Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

probleme foarte mari la viteza internet 4G - Bugeac, Comuna Ostrov, Jud Constanta

Imi spune si mie cineva oare cand se va rezolva problema asta in zona mea si cum as putea rezolva asta pe satul Bugeac Comuna Ostrov Jud constanta viteza la internet 4G este 0 pe timpul zile de 1 an si nu sa rezolvat nimic pana acum.... nu mai dimineata la 5 6 ai ceva viteza in rest extrem de slab nu poti face nimic pe el.

Răspunsuri

Pagina 2 din 2

Probabil că e 4g în 800 MHz și sunt mulți utilizatori. Sunt în multe locuri situații din acestea, care se pot rezolva cu un upgrade de rețea.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Evident ca problema tine de Orange si de tigaile lor de teflon customizate si vandute ca router / modem, pentru ca pe unde am umblat, acel Huawei E5573B Airbox nu a trecut de 40 Mbps (si asta in vremurile bune) nici sa-l..... plimbi.

Prima mea intanlire cu echipamente customizate Orange a fost pe la inceputul anilor 2000, cand am achizitionat primul meu smartphone, acele SPV-uri. Sa tot fie 20 de ani, si tind sa cred ca stiu ce spun in momentul in care afirm faptul ca echipamentele custom Orange functioneaza cu frana de mana trasa, in comparatie cu acelasi echipament dar cu firmware de producator.

Prin comparatie, pe telefonul Huawei personal achizitionat din Altex, in aceeasi locatie in care se afla si conserva Huawei E5573B Airbox, prin viteze mult mai bune.

Asta-i solutia voasta: Schimba router-ul?

Asa cum s-a intamplat si pe topicul acesta https://comunitate.orange.ro/questions/2076415-putea-imbunatatesc-performanta-laptopului-hp Vinde-l si cumparati altul mai bun?

Cum ar fi daca operatorul ar depune un minim de efort si ar incerca sa trateze cauza, in loc sa vina "expertii" cu solutii de tipul "vinde-l si cumparati altul mai bun" ? Cum ar fi daca am trata direct cauza in loc sa atenuam efectul?

Am un dispozitiv certificat 4G si care poate atinge, in teorie viteze de 150 Mbps. Vreau, ca atunci cand ma aflu in aria de acoperire 4G, sa ma pot bucura de viteze la nivel 4G. Repet, nu sunt absurd, nu vreau 150 Mbps pe muchie, dar vreau sa am viteze de nivel 4G. Ca de aia sunt taxat pentru internet 4G.

Asta-i imposibil FaraUnID,atata timp cat acoperirea Orange nu va fi 100% si 100% functionala. Cred ca nu gresesc cand spun ca acoperirea 4G Orange este undeva putin peste 50% la nivel national desi Orange spune ca ar avea peste 90% . O fi,dar daca pe acel 4G nu prinzi mai mult de 5Mbs,nu se cheamă 4G.Sunt zone si zone,zone cu acoperire foarte buna si zone cu acoperire lamentabila. Valabil pentru toti operatorii.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Degeaba ai acoperire, dacă nu ai capacitate în spate. Pentru asta, Orange investește în propria rețea de fibră optică. Din păcate, va mai dura mult până vor ajunge la o acoperire rezonabilă. Văd că de varianta cu preluarea Telekom nu se mai știe nimic, pentru că era un mare pas în față. Oricum, punctul, cred că vor găsi soluții de mărire a capacității, dacă vor.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

@faraunid, routerul B525 știe 4G+, ori al tău știe doar 4G, normal ca nu vei avea capacitatea mare. Una este sa prinzi viteza doar din B3 sau B20 și alta să ai CA și să prinzi o viteza cumulată. Mai contează și echipamentul final, nu doar rețeaua.
Ca idee, 4G pe B20 poți prinde maxim 75 Mbs pe dl și 150 Mbs pe B3 și B7.

Cu siguranță e mai bine dacă te ajută și echipamentul. Eu am văzut la mine. Dacă folosesc B 310, nu prind mai mult de 100-120, iar dacă pun B 525, m-am dus la peste 200.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!