Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Apple plătește 18 milioane USD după ce a oprit o funcție din iOS

Daca in urma cu putin timp anuntasem faptul ca Apple a fost amendată cu 27,4 milioane de dolari pentru că a încetinit în mod deliberat performanțele modelelor mai vechi ale telefoanelor iPhone fără a face acest lucru cunoscut utilizatorilor https://comunitate.orange.ro/questions/2228436-apple-amendata-franta , dupa amenda pentru incetinirea in mod intetionat a modelelor mai vechi de iPhone sub pretextul unui management mai bun al bateriei si dupa amenda primita in Austalia pentru blocarea iPhone-urile reparate in unitati service altele decat cele agreata de Apple......

 

În urma unui proces comun împotriva Apple, compania a cedat și a fost de acord să plătească o sumă totală de 18 milioane de dolari către utilizatorii de iPhone care au rămas fără o funcție software în urmă cu câțiva ani. Compania a oprit de bunăvoie funcționalitatea FaceTime pentru cei care foloseau iOS 6, obligându-i astfel să treacă la iOS 7 pentru a putea să aibă acces această capabilitate. Motivul a fost economisirea de bani, întrucât modul în care opera inițial tehnologia, implica costuri în plus.

 

Pentru că Apple a încălcat un brevet VirnetX în versiunea inițială a funcționalității de apeluri video FaceTime, compania fiind nevoită să plătească licență pentru continuarea utilizării, în iOS 7, funcționalitatea a trecut la o nouă metodă de apel prin alt protocol peer-to-peer. Astfel, cei care încă erau pe iOS 6 au rămas fără posibilitatea de a mai folosi FaceTime, întrucât cele două versiuni ale funcției nu mai erau compatibile. Totuși, Apple a ales să oprească inclusiv apelurile între dispozitive care aveau încă iOS 6.

 

De altfel, un e-mail al unui angajat Apple confirmă faptul că această funcție a fost eliminată de pe iOS 6 în mod intenționat: „Am stricat iOS 6 și singura metodă prin care poți face FaceTime să funcționeze din nou este să treci la iOS 7”.

 

Acum, cei care s-au adunat pentru a da în judecată Apple, care foloseau modele iPhone 4 sau 4S pe iOS 6 în SUA în acea perioadă, primesc în total 18 milioane de dolari. Din păcate însă, acest lucru înseamnă că fiecare dintre cei care au reclamat compania vor primi aproximativ 3 dolari fiecare pentru această decizie. Singura metodă prin care vor putea primi mai mulți bani, ar fi ca o parte dintre ei să se retragă și să nu își ceară partea.

 

Acesta nu este prima dată când Apple primește o pedeapsă pentru astfel de practici. De curând, compania a fost amendată de autoritățile din Franța pentru că a limitat performanța unor modele mai vechi, în funcție de gradul de uzură al acumulatorului.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/apple-18-milioane-ios-facetime-19144266/

Sursa 2 - https://appleinsider.com/articles/20/04/28/apple-to-pay-18m-to-settle-dispute-over-facetime-fiasco

 

Si iarasi revin la ideea mea: Statul Roman nu are nevoie de bani la buget?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Bun sfat pentru statul roman. ;)
Dar ei sunt omenosi cu strainii si nu vor sa profite. De ce sa se puna rau cu Apple, cand mai au firme romanesti de la care pot trage foloase?

Eu raman surprins de faptul ca avem cel putin o stire negativa per saptaman si in care sa fie implicat Apple. Nu am fost fan, nu sunt fan dar tind sa cred faptul ca daca Jobs era in viata îi mânca cu fulgi cu tot pe toti cei implicati.

Nu stiu de ce, dar am senzatia ca dupa plecarea lui Jobs intr-o lume mai buna, parca cei din management-ul Apple s-au prostit. Cam tot ce au scos pe piata, fie el parte software sau parte hardware a fost urmat de caruta de probleme.

Vad incetu’ cu incetu’ / Cum în ochii mei decad / Ca au practici cam marsave / Si preturi ce nu mai scad / Ma gandesc sa-mi schimb smartphone-ul / Cu un Samsung cei mai bun / Ce are pretul mai decent / Adaptat pentru român. ;)))

De-ar mai la noi in tara / Oameni ce-au puterea-n mână / Să le meargă mintea iute / Si curajul la-ndemana / Atunci poate o sa vada / Si indata or incerca / Sa le ia banii la Apple / Sa-i aduca-n tara mea ;)

Se vede ca fara implicarea lui Jobs si ideile sale "marete", Apple este in cadere libera. Mare pacat ca munca si implicarea din cursul anilor a acestui om, este acum calcata in picioare de incompetenta altora.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!