Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Super upgrade pentru tehnologia NFC in viitorul apropiat!

"Pentru telefoane nu pare ceva extrem de util acum, însă pentru celelalte device-uri este o gură de oxigen.
Bateria - acest subiect sensibil pentru orice posesor de device smart. Oricât de mare ar fi, nu va putea face față unei utilizări extinse, motiv pentru care producătorii trebuie să vină anual cu îmbunătățiri care îi ajută pe utilizatori să obțină o autonomie mai mare.

Tehnologia NFC, aceea care permite transferul de date și prin care poți plăti cu telefonul la supermarket, va primi un upgrade uriaș în acest sens în viitorul apropiat. Mai exact, cu ajutorul NFC vei putea încărca un device.
Înainte de a sărbători, este un lucru important de știut. Încărcarea prin NFC va fi lentă, extrem de lentă. Vorbim despre 1W încărcare, ceea ce înseamnă că un telefon tot va consuma mai repede energie decât va primi prin NFC.
Însă pentru device-urile mici, precum căștile wireless sau smartwatch-urile, NFC-ul va fi suficient de rapid cât să extindă durata de viață a bateriei acestora semnificativ mai mult, notează Android Central.
Odată ce această tehnologie nouă va fi optimizată mai bine în această direcție, va deveni și mai relevantă pentru un smartphone."

 

Sursa https://www.yoda.ro/gadgeturi/upgrade-ul-urias-pe-care-te...

 

O idee interesanta, chiar daca va ajuta doar dispozitivele mici, poate este doar un inceput si se vor gasi si variante de a ajuta bateria telefoanelor, pe care o stoarcem la maxim, cu prea multe aplicatii..

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

E interesant acest upgrade la NFC cu ajutorul caruia vom putea incarca castile wireless, smartwatch-urile... Poate va ajunge si la performanta de a reusi sa incarce smartphone-uri.

Eu nu am folosit niciodata NFC nici pentru plăți, nici pentru transfer de date

svetalex
svetalex

svetalex

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
svetalex

S-a mai discutat despre aceasta posibilitate de incarcare,dar dupa cum am mai zis,batalia mare intre producatori si dezvoltatori. Primii vor sa vanda incarcatoare,ceilalti vor ceva ieftin si la indemana. Incarcarea ar putea fi posibila si prin intermediul smnalului/tehnologiei 5G dar nu stiu cat se vrea acest lucru.Ar fi cool sa ne aflam oriunde,sa vorbim sau sa navigam cu telefonul iar acesta sa se incarce in acelasi timp.Vom vedea ce urmeaza.Multumim de info Jay.

Citisem și eu știrea de ceva zile, e un pas important pt ca în câțiva ani chiar va fi extrem de fiabila aceasta tehnologie, și implicit utila. Sunt sigur ca se va investi masiv în treaba asta pt ca pe lângă opțiunea intrinseca va stimula și mai mult vânzarea de gadgeturi ( casti wireless, Smartwatch) și diversificarea lor. Practic, având bateria/telefonul la purtător, baterie care la rându-i se poate încarcă prin NFC, wireless charging, se pot dezvolta multe accesorii care sa își ia energia suplimentara de la telefon.

Nici eu nu am folosit niciodată funcția aceasta, dar cine știe ce ne rezervă viitorul?

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!