Întrebare fară răspuns

Lungime fibra optica in aer

Buna ziua,
As dori sa mi pun fibra optica, dar nu sunt asa aproape de infrastructura orange. Ar trebui ca fibra dumneavoastra sa fie prin aer intre 2 stâlpi, 45 m distanta. Este tehnic posibil?

Multumesc,
Mihai

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

Salut!.. Cred ca ar trebui sa întrebi pe chat, sa-ti răspundă cineva de la tehnic.. ar trebui sa stie mai bine..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Pentru astfel de informatii ar trebui sa iei legatura cu un operator Orange si eventual el sa te transfere catre un tehnician care se ocupa cu instalarea fibrei optice.

Salut Mihai si bine ai venit pe comunitate.Tehnic este posibil. Important este ca si pana la casa sa ai inaltimea necesara. Echipa de instalare iti va spune solutia exacta. Fii fara grija,nu ramai neconectat :)

Cei 2 stalpi vor fi in sarcina mea, cumva ma astept fibra si montajul de la orange. O sa sun, desi e greu o evaluare fara vizita pe teren...

Trebuie să-i întrebi pe ei. Pot să-ți spun însă că și eu am cam 40 de metri și e în regulă. Doar că este la un alt operator.

Hello, cu siguranta poti pune si pe o distanta mult mai mare! Probabil ca ai auzit ceva referitor la distanta pe care se poate intinde un cablu de internet, dar aici este vorba de altceva. In trecut exista o problema mai ales in "retelele de cartier" unde distanta de intindere a cablurilor era maricica si implicit se pierdeau pachete de date pe o distanta mai mare de cablu de internet UTP sau FTP. Pentru ca pe aceste cabluri circula tensiuni si curenti electrici, iar cablurile UTP/FTP nu reusesc sa fie ecranate din punct de vedere electromagnetic! In schimb fibra optica functioneaza diferit! Practic pe cablul de fibra optica circula un fascicol de lumina nu tensiuni electrice, iar lumina nu se supune problemelor electromagnetice. Practic cablul de fibra optica este din plastic foarte subtire (putin mai gros de cat un fir de par) plus o intaritura metalica in functie de unde este folosit.

Și la mine este foarte ok calitatea conexiunii, doar că mi-e frică să nu se întâmple ceva în momentul unor intemperii! O să vedem atunci.

@Vio73, singura chestie care se poate intampla, este sa se rupa cablul! in rest sanse sa arzi echipamente sunt excluse, asta doar daca acestea se afla afara!

In principiu daca echipamentele sunt afara, sunt gandite sa reziste interperiilor, asta nu inseamna ca sunt invincibile, dar totusi rezista destul de bine!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!