anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

OnePlus 8 Pro 5G are o cameră cu „raze X”

FaraUnID
Campion certificat

OnePlus 8 Pro 5G este singurul telefon de pe piață care pare să aibă o funcție „X-Ray”, care poate să „vadă” prin plastic.

Această funcție nu pare să fie una obligatoriu integrată de către OnePlus intenționat. Este vorba despre un filtru de imagine, care folosește noul colorimetru al telefonului pentru a afișa imaginile într-un spectru diferit de culoare. Astfel, obiectele din plastic neecranate pot părea „transparente” pentru camera lui OnePlus 8 Pro 5G. Această capabilitate îi va bucura în special pe cei pasionați de tehnologie, întrucât nu are vreo valoare practică.

 

 

Poți vedea astfel ce se ascunde în spatele unei suprafețe din plastic subțire, care nu are protecție pentru spectrul infraroșu, de exemplu. Poți vedea circuitele dintr-o telecomandă sau dintr-un controller de gaming, însă nu vei putea să vezi ce se află în interiorul unui telefon sau a unui computer, unei consolei sau alte dispozitive care au bucăți de metal la interior.

 

Accesarea acestei funcții este foarte simplă. Din aplicația de cameră, alegi filtrele de culoare și navighezi spre dreapta la ultima opțiune. Aceasta folosește camera de 5 megapixeli pentru a afișa imaginile într-un spectru de culoare care poate arăta cum lumina poate trece prin plastic. Vorbim mai degrabă despre un truc interesant, decât despre ceva ce OnePlus ar putea prezenta drept o funcție nouă.

 

De altfel, compania nu a vorbit despre această capabilitate în trecut. Totuși, OnePlus 8 Pro 5G pare să fie singurul smartphone de pe piață care oferă posibilitatea de a vedea prin suprafețe din plastic.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/oneplus-8-p...

Sursa 2 - https://www.phonearena.com/news/oneplus-8-pro-5g-camera-c...

 

Vine vara, fetitzele imbracate tot mai sumar si deja treaba asta incepe sa devina cat se poate de reala! 😄

12 Răspunsuri 12

Jay
Campion certificat
In curand o sa ne facem singuri radiografii, cu telefonul.. :))

Miha_Z
#StarMember
@FaraUnId din cate observ ai gasit si valoarea practica a acelor "raze X" :))

Ascary
Campion certificat
Mi-as dori un telefon care să "vada" prin textile :))

Anca07
#StarMember
M-am tot intrebat care ar fi cea mai inutila functie a unui telefon, si cred ca acest topic mi-a aratat in sfarsit:) sunt telefoane de nişă, cu functii ce vizeaza anumite persoane. Cand se lanseaza astfel de telefoane, cu siguranta exista un studiu in spate pentru a sti exact cui i se adreseaza.

Vio73
#StarMember
Sincer, pe mine unul nu m-ar interesa acea funcție.

Ascary
Campion certificat
Adevarul e ca la țară nu prea ai ce scana,da' când esti la Pitesti? :))

Miha_Z
#StarMember
Citind raspunsurile voastre mi-am adus aminte de un film in care un tip avea ochelari cu raxe X. Si acum vine intrebarea, ce te faci Ascary daca dai de un travestit? :)) Nu l-am inclus si pe Vio ca pe el nu-l intereseaza.

Ascary
Campion certificat
Pai daca pe Vio nu-l intereseaza travestiții pe mine de ce m-ar interesa? De blonde minione sunt interesat :)) _______ Daca mai continuam asa sa vezi cum suntem banati vreo saptamana,asa ca sa mai eliberam hormonii si prin alta parte :))

Miha_Z
#StarMember
Bun raspunsul ... dar nu era vorba ca ati fi interesati de travestiti. Din dorinta de a vedea ce-i pe sub textila, ce te faci daca dai de un "el"? Eu ma refeream sa tii mobilul bine sa nu-l scapi, ca apoi se strica jucaria. :))

DanielaH
Moderator
Sunteți foarte simpatici, dar vă rog totuși să nu vă îndepărtați de la subiect și să revenim la discuția despre OnePlus 8 Pro 5G. Mulțumesc! Weekend frumos tuturor!

bogapostu
Explorator
Informativ, topicul bun Mai sunt si alte lucruri bune la acest terminal, din pacate nu va face parte din oferta Orange Romania, si, iarasi din pacate, noile terminale nu se conecteaza 5g nici la Orange nici la Vodafone, deci bile negre atat pentru producatori cat si operatori (ei cica asigura retea doar terminalelor vandute si certificate de ei, nu stiu daca este legal asta, dar nici nu vreau sa-mi bat capul)

FaraUnID
Campion certificat
Conform unui articol publicat pe contul oficial de Weibo al companiei, OnePlus 8 Pro va primi un update de software pentru a evita problemele de intimitate pe care această funcție accesibilă din meniul de filtre le-ar putea cauza utilizatorilor telefoanelor sau celor din jurul lor. Nu este însă clar dacă acest update va fi lansat sub formă de actualizare de Android, sau dacă doar aplicația de cameră va fi actualizată individual pentru a elimina această funcționalitate. În același timp, nu este tocmai clar dacă OnePlus va dezactiva acea cameră de pe OnePlus 8 Pro complet, astfel limitând capabilitățile foto ale telefonului, sau dacă doar accesarea ei individuală va fi ascunsă. Dacă aceasta va fi încă activă, nu vor fi prea multe lucruri care ar putea limita un dezvoltator software să reactiveze funcția printr-o aplicație pe care o poate publica pe Google Play Store sau chiar în format apk pe site-ul propriu. Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/oneplus-8-pro-raze-x-update-19145688/ Visul frumos s-a spulberat......