Întrebare fară răspuns

probleme foarte mari la viteza internet 4G - Bugeac, Comuna Ostrov, Jud Constanta

Imi spune si mie cineva oare cand se va rezolva problema asta in zona mea si cum as putea rezolva asta pe satul Bugeac Comuna Ostrov Jud constanta viteza la internet 4G este 0 pe timpul zile de 1 an si nu sa rezolvat nimic pana acum.... nu mai dimineata la 5 6 ai ceva viteza in rest extrem de slab nu poti face nimic pe el.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Trebuie făcută o sesizare la serviciul.clienti@orange.ro sau prin alte canale de comunicare și vezi ce se întâmplă. Dacă mai sunt și alții în situația ta, faceți mai mulți. Eu cred că nu face față antena la numărul de clienți din zonă. Cred că e vreo antenă în B 20 cu MW și nu face față situației. Ce dispozitiv folosești?

Asta îți spun, semnalați mai mulți problema, spunând că vitezele sunt jalnice. Puneți-le și exemple de teste viteză!

Trece routerul pe 3G, asta este soluția de moment. Intră pe https://www.orange.ro/acoperire/harta-acoperire-retea/ și trimite un feedback despre semnalul din zona ta, la care sa atașezi și un test de viteza din timpul zilei. Succes!

Salut Cosmin si bine ai venit pe comunitate. Pentru router incearca sa ii pui o antena externa 4G. Face minuni in unele cazuri.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Depinde cât de aglomerată este rețeaua! Dacă are semnal bun și rețeaua e foarte aglomerată, îl ajută foarte puțin antena externă.

@teacher_ salut problema asta o am de 1 an de zile si nu sa rezolvat nimic pana acum practic pe zona mea nu prea are cine sa faca plangeri sunt oameni mai invarsta si probabil nu isi dau seama cat de slab este internetul! semnal am full o antena nu m-ar ajuta cu nimic.

Am inteles Cosmin. Urata situatie. Atunci,cum spuneau si colegii,o sesizare cu dovezi (teste) la Orange ar trebui făcută.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Cred că trebuie să le explici că vitezele nu sunt bune. Antena care te deservește probabil nu are fibră optică în spate, deci nu are capacitate. Oricum trebuie să le spui, așa cum ți-am sugerat, dar prin intermediul unei sesizări scrise.

Buna @Cosmin_19. Imi pare rau de situatia prin care treci tu si vecinii tai. Sper ca un angajat Orange sa fi vazut subiectul deschis de tine si nemultumirea ta si sa incerce remedierea ei.

Calitatea conexiunii la internet 4G este o problema generala semnala atat aici pe alte N topicuri cat si pe alte site-uri, in speta Softpedia. Si pe Softpedia sunt extrem de multi utilizatori care au semnalat aceste aspecta, iar unii chiar au remarcat o limitare in mod intentionat a viteze la 1,9 Mbps - 2 Mbps.

Echipamnetle de retea (modem, router) furnizate de operator si customizate de ei sunt praf. Uite exemplu de viteza 4G obtinuta cu ajutorul unui Huawei E5573B Airbox.

Am echipament 4G, ma aflu intr-o zona cu acoperire 4G foarte buna, acel Huawei E5573B Airbox duce in teorie 150 Mbps..... in realitate beneficiez constat de viteze de nivel 3G+, adica 20 Mbps - 30 Mbps pe download.

Nu sunt absurd si nici nu ma astept sa ating 150 Mbps pe muchie, dar nici sa ne batem joc de consumator, oferindu-i viteze de 20 Mbps - 30 Mbps dar tarifand conexiunea la nivel 4G.

E bine ca fluturam steagul cu 5G si pe cel cu cea mai mare acoperiere si cel mai rapid internet mobil din Romania.

@Orange The future is bright, the future is cel mai probabil intr-o alta retea, daca situatia nu se schimba, si fac pariu cu oricare ca situatia nu se va schimba.

Trebuie sa continui cu sesizările, și dacă e posibil sa mai convingi 2-3 persoane din zona ta să facă sesizare, până cineva va răspunde.
Te rog să deselectezi răspunsul meu anterior, nu poate fi soluție la problema ta..

FataUnID nu routerele sunt problema,crede-ma folosesc routere customizate Orange de vreo 12 ani si nu am avut si nici nu am probleme cu ele. Daca banda este libera,daca reteaua nu e incarcata,daca nu e frunzis,daca nu sunt obstacole,daca...daca. Problema e la Orange nu la Huawei.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Probabil că e 4g în 800 MHz și sunt mulți utilizatori. Sunt în multe locuri situații din acestea, care se pot rezolva cu un upgrade de rețea.

Evident ca problema tine de Orange si de tigaile lor de teflon customizate si vandute ca router / modem, pentru ca pe unde am umblat, acel Huawei E5573B Airbox nu a trecut de 40 Mbps (si asta in vremurile bune) nici sa-l..... plimbi.

Prima mea intanlire cu echipamente customizate Orange a fost pe la inceputul anilor 2000, cand am achizitionat primul meu smartphone, acele SPV-uri. Sa tot fie 20 de ani, si tind sa cred ca stiu ce spun in momentul in care afirm faptul ca echipamentele custom Orange functioneaza cu frana de mana trasa, in comparatie cu acelasi echipament dar cu firmware de producator.

Prin comparatie, pe telefonul Huawei personal achizitionat din Altex, in aceeasi locatie in care se afla si conserva Huawei E5573B Airbox, prin viteze mult mai bune.

Asta-i solutia voasta: Schimba router-ul?

Asa cum s-a intamplat si pe topicul acesta https://comunitate.orange.ro/questions/2076415-putea-imbunatatesc-performanta-laptopului-hp Vinde-l si cumparati altul mai bun?

Cum ar fi daca operatorul ar depune un minim de efort si ar incerca sa trateze cauza, in loc sa vina "expertii" cu solutii de tipul "vinde-l si cumparati altul mai bun" ? Cum ar fi daca am trata direct cauza in loc sa atenuam efectul?

Am un dispozitiv certificat 4G si care poate atinge, in teorie viteze de 150 Mbps. Vreau, ca atunci cand ma aflu in aria de acoperire 4G, sa ma pot bucura de viteze la nivel 4G. Repet, nu sunt absurd, nu vreau 150 Mbps pe muchie, dar vreau sa am viteze de nivel 4G. Ca de aia sunt taxat pentru internet 4G.

Asta-i imposibil FaraUnID,atata timp cat acoperirea Orange nu va fi 100% si 100% functionala. Cred ca nu gresesc cand spun ca acoperirea 4G Orange este undeva putin peste 50% la nivel national desi Orange spune ca ar avea peste 90% . O fi,dar daca pe acel 4G nu prinzi mai mult de 5Mbs,nu se cheamă 4G.Sunt zone si zone,zone cu acoperire foarte buna si zone cu acoperire lamentabila. Valabil pentru toti operatorii.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Degeaba ai acoperire, dacă nu ai capacitate în spate. Pentru asta, Orange investește în propria rețea de fibră optică. Din păcate, va mai dura mult până vor ajunge la o acoperire rezonabilă. Văd că de varianta cu preluarea Telekom nu se mai știe nimic, pentru că era un mare pas în față. Oricum, punctul, cred că vor găsi soluții de mărire a capacității, dacă vor.

@faraunid, routerul B525 știe 4G+, ori al tău știe doar 4G, normal ca nu vei avea capacitatea mare. Una este sa prinzi viteza doar din B3 sau B20 și alta să ai CA și să prinzi o viteza cumulată. Mai contează și echipamentul final, nu doar rețeaua.
Ca idee, 4G pe B20 poți prinde maxim 75 Mbs pe dl și 150 Mbs pe B3 și B7.

Cu siguranță e mai bine dacă te ajută și echipamentul. Eu am văzut la mine. Dacă folosesc B 310, nu prind mai mult de 100-120, iar dacă pun B 525, m-am dus la peste 200.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!