Întrebare fară răspuns

Cum putem optimiza viteza de internet pe WiFi?

Cati dintre noi nu am avut probleme legate de viteza de internet prin WiFi? Mai jos va propun o metoda prin care putem optimiza semnalul WiFi prin cateva setari simple din interfata routerului, fara costuri sau echipamente suplimentare.

 

Pentru exemplificare am ales modelul de router Huawei HG8245H, model pe care il oferim in cadrul serviciului Orange Home.

 

Accesam interfata routerului si mergem pe butonul Status, apoi selectam WLAN Information, iar apoi mergem jos in dreapta pana la optiunea Neighboring AP Information si apasam pe butonul Query.

 

 

In momentul apasarii acelui buton, pe pagina vor aparea informatii despre canalul pe care este conectat routerul nostru, dar si retele vecine pe care le detecteaza acesta. Cu cat sunt mai multe conexiuni pe acelasi canal, cu atat semnalul va fi mult mai slab, asadar vom selecta un canal mai liber.

 

Pentru a schimba apoi canalul, vom accesa sectiunea WLAN din bara de sus, apoi selectam WLAN Advanced Configuration, iar in partea dreapta vom gasi campul Channel, care standard este setat pe Automatic. Vom selecta din acea lista canalul pe care l-am gasit ca fiind mai liber, iar apoi apasam Apply pentru a salva modificarile.

 

 

Putem schimba si campul Channel Width din 20 MHz in 40MHz, aceasta optiune ar trebui sa faca semnalul din apropierea routerului mai puternic, dar sa ii slabeasca raza de acoperire (nerecomandat in cazul locuintelor mai mari).

 

De asemenea, putem dezactiva si functia de economisire a energiei, mergand pe System Tools – Advanced power management si debifand casuta “Enable Energy Saving”.

 

Pentru routere care nu au functia de Query in intefata, putem folosi aplicatia “Wifi Analyzer”, pe care o putem descarca din magazinul de aplicatii.

 

Aplicatia este foarte utila si usor de folosit si permite analizarea puterii semnalului atat pentru frecventele de 2,4 Ghz, cat si pentru 5 Ghz (in exemplul nostru, reteaua pe care sunt conectat este Orange 2C67). Numarul canalului este dat de varful parabolei, iar puterea semnalului este reprezentata pe verticala.

 

 

Daca nu stim sa interpretam exact graficul, aplicatia are si o functie care ne poate recomanda un anumit canal, apasand pe pictograma cu steluta de deasupra graficului.

 

Atentie: Aplicatia ne ajuta doar sa identificam ce canal este mai liber, setarea acestuia se va face tot din interfata routerului.

 

 

Voi ce alte metode utile mai cunoasteti?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 2

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!