anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Google va lansa un card de debit inteligent

FaraUnID
Campion certificat

Google lucrează la un card de debit care va rivaliza cu Apple Card, potrivit unor informații obținute de publicația TechCrunch.

Cardul va funcționa în strânsă legătură cu magazinul virtual Google Play, devenind o fundație pentru acesta. Printre partenerii inițiali ai Google în acest proiect se află Citigroup și Stanford Federal Credit Union (SFCU).

 

Google nu a confirmat informația, dar a spus că lucrează la un proiect cu Citigroup și SFCU. Compania a anunțat că va oferi mai multe detalii „în lunile următoare”.

 

Google Pay, soluția actuală oferită de companie, permite plăți online și peer-to-peer prin intermediul unui card tradițional. Un card de debit propriu, disponibil în formă fizică și virtuală, va extinde competențele Google în domeniul fintech. Compania va putea colecta date despre obiceiurile financiare ale utilizatorilor, pe care le va putea folosi ulterior pentru a vinde mai multă publicitate online.

 

Fiecare card va avea pe el marca Google și pe cea a băncii partenere. Cardul va funcționa inițial în rețeaua VISA.

Cardul Google va oferi funcții similare cu cele ale altor produse de acest gen, precum Revolut: plăți contactless în magazine, transferuri rapide, istoric al tranzacțiilor, blocare în caz de pierdere sau furt, carduri virtuale pentru plăți online și autentificare cu amprenta.

 

Google, o companie care colectează de asemenea cantități masive de date, ar putea avea dificultăți în a convinge oamenii să folosească noul său card de debit.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/content/business/google-va-lansa-un-...

Sursa 2 - https://techcrunch.com/2020/04/17/google-card/

 

In principiu orice produs nou venit pe piata si menit sa concureze alte produse deja existente reperzinta un lucru bun. Pentru consumatorul final concurenta reprezinta un lucru extrem de util: concurenta va atrage de la sine preturi competitive, pachete de produse si servicii competitive, tot felul de oferte si beneficii.

 

4 Răspunsuri 4

Jay
Campion certificat
Sunt de acord ca pentru oferte și promoții trebuie sa existe concurență.. insa, mici mie nu prea imi inspira de bine, cand gigantii scot ceva pe piața, cu care n-aveau de-a face cu puțin timp în urma.. Google e unul dintre cei care știu prea multe despre tine și ma îndoiesc ca nu se folosesc de informațiile pe care le colectează.. Si cand mai vezi și fraza aia cu confidențialitatea datelor dumneavoastră este importanta pentru noi, te bufnește rasul..

FaraUnID
Campion certificat
Si bancile de la noi crezi ca nu colecteaza informatii despre obiceiurile de cumparare ale clientilor in cazul platilor prin intermeidul cardului? Lanturie mari de magazine colecteaza si ele date despre obiceiurile de cumparare ale clientilor. Observam faptul ca tot mai multi agenti economici ofera acces gratuit la reteaua Wi-Fi-ul proprie. Ce nu spun ei este ca acele spoturi Wi-Fi sunt monitorizate iar datele culese sunt centralizate pentru a realiza profile robot ale cumparatorului si profile robot ale obiceiurior de cumparale ale acestora. Cum crezi ca apar ofertele personalizate si targetate pe un anumit sergment?

Jay
Campion certificat
Ba da cu siguranța, dar, când vine vorba de google, ma simt și mai fara haine.. din fericire nu aceesez rețele wi-fi, poate dintr-o eroare, ca uit sa dezactivez când plec de acasă, dar, google are acces la mult mai multe decât o banca.. banca nu poate sa te caute și in urechi, neavând motor de căutare unde se conectează miliarde de oameni..

Miha_Z
#StarMember
Probabil ca lumea va fi sceptica la inceput in privinta acestui card de debit. Dar prin folosirea lui si daca va avea un feedback bun, cred ca vor fi multi doritori. Poate ca initial vor dori doar sa-l testeze si sa-l compare cu celelalte carduri de debit aflate pe piata. Daca se va ridica la nivelul asteptarilor, ar putea pune in umbra competitia.