Întrebare fară răspuns

Achiziționarea produselor în rate pe factură din magazinul online

Am remarcat că există mai multe nelamuriri cu privire la cumpărarea produselor în rate și ne-am gândit să includem într-o singură postare cele mai importante informații despre acest subiect.

 

În acest moment din magazinul online se pot achiziționa în rate pe factura Orange doar telefoane (cu prelungirea abonamentului de voce, conform condițiilor comerciale).

 

Conditiile de eligibilitate pentru achiziția unui telefon:

 • vechime de cel puțin 18 luni dacă ești abonat/ cel puțin 24 luni dacă ești utilizator PrePay
 • să nu fi avut abonamentul suspendat pentru neplată în ultimele 12 luni/ să fi fost un utilizator activ PrePay în fiecare lună din ultimul an
 • să îți prelungești contractul cu o perioadă cel puțin egală cu numărul de rate/ să contractezi un abonament de voce sau date mobile pe o perioadă cel puțin egală cu numărul de rate
 • să ai/să contractezi un abonament compatibil, din oferta curentă
 • să fi avut până în prezent o conduită corectă în relația cu Orange România

 

 Achiziția de produse în rate este compatibilă cu toate beneficiile și ofertele speciale de la fidelizare, inclusiv cu programul Buy-Back sau Orange Thank You.

 

Atunci când cumperi produse cu plata în rate pe factura Orange este posibil să ți se solicite plata unui avans. Acesta se percepe în funcție de vechimea în rețea, valoarea abonamentului și istoricul tău de plată. Poti alege si sa platesti mai mult initial, astfel vei putea alege o rată lunară mai mică sau un număr mai mic de rate.

Poți achita în avans ratele în orice Orange Shop. Reeșalonarea ratelor nu este posibilă. 

 

Valoarea ratei, situația centralizată a plăților, precum și scadența lor se poate vedea în contul tău My Orange.

Rata se regăsește lunar pe factura de servicii în secțiunea sumar de plată. 

 

Dacă ați achiziționat și voi produse de la Orange cu plata în rate pe factură și, din experiența voastră, considerați că sunt și alte aspecte importante de știut pe care nu le-am menționat deja, vă rugăm le să postați aici.

 • Răspunde
 • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 3

Mulți membri ai comunității au solicitat astfel de informații de-a lungul timpului. Cu siguranță vor fi binevenite. Mulțumim!

Buna Mihaela,
‏‏‎ ‎

 • "vechime de cel puțin 18 luni dacă ești abonat/ cel puțin 24 luni dacă ești utilizator PrePay"
 • Daca am 3 numere pe cont si o vechime de 5 ani de exemplu si vreau sa fac ratele pe un numar adaugat acum 1 an, cele 18 luni sunt calculate la nivel de cont sau la nivel de numar?
  ‏‏‎ ‎

  • "Poti alege si sa platesti mai mult initial, astfel vei putea alege o rată lunară mai mică sau un număr mai mic de rate"
  • Eu nu am vazut aceasta optiune, unde se gaseste? Eu ma gandeam sa platesc tot de la inceput sau 90% fara a duce grija ratei lunar si doar a beneficia de pretul promo
   ‏‏‎ ‎

   • " Poți achita în avans ratele în orice Orange Shop. "
   • Din MyOrange nu pot fi platite?

Merci. O întrebare legată de achitarea ratelor la telefon în avans. Închei abonament pe 24 de luni și rate tot pe 24 de luni, dar reușesc sa le achit în 12 luni, pot lua un nou telefon în rate?

@rafabloger
1/. Se ia in considerare numarul pentru care optezi sa faci rate iar eligibilitatea se ia in functie de istoricul contului
2/.Cand faci rate in magazinul fizic poti solicita o plata mai mare a avansului. In magazinul online nu se poate decat dupa ce faci aceasta cerere unui consultant al serviciului magazin online.
3/.Da,se pot plati atat prin My Orange cat si prin serviciul Orange Money.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Eu am luat și accesorii cu plata în rate, nu doar telefoane. De exemplu, am luat 2 smartwatch-uri fără să prelungesc contractul. Aveam 18 luni perioadă contractuală și m-am încadrat, deci se poate și așa. Doar dacă vrei să îți mărești perioada de creditare, atunci, prelungești contractul până la 24 luni

Și pe mine m-ar interesa dacă ai posibilitatea să plătești ratele și în avans, la nevoie. Mulțumesc!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Mulțumesc, dar cum? Eu, de exemplu, am mereu bani în avans în cont, dar asta chiar nu știu cum să fac.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Pur și simplu anunți la Orange că vrei sa plătești din acel cont al tău, dacă au un depozit o sumă de bani și se va vedea pe graficul de rambursare din my orange CA ai platit in avans

Mulțumesc foarte mult!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Vechimea numărului conteaza...

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Conteaza, in ce sens?
Adică, daca eu am 20 de ani vechime, dar, vreau sa fac rate pe un abonament care are mai putin de 18 luni, nu pot?

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!