Întrebare fară răspuns

Avertisment! Vulnerabilități critice iOS permit exploatarea camerelor video

Pe principul saptamana si vulnarbilitatea in iOS, dupa ce saptamana trecuta discutam despre o vulnerabilitate VPN in iOS 13 https://comunitate.orange.ro/questions/2291592-vulnerabilitate-vpn-ios-13-3-13-4 , iata ca saptamana aceasta discutam despre o vulnerabilitate descoperita in browser-ul Safari.

 

Cercetătorul Ryan Pickren a descoperit șapte vulnerabilități critice (CVE-2020-3852, CVE-2020-3864, CVE-2020-3865, CVE-2020-3885, CVE-2020-3887, CVE-2020-9784 și CVE-2020-9787) ale browser-ului Safari, specific dispozitivelor Apple.

 

Printr-un atac care combină trei dintre aceste vulnerabilități, se poate accesa conținutul preluat de camerele web instalate pe dispozitivele-victimă. Mai exact, un atacator poate crea o pagină web malițioasă care imită o pagină legitimă, căreia victima i-a permis accesul la camera web.

 

Datorită vulnerabilităților din modul în care Safari procesează și gestionează URI-uri, originea web și contextul de securitate, aceleași drepturi de accesare a camerei web vor fi oferite și paginii malițioase.

 

Sursa - https://latesthackingnews.com/2020/04/07/apple-address-critical-vulnerabilities-allowing-webcam-hijacking/

 

Ca sa constientizam putin gravitatea situatiei: Apple a platit 75000 USD sub forma de recompensa celor care au descoperit aceasta vulnerabilitate.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Nu te asteptai la sa ceva din partea Apple? Pai de la aparitia iPhone-ului, fiecare generatie de telefon si fiecare versiune de iOS au avut probleme.

iOS-ul este mult mai bine optimizat decat Andoid-ul, pentru ca a fost gandit sa se "imperecheze" perfect cu partea hardware din dispozitiv, dar asta nu insemna ca este si mai sigur.

In cazul Apple tocmai aroganta asta pe care o afiseaza ei, se intoarce impotriva lor.

Singura soluție in aceasta perioada este sa mai lasam putin telefoanele si sa petrecem mai mult timp cu familia. Parerea mea este ca oricum se va ajunge la faptul ca nu mai exista intimitate... Deci hai cu timpul in familie!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!