Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare cu răspuns(uri)

[Rezolvat] Surpriza neplacuta Orange Money - tranzactii Foster City US

Buna ziua! Sarbatori Binecuvantate sa aveti!
In dimineata asta am avut o surpriza cu contul de la Orange Money. Vreau sa incarc cardul si observ ca am doua tranzactii pe card, stiind ca am zero lei pe card raman surprins. Ma uit despre ce tranzactie este vorba, amandoua tranzactiile din Foster City US. Am sunat la Orange si astept rezolvarea. Sincer nu mai am incredere in Orange Money. Nu pot face screenshot ca nu ma lasa. Ati patit careva?

Nu este nici o frauda. Periodic se verifica cardul Visa. Si Revolut face la fel. Nu cere blocarea cardului fiindca nu ai de ce.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (3)

Da (1)

25%

1 membri au votat cu DA

3 membri au votat cu NU

25% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 3

A incercat cineva din America sa accese contul Orange Money, de doua ori azi noapte, pacat ca nu ma lasa sa pun un screenshot sa vedeti si dv.

Asa este... pentru ca sunt destui "inventivi", s-au întâmplat multe astfel de lucruri în lume, nu doar la Orange Money și, au fost și persoane care au avut bani în cont... Cu siguranța, în urma verificărilor se vor lua masuri.. atât în cazul tau cât și în cazurile când se dovedește ca exista păgubiți și ca nu este vina lor..

Ai fost sau esti victima unei fraude. Cineva a reusit sa obtina acces la datele cardului tau Orange Money si a incercat fie sa-l cloneze si sa efectueze cumparaturi in magazine fizice fie sa plaseze comezi online utilizand acele date.

Verifica pe unde ai platit cu cardul Orange Money, atat in online cat si in offline, si cel probabil de acolo s-a reusit obtinerea datelor sau poate chiar de la o retragere chash de la un bancomat care avea atasat un dispozitiv de skimming.

O alta varianta ar fi ca un atacator, prin intermediul unei aplicatii smartphone sa-si fi facut de lucru prin jurul tau si a reusit sa-ti scaneze cardul (treaba asat merge chiar daca cardul este in portofel si portofelul in buzunar) si in acest fel a obtinut datele acestuia.

URGENT - Blocare card si solicitarea emiterii altuia!

Carrefour, Unicarm, plata factura Orange. Am cardul de 5 zile, deci nu prea multe tranzactii. Asa in mare cam cumparaturi magazine de bloc.

Nu cumva aia este o verificare a cardului chiar de catre Visa? Daca nu ma insel eu Visa Global Privacy Office este chiar in Foster City US.

@initiator, ai primit 50 puncte thank you, ca ai efectuat plata facturii prin OM?
Schimba cardul, este cea mai bună soluție în acest moment.

Nu este nici o frauda. Periodic se verifica cardul Visa. Si Revolut face la fel. Nu cere blocarea cardului fiindca nu ai de ce.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!