Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Plata la comanda AliExpress

Atunci cand comanzi de pe Aliexpress produsele trec pe la vama. Vei plati TvA-ul doar la produsele care trec de 10 euro.
Eu am cumparat un smartwatch la 20 lei si e aproape de a fi livrat (plata prin paypal) . INAFARA DE ACEII 20 LEI NU VOI MAI PLATI NIMIC?
LIVRAREA PENTRU ACASA? Voi plati doar produsul?

Petre Nicholas
Petre Nicholas

Petre Nicholas

User level
Nivel
1
173 / 750
puncte
Custom field 2
Petre Nicholas
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

In momentul plasarii comenzii, nu ti-a aratat daca mai ai de plata? De obicei cand se finalizeaza o comanda se arata suma totala de plata care include si taxa de curierat.

La 20 de lei, nu plătești tva, de fapt nici pe la 15 euro. Oricum la 20 de lei, chinezu va trece o suma mică, 1 dolar sau mai puțin, pe colet.

Salut Petre. Vei plati livrarea produsului din vama pana acasa. Transportul va fi mai scump in cazul tau decat produsul in sine. Eu am platit pentru o rama de ochelari VR Samsung vreo 100 de lei desi rama costa doar vreo 40 de lei. M-am si certat cu ei la telefon,cu firma transportatoare dar fiindca nu aveam posibilitatea sa ma deplasez in vamă n-am avut ce face si am platit acei 100 de lei. Ce scrie in comanda e una iar pretul final e altul. Macar ai gasit ceasul ieftin. 20 de lei ai dat,de 20 de lei o sa te țină .

Din cate stiu nu se plateste taxa de curierat. Daca comanda depaseste 10 Euro se plateste la suma finala TVA. In cazul tau platesti doar suma produsului comandat.

Comandam frecvent pe aliexpres si nu am platit niciodata tva, la sume mai mari (pana in 25 de euro). Te anuntă postasul când iti vine coletul acasă, probabil in vreo 60 de zile, cu Singapore Post, livrarea are prioritate in țară și ajunge cam în 21 de zile.

Cea mai mare comanda făcută de mine pe AliExpress a fost de 1.000 de lei aproximativ, a trebuit să merg personal sa o ridic de la vamă. Nu a costat nimic în plus.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!