Întrebare fară răspuns

Achiziționarea produselor în rate pe factură din magazinul online

Am remarcat că există mai multe nelamuriri cu privire la cumpărarea produselor în rate și ne-am gândit să includem într-o singură postare cele mai importante informații despre acest subiect.

 

În acest moment din magazinul online se pot achiziționa în rate pe factura Orange doar telefoane și tablete (cu prelungirea abonamentului de voce/date, conform condițiilor comerciale).

 

Conditiile de eligibilitate pentru achiziția unui telefon:

 • vechime de cel puțin 18 luni dacă ești abonat/ cel puțin 24 luni dacă ești utilizator PrePay
 • să nu fi avut abonamentul suspendat pentru neplată în ultimele 12 luni/ să fi fost un utilizator activ PrePay în fiecare lună din ultimul an
 • să îți prelungești contractul cu o perioadă cel puțin egală cu numărul de rate/ să contractezi un abonament de voce sau date mobile pe o perioadă cel puțin egală cu numărul de rate
 • să ai/să contractezi un abonament compatibil, din oferta curentă
 • să fi avut până în prezent o conduită corectă în relația cu Orange România

 

Conditiile de eligibilitate pentru achiziția unei tablete:

 • să  optezi pentru un abonament de date mobile Orange Net
 • să nu fi avut abonamentul suspendat pentru neplată în ultimele 12 luni
 • să îți prelungești contractul cu 24 de luni, iar numărul de rate se va intinde pe o perioada de 24 de luni
 • să ai un abonament compatibil, din portofoliul lansat pe 3 aprilie 2017
 • să fi avut până în prezent o conduită corectă în relația cu Orange România

 

Achiziția de produse în rate este compatibilă cu toate beneficiile și ofertele speciale de la fidelizare, inclusiv cu programul Buy-Back sau Orange Thank You.

 

Atunci când cumperi produse cu plata în rate pe factura Orange este posibil să ți se solicite plata unui avans. Acesta se percepe în funcție de vechimea în rețea, valoarea abonamentului și istoricul tău de plată. Poti alege si sa platesti mai mult initial, astfel vei putea alege o rată lunară mai mică sau un număr mai mic de rate.

Poți achita în avans ratele în orice Orange Shop. Reeșalonarea ratelor nu este posibilă. 

 

Valoarea ratei, situația centralizată a plăților, precum și scadența lor se poate vedea în contul tău My Orange.

Rata se regăsește lunar pe factura de servicii în secțiunea sumar de plată. 

 

Dacă ați achiziționat și voi produse de la Orange cu plata în rate pe factură și, din experiența voastră, considerați că sunt și alte aspecte importante de știut pe care nu le-am menționat deja, vă rugăm le să postați aici.

 • Răspunde
 • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Mulți membri ai comunității au solicitat astfel de informații de-a lungul timpului. Cu siguranță vor fi binevenite. Mulțumim!

Buna Mihaela,
‏‏‎ ‎

 • "vechime de cel puțin 18 luni dacă ești abonat/ cel puțin 24 luni dacă ești utilizator PrePay"
 • Daca am 3 numere pe cont si o vechime de 5 ani de exemplu si vreau sa fac ratele pe un numar adaugat acum 1 an, cele 18 luni sunt calculate la nivel de cont sau la nivel de numar?
  ‏‏‎ ‎

  • "Poti alege si sa platesti mai mult initial, astfel vei putea alege o rată lunară mai mică sau un număr mai mic de rate"
  • Eu nu am vazut aceasta optiune, unde se gaseste? Eu ma gandeam sa platesc tot de la inceput sau 90% fara a duce grija ratei lunar si doar a beneficia de pretul promo
   ‏‏‎ ‎

   • " Poți achita în avans ratele în orice Orange Shop. "
   • Din MyOrange nu pot fi platite?

Merci. O întrebare legată de achitarea ratelor la telefon în avans. Închei abonament pe 24 de luni și rate tot pe 24 de luni, dar reușesc sa le achit în 12 luni, pot lua un nou telefon în rate?

@rafabloger
1/. Se ia in considerare numarul pentru care optezi sa faci rate iar eligibilitatea se ia in functie de istoricul contului
2/.Cand faci rate in magazinul fizic poti solicita o plata mai mare a avansului. In magazinul online nu se poate decat dupa ce faci aceasta cerere unui consultant al serviciului magazin online.
3/.Da,se pot plati atat prin My Orange cat si prin serviciul Orange Money.

Eu am luat și accesorii cu plata în rate, nu doar telefoane. De exemplu, am luat 2 smartwatch-uri fără să prelungesc contractul. Aveam 18 luni perioadă contractuală și m-am încadrat, deci se poate și așa. Doar dacă vrei să îți mărești perioada de creditare, atunci, prelungești contractul până la 24 luni

Amelie
Amelie

Amelie

User level
Nivel
1
600 / 750
puncte
Custom field 2
Amelie

@Vio73, da, se pot plăti în avans. eu așa procedez, atunci când finanțele îmi permit

Amelie
Amelie

Amelie

User level
Nivel
1
600 / 750
puncte
Custom field 2
Amelie

Pur și simplu anunți la Orange că vrei sa plătești din acel cont al tău, dacă au un depozit o sumă de bani și se va vedea pe graficul de rambursare din my orange CA ai platit in avans

Amelie
Amelie

Amelie

User level
Nivel
1
600 / 750
puncte
Custom field 2
Amelie

Cu plăcere!

Amelie
Amelie

Amelie

User level
Nivel
1
600 / 750
puncte
Custom field 2
Amelie

Conteaza, in ce sens?
Adică, daca eu am 20 de ani vechime, dar, vreau sa fac rate pe un abonament care are mai putin de 18 luni, nu pot?

Eu nu m-am gândit serios pana acum la varianta cu telefon în rate.. dar, nu prea sunt de acord.. Hmm, mai aștept și alte opinii, ca asta nu-mi place.. chiar dacă nu intenționez, deocamdată, vreau sa știu ca daca as vrea, as putea :D

Se ia in considerarea vechimea numarului in retea,punct.Istoricul abonatului,valoare cumulata a abonamentelor conteaza la calcularea ratelor si eligibilitatea clientului in functie de cat de mare este pretul produsului achizitionat.

Bine de știut.. eu eram convinsa ca e vorba de vechimea ta, ca si client, și ca, in cazul în care tu ai o vechime mare, nu contează vechimea numărului pentru a putea face o achiziție în rate.. Am crezut ca restul contribuie la modul de calcul, cu / fără avans, etc.. :(

Buna ziua! Doresc achizitionarea din magazinul online a unui telefon in rate, cu prelungirea abonamentului 24 de luni.
Sa zicem ca telefonul costa 480 de lei, ar insemna 20 de lei pe luna, timp de 24 de luni, iar abonamentul sa zicem ca este Orange start 8, de 8 euro. Deci 20 lei rata, in jur de 40 de lei abonamentul, un total de 60 de lei pe luna. Abonamentul are tva-ul inclus? La rate se adauga dobanda sau e fixa, fara dobanda? La rate se adauga tva? La pretul final al facturii se adauga tva? Multumesc!

@Dexter87, ar trebui sa faci o simulare din contul tau My Orange, ca in niciun caz ratele nu vor fi de 20 de lei, daca telefonul este 480.. Tu ai împărțit prețul la 24 de rate, dar, nu-ți va da nimeni în rate la același preț cu care l-ai lua daca l-ai achita integral la achiziție.. Abonametul este cu tva..

Salut! Am întârziat puțin cu răspunsurile pentru că am vrut să verific informația :)

 

@rafa.helper

 • "Daca am 3 numere pe cont si o vechime de 5 ani de exemplu si vreau sa fac ratele pe un numar adaugat acum 1 an, cele 18 luni sunt calculate la nivel de cont sau la nivel de numar?"

Vechimea mai mare de 18 luni se ia la nivel de cont. Ideea vechimii clientului în activarea ratelor este de a avea un istoric al plăților.

 

 • "Poti alege si sa platesti mai mult initial, astfel vei putea alege o rată lunară mai mică sau un număr mai mic de rate" Eu nu am vazut aceasta optiune, unde se gaseste? Eu ma gandeam sa platesc tot de la inceput sau 90% fara a duce grija ratei lunar si doar a beneficia de pretul promo

Această opțiune este disponibilă în Orange Shop.

 

 • "Poți achita în avans ratele în orice Orange Shop. " Din MyOrange nu pot fi platite?

Opțiunea de a plăti în avans pentru achiziția în rate pe factură Orange este disponibilă în Orange Shop.

 

@Razvan

 • "Închei abonament pe 24 de luni și rate tot pe 24 de luni, dar reușesc sa le achit în 12 luni, pot lua un nou telefon în rate?"

Da, îți poți lua un nou telefon în rate după terminarea ratei anterioare, cât timp îndeplinești condițiile de eligibilitate.

Asta cu 18 luni..., eu am fost abonat cca 18 ani Orange, am revenit de un an cu 2 numere, fara restante in toata perioada. La Vodafone poti achizitiona si dupa 3 luni telefon nou cu numar nou si pata in rate.
Eu as face un abonament nou, dar, din pacate nu exista ceea ce doresc, Xiami Mi 10 Pro, One plu 8 Pro (nici nu il vor aduce) sau noile Motorola Edge plus (de fapt, nelansat inca)

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!