anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Internetul imi merge greu, mai ales in jocuri

Cosmin_17
Junior
Am un router HUAWEI-B311 4G si imi merge internetul greu, mai ales in jocuri avand ping foarte mare. Tin sa precizez ca viteza de navigare pe internet este cat de cat ok, dar in jocuri e dezastru! Ce as putea face sa nu mai fie asa?
Multumesc!
32 Răspunsuri 32

teacher_
#StarMember
Salut! Cate persoane utilizeaza acel router, in timp ce tu te joci? Care este vechimea lui? Ai incercat un reset?

Anca07
#StarMember
Laptopul/unitatea este conectat/a prin cablu la internet sau wireless? Viteza depinde foarte mult de acest lucru. Pe wireless, routerul are importanta dar nu f mare, in timp ce viteza internetului prin fir este net superioara. Vino te rog cu detalii si vom incerca sa gasim o solutie impreuna.

Cosmin_17
Junior
Doar eu utlizez router-ul, are cam un an vechime si recent l am resetat. Da, laptopul este conectat la internet prin cablu.

Ascary
Campion certificat
Salut Cosmin si bine ai venit pe comunitate. Spune-mi te rog care iti este viteza cu datele active pe telefon? Poti pune si un test Ookla dai vrei ca sa vedem daca problema este de la router sau de la retea. Merci frumos.

Anca07
#StarMember
Daca stii sa umbli in setatile routerului, acesta are un canal de frecventa. De obicei este setat by default pe 11. Daca este pe 2.4GHz e preferabil sa fie 1, 6 sau 11 sau poti alege 5GHz si sa urmaresti daca vezi vreo schimbare. Este posibil sa fie foarte multi utilizatori pe acea frecventa si de aceea sa ai un ping destul de mare. Daca nu stii cum sa intri in setarile routerului, ai aici un link: https://community.telkom.co.za/t5/ADSL-VDSL-Fibre/Changing-router-WiFi-channels-Huawei-HG532f/td-p/9350

Vio73
#StarMember
Are doar 2,4 GHz acest model de ruter. Dacă zici că i-ai dat o resetare, atunci trebuie să ceri o resetare de cont la 300 ( mâine). Mai dă-i un restart cu un ac sau scobitoare în gaura aceea între timp.

Cosmin_17
Junior
Ascary, uite testul făcut de pe telefon. Mai precizez ca stau la țară, iar in casă semnalul nu este chiar asa de bun. Anca, am facut ce mi ai spus, am umblat in setări, dar nu e nici o schimbare. Am mai schimbat si DNS-ul dar tot greu merge. Tin sa mai precizez ca dupa ora 23 internetul merge foarte bine.

Vio73
#StarMember
Atunci este aglomerare mare a rețelei în zona ta și noaptea se degajează. Pune-i și antenuța din pachet, dacă o ai și poate mai creste viteza un pic.

Cosmin_17
Junior
E pusa antena de la inceput:) Un alt router ar ajuta?

Vio73
#StarMember
Nu. Poți doar să-i cauți o poziție mai sus sau în altă parte a încăperii, eventual in pod. Trebuie să reții că la netul mobil și un metru poate face diferența! Eu am mai multe rutere și le-am căutat poziții diferite, ca să fie ok. Folosesc net mobil prin rutere de peste 10 ani. Este indicat să fie cu vedere spre antena de unde îți vine semnalul sau lângă un geam, dacă nu ai alte posibilități.

Razvan
#StarMember
Atât poate rețeaua la tine în zonă pe 4G pe 800 MHz. Cred că dacă treci pe 3G, o să fie mai aerisită și poate obții lejer 10 Mbs, asta dacă este vreo antenă mai apropiată de tine. Ne poți spune locația?

Vio73
#StarMember
Văd că pe telefon are 4g+, deci are 800+1800. @Cosmin1, Caută o poziție mai bună, că trebuie să îți meargă un pic mai bine pe ruter. Încearcă și fără antenuță și poate e mai bine, dar trebuie să schimbi setările din interfața routerului.

Cosmin_17
Junior
@Vio73, router ul e fix langa geam, dar o sa incerc sa ii caut o poziție mai bună. Razvan, stau in satul Victoria, com Hlipiceni, iar distanța de unde stau eu si pana la antene nu e asa de mare.

Ascary
Campion certificat
Cosmin dupa cum am banuit nu este de la router ci de la retea. In acest caz te-ar ajuta o antena externa 3G-4G iar castigul poate fi si de 20-25 de Mbs. Le gasesti pe net si nu-s foarte scumpe. Nu lua una de interior fiindca nu te ajuta foarte mult. Atentie la orientare,este f important sa fie reglata bine,vorbim deja de milimetri apoi fixata bine pe pozitie. Sa nu ai obstacole in fața antenei, frunziș etc.Sa ne tii la curent.