Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Huawei pune 5G pe mașini!

Huawei nu-și abandonează planurile de a ajunge lider în tehnologia 5G, cea de la care se așteaptă să redeseneze viitorul. Cum era de așteptat, chinezii s-au orientat și spre industria auto. Chiar dacă lucrurile nu se prea mișcă acum acolo, din cauza crizei coronavirus, gigantul chinez se gândește mai departe.
Și privește chiar și spre viitorul nu foarte apropiat.

Huawei a încheiat un parteneriat cu 18 constructori auto, cărora le va furniza module 5G pe noile modele de automobile. Mare parte dintre constructorii auto implicați în proiect sunt, așa cum probabl te-ai fi așteptat, chinezi.
Huawei, parteneriat pe 5G cu constructori auto
Huawei nu e deloc novice în ce privește tehnologia 5G dedicată autovehiculelor. Acum un an, lansa primul modul 5G pe modelul MH5000, care aparține tot unui constructor chinez. Asiaticii au vrut, de fapt, să arate că pot.
Printre constructorii cu care s-au încheiat acum parteneriate se numără nume mari chinezești, extrem de cunoscuți pe plan local, precum FAW Group Corp, SAIC Motor Corp, Dongfeng, Beijing Automotiv Industry Holding, Cherry Automobile și lista continuă. Prima mașină cu modulul 5G oferit de Huawei a fost lansată în decembrie – e vorba de modelul Baojun RC-6 produs de SAIC-GM-Wuling, firmă care include şi participaţiunea General Motors.

Huawei este membru fondator al 5G Automotive Association şi vrea să prima companie care se ocupă intens de dezvoltarea și implementarea 5G la nivel auto. China este de altfel în pionieratul proiectelor C-V2X, care implică unităţi plasate pe marginea străzii care conectează semafoare, camere, trackere de viteză şi alte elemente de infrastructură.
Iar planurile sunt mari și pare că ideile nu stau pe loc. Plaforma auto HiCar de la Huawei ar urma să fie lansată anul acesta, un sistem ce se vrea rival al Android Auto şi Apple CarPlay.
https://playtech.ro/2020/huawei-aduce-tehnologia-5g-pe-ma...

Mie imi place de ei ca gândesc outside the box.. si ca nu se lasa..
Mi-ar placea sa vrem si noi sa fim cat de buni putem intr-un domeniu, sa nu ne mai punem piedici singuri..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Atat timp cat este un mare producator de echipamente 5G, era de asteptat ca sa se indrepte si spre alte domenii. Sper sa aiba succes si in parteneriatele pe care le-a incheiat cu constructorii auto.

Miha Z
Miha Z

Miha Z

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Miha Z

In materie de telecomunicatii si echipamente aferente Huawei este cu mult inaintea unor producatori consacrati,asa ca Huawei si tot ce vine de la ei nu ma mai miră de mult timp.Multumim de info Jay.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Îi așteptăm cu interes! Cine a crezut că elimină chinezii din ecuație, s-a înșelat și i-a îndârjit și mai tare, făcându-i să-și construiască alternative serioase la google play și android auto. Mulțumim de informații!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!