Întrebare fară răspuns

Ce părere aveți de televizoarele Smart cu android dar fara Serviciile google?

De curând am vrut sa cumpăr 3 tv cu android, wifi etc.
Am rămas surprins in mod neplăcut când am aflat că firmele de top nu prea folosesc android ca sistem de operare, iar cele care folosesc au ori Aptoide fara google essentials și services, practic sunt degeaba.
Dar surpriza a venit de a Allview - o firma mica din Romania, care abia a inceput sa vând televizoare.
Astfel am ales varianta de Allview Eplay de 32" și 40" care pe.langa faptul că îndeplinesc condițiile software sunt și bine construite.
Păcat că nu au versiuni mai mari gen 164cm ..au ceva de 55" însă nu am putut sa le testez sa vad daca rulează aplicațiile: focusSat, Digi Online, Orange TV, IpTv fara Sopcast prin Kodi, hikvision și multe aplicații pe care le vreau pe tv gen nova video care adaptează toate filmele de pe Hdd pentru limba română.

Întrebare: a mai utilizat cineva televizoare Allview?
Ce ați utilizat și se încadrează în specificațiile mele software?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Am aceeasi parere ca si in cazul telefoanelor echipate cu sistem de operare Android dar fara a avea pachetul de servicii Google preinstalate.

Strict in cazul de fata: Allview, E-boda, Vonino, Myria, Teletech, etc toate sunt acceasi mancare de peste dar impachetata si marketata usor diferit.

In trecut am avut nesansa sa ma intersectez, de N ori, cu produse ale firmelor mentionate anterior si toate aveau un singur lucru in comun: Lipsa suportului software, in sensul ca acele produse nu au primit nici macar 1 data un update din parte producatorului. Nici macar corectiile de securitate oferite gratuit de catre Google.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Eu te sfătuiesc să te mai gândești și dacă vrei neapărat un televizor cu Android, să te orientezi spre un brand serios din domeniu: Sony, Philips sau chiar Sharp (mai nou au și ei modele cu Android).
Succes!
Sper să faci o alegere bună!
Este totuși o investiție importantă, să nu regreți mai târziu! :)

Bine, acu' daca singurul criteriu pe care se merge este cel financiar si doar cel financiar fara nimic altceva, si cei de la Vonino au in portofoliu doua chinezarii rebranduite si adaptate pentru piata de la noi (ca si in cazul Allview) de Smart TV-uri cu Android.

In rest, ofertele de Smart TV-uri cu Android, de la firme care au un nume bine ancorat in domeniu, pleaca de 2000 lei si pot depasi pragul de 10.000 lei.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Revin : tocmai ce am fost lăsat baltă de vechiul meu Smart TV LG și m-am hotărât să achiziționez unul nou.Dupa multe calcule matematice și citit opinii ale altor cumpărători am ajuns la concluzia că voi alege ceva ce nu are review-uri, fiindcă toate celelalte aduceau ideea de comptomis.Si anume , am ales , noul Smart tv de la Allview , de 55" 4k uhd cu android 9.0 2 gm RAM și 8 GB memorie internă.

Concurența cerea cel puțin cu 45% mai mult pe aproximativ aceleași specificații.

Am platit 1799 lei dar am primit cadou un smartwatch foarte drăguț și bărbătesc .
Prima impresie când l-am scos din cutie a fost de entuziasm și uimit ca suportul era metalic ,greu dar finuț.Apoi telecomanda care practic se așează și a lipește de palmă.Cand scot televizorul rămân la fel de uimit de rigiditatea aparatului în sine ( nu se ondulează , curbează sau scârțâie că Horizon , tcl sau Tesla )
Foarte bine lucrat , fara margini groase , sticla ecranului e chiar pe margine ceea ce probabil îl va face destul de sensibil la lovituri .

La prima pornire ți se pun multe întrebări și durează peste 5 minute pentru a finaliza setarea cu tot cu clonarea sau copierea datelor din contul pe care îl ai.

Uimit de faptul că găsești absolut toate aplicațiile care pot porni în acea rezoluție , uimit de telecomanda mica cu giroscop cu care poți juca probabil orice dar și de telecomanda mare care da comenzi promte .Ambele telecomenzi au microfon .
Ecranul e fenomenal pe YouTube , nu sunt pete de lumina , aceasta se distribuie perfect uniform și se autosdapteaza pentru un consum cât mai mic și pentru evitarea supraîncălzirii ledurilor .
Sunetul este bun insa nu ideal...probabil difuzoarele nu sunt încapsulate și incomparabil cu vechiul meu LG care îți dădea impresia de calitate ridicată.
Conectarea la wifi se face ușor , stabil însă am avut impresia că se deconecteaza uneori.
Meniul e simplu și intuitiv dar îți poți rearanja oricând aplicațiile , modifică stilul ecranului de pornire.

Singurul defect este : trebuie apăsat pe P+ sau P- consecutiv pentru a ajunge la P+ 10 .La toate televizoarele cred că dacă ții apăsat P + trece de la un canal la altul în buclă...la asta apeși de 10 ori sa ajungi la P+10

Concluzie: mulțumit de alegere

Allview au tv slăbuțe mult, eu am returnat un smartphone...! Cât despre android ...lasati-l în opinia mea pentru smartphone... slăbuț și acolo față de Iphone 13 ...! Concret încercați si deplasati-vă la sediul AVstore Cotroceni si vă puteți orienta cu consultanți excelenti! Eu detin un SONY Bravia KD-43X81J cu Google tv, este minunat și are multe aplicații preinstalate, apii îl împerecheați cu smartphone-ul dvs si va prelua auromat ce doriți dvs! Puteți achita in rate fără dobândă!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!