Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Samsung depășit de Vivo pe piața smartphone cu cea mai rapidă creștere

Vivo a devenit compania numărul doi în India, piața de smartphone-uri care înregistrează cea mai rapidă creștere, potrivit firmei de cercetare a pieței Canalys.

Compania chineză a livrat 6,7 milioane de smartphone-uri în perioada ianuarie – martie 2020, echivalentul unei cote de piață de 20%. Samsung a picat pe poziția a treia, cu 6,3 milioane de unități livrate, în scădere cu 14% comparativ cu perioada similară din 2019.

Xiaomi și-a menținut poziția de lider, cu 10,3 milioane de telefoane inteligente livrate și o cotă de piață de 31%.

Top cinci a fost întregit de alte două mărci din China, Realme și Oppo.

Trebuie notat faptul că brandurile Vivo, Realme și Oppo sunt deținute de conglomeratul BBK Electronics. Împreună, acestea au o cotă de piață de 40% în statul asiatic.

În primul trimestru al anului, piața de smartphone-uri din India a crescut cu 12%.

În restul lumii, vânzările de smartphone-uri vor scădea semnificativ în acest an. Potrivit firmei de cercetare a pieței Digitimes Research, piața va consemna un declin de 12% în acest an, din cauza pandemiei COVID-19, până la 1,15 miliarde de unități.

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/compania-sa...

Sursa 2 - https://www.canalys.com/newsroom/canalys-India-smartphone...

Sursa 3 - https://www.digitimes.com/news/a20200427PD204.html

Si iarasi in topuri regasim telefoane produse de branduri precum Vivo, Oppo, Realme!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Încep sa devina din ce în ce mai cunoscuti.. prevăd o scădere a preturilor și la telefoanele de "firna".. :D
Adica de la firme mai cunoscute, nu neapărat mai bune..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Eu am auzit foarte puțin.. dar, aștept sa le facă alții rodajul.. Samsung stilul rocks pentru mine.. :)

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

@FaraUnID, care este terminalul "de top" pentru Vivo?

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Foarte multa lume nu este familiarizata cu brand-uri precum Vivo, Oppo, Realme, Redmi din simplul fapt ca operatorii de la noi nu au in oferta lor asa ceva. Ori in momentul in care primesti acelasi menu in fiecare zi, iar la un moment dat acel menu se diversifica este destul de dificil sa alegi si altceva.

Ok, inteleg faptul ca multe modele de la brand-urile mai sus mentinate nu sunt optimizate pentru a putea fi comercializate legal in SEE, dar daca se doreste cu adevarat se poate rezolva si aceasta problema.

Later Edit - In 2019 AnTuTu a desemnat vivo iQOO Pro 5G ca fiind cel mai performant telefon 5G la momentul testarii. Intre timp cei de la Vivo au adaugat cateva modele 5G in oferta lor:

  • vivo iQOO Neo3 5G
  • vivo NEX 3S 5G
  • vivo S6 5G
  • vivo Z6 5G
  • vivo iQOO 3 5G
  • vivo NEX 3 5G

Cel mai recent model 5G lansat de Vivo este iQOO Neo3 5G. Cam toate modele lor 5G stau destul de bine, cel putin pe hartie, la partea de hardware si fara sa-ti rupa bugetul. Pretul lor oscileaza in jurul a 350 euro.

Cand vedeti un film asiatic modern,cu actori care tin in maini niste telefoane frumusele,cu ecrane stralucitoare,mari viu colorate care nu sunt nici Samsung nici Apple nici Huawei,ganditi-va ce-ar putea fi. Din pacate multe bijuterii nu intra si pe piata occidentală.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Consider ca aceasta depasire tine si de preturile pe care le practica cele doua firme. Samsung tine la preturile produselor si sunt cu mult mai mari decat Vivo si acest lucru determina ca uneori sa fie depasit.

Miha Z
Miha Z

Miha Z

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Miha Z

China s-a cam saturat sa fie fabrica altora, in mod special ai acelor "altora" care-i trateaza cu dispret si ca pe niste sclavi, adica mana de luru ieftina. Au acumulat know how, au vazut cum stau lucrurile, s-au pus timid pe treaba, au inceput sa produca si pentru ei iar acum rivalizeaza cu Samsung si Apple, care Apple oricum nu prea conteaza in China.

Faptul ca in momentul de fata in portofoliu celor Vivo se afla cca 6 modele de smartphone 5G cu specificatii medii de 128GB cu 8GB RAM, camera de 48Mpx si acumulator de 4000 mAh comercializate cu preturi care graviteaza in jurul sumei de 350 euro, in timp ce Apple resusctiteaza un iPhone S(aracie) E(dition) cu 64GB cu 3GB RAM, camera de 12Mpx, acumulator de 1800mAh, conexiune 4G si vandut la pretul de cca 480 euro (undeva pe la 2400 lei, la noi)....... spune totusi ceva.

In ultimii ani doar renumele i-au mai tinut in top pe Apple, Samsung... Dar oricat ar conta marca unei firme daca continua sa produca aceleasi mobile, cam la aceleasi caracteristici ca si precedentele modele, e de asteptat ca treptat sa fie depasite de noile firme intrate pe piata care aduc produse mai bune calitativ si la preturi mai mici.

Miha Z
Miha Z

Miha Z

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Miha Z

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!