să participe la un eveniment sau festival vor primi, din partea organizatorilor, un voucher ce va avea valoarea egală cu suma plătită pe biletul inițial și care va putea fi folosit pentru achiziționarea de produse sau servicii din gama oferită de către organizator.

 

În fine, dacă voucherul primit de cei ce inițial își cumpăraseră bilet la eveniment sau festival nu este folosit până, cel târziu, la data de 30 septembrie 2021, ei trebuie să primească înapoi, din partea organizatorului, toți banii plătiți până la acea dată.

 

Cei ce și-au cumpărat bilete la evenimente amânate sau anulate au la dispoziție 30 de zile pentru a decide dacă păstrează biletul și-l folosesc la data reprogramării evenimentului sau dacă doresc transformarea lui în voucher, ce poate fi folosit pentru un alt eveniment. După ce expiră răgazul de 30 de zile, biletul cumpărat devine automat valabil pentru ediția reprogramată a evenimentului sau festivalului.

 

Sursa - https://www.avocatnet.ro/articol_54778/Festivaluri-și-evenimente-amanate-ori-anulate-reguli-stabilite-prin-OUG-pentru-cei-care-aveau-bilete.html

 

E bine sa va cunoasteti drepturile legale, in cazul in care aveati deja achizitionat un bilet la un asemena eveniment, anulat ulterior din motive de COVID.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Am vazut recent anunturi pentru cazare, atat oferta cat si cerere, in zonele unde ar fi trebuit sa fie unele festivaluri, desi deja se stia ca, pana la sfarsitul anului, nu vor putea avea loc adunari care presupun un numar mare de persone.. Asta da optimism.. :)

@Jay Pentru ca pe planeta Pamant exista caractere infecte care nu au nicio problema in a calca pe cadavre, la propriu, pentru bani. De partea cealalta a baricadei avem categoria 2 neuroni si aia rari.

Inevitabil, primul exemplu care imi vine in minte este COLECTIV. Perioada in care a fost declarat doliu national si din resturile clubului inca iesea fum, specimenele din categoria "2 neuroni si aia rari" cautau localuri deschise pentru a se distra.

Exista imagini filmate de televiziunile de stiri in acest sens.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!