Întrebare fară răspuns

Semnal - no service - Cluj Napoca

De 3 zile nu am semnal. Ce pot face? Nu am numar expirat nici cartela magnetizata. Pur si simplu nu ii revine semnalul..

Răspunsuri

Ce semnal primești dacă apelezi propriul număr? Bine ai venit în rețeaua Orange, căsuța vocală sau nu se apelează? Ai pus cartela în alt telefon, ca să te convingi că nu este problemă la telefon/cartela sim?
Scuze că îți răspund tot printr-o întrebare, dar este necesar sa ne oferi mai multe detalii, pentru a te putea ajuta.

Salut! Ai avut ceva update recent la telefon?

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Nu exista cartela magnetizata sau demagnetizata, din simplu fapt ca o cartela SIM contine un micro chip (un circuit electronic) si care, ca orice obiect fizic, se poate defecta: Socuri fizice, socuri mecanice, manipulare gresita, etc.

De asemenea, o cartela SIM poate deveni inutilizabila in momentul in care operatorul efectueaza unele lucrari de modernizare a retelei. In aceste cazuri este posibil ca unele cartelele SIM mai vechi sa nu fie compatibile cu noile imbunatatiri tehnologice si devin inutilizabile.

Cum s-a recomndat deja, incearca sa pui cartela SIM cu probleme in alt telefon si vezi daca problema persista, iar pentru un plus de siguranta pune o cartela SIM functinala in telefonul care nu are semnal si vezi ce rezultate obtii.

Problema poate fi SIM-ul in sine si atunci trebuie inlocuit sau telefonul, caz in care trebuie sa incerci un hard reset si daca problema persista trimis in service.

Sau poate sunt ceva defecțiuni de rețea în zonă. Ai încercat să comuți telefonul și pe alte tehnologii ( edge, 3g)?
Locuiești într-o zonă rurală sau urbană?

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut. Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Din pacate sunt in carantina si nu am decat un singur telefon si o singura cartela. Am reusit sa primesc semnal doar apeland la 222. Deci nici cartela nici telefonul nu sunt problema. Semnalul nu tine mai mult de o ora si pica iar. Chiar astazi am discutat cu niste colegi care locuiesc in alte zone, folosind tot reteaua Orange; si ei au aceeasi problema. Se instaleaza cumva 5G? Merci mult pentru ajutor!

Probabil se lucrează la îmbunătățirea rețelei, așa cum am intuit și eu în postarea anterioară!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Buna ziua. Revin cu aceeasi problema. Deja devine foarte frustrant pentru am nevoie de semnal. Trebuie sa primesc si niste apeluri, nu pot sta tot timpul sa apelez 222. Semnalul cade foarte des. Ce se intampla de nu exista semnal la Orange?

@Ecaterina, ne poți da, te rog, locația exactă (strada, număr) si mai multe detalii (indoor/ outdoor, 2G/ 3G/ 4G, ce telefon folosești, ai încercat restart la telefon). Orice informație este binevenită și ne va ajuta să investigăm cât mai eficient. Mulțumim!

De saptamana trecuta tot dau restart la telefon. Iphone 7, 4G, si indoor si outdoor. In zona Marasti, Cluj. Aceeasi problema o au si colegii mei care stau in Floresti, si Manastur.

Dar nu e normal. Nu se poate rezolva aceasta problema? Nu zic ca nu trebuie sa cada semnalul din cand in cand, dar chiar asa? Pai eu mai mult stau fara semnal decat cu semnal in ultima saptamana si toate apelurile le primesc prin casuta vocala daca apelez 222...

Multumesc. Apreciez! Stiu ca e destul de dificil, dar chiar sper sa se rezolve. E si carantina, nu mai stie nimeni de mine daca supravietuiesc sau nu... Toti isi fac griji ca nu au cum sa dea de mine... chiar sper sa se rezolve problema. Folosesc reteaua Orange de peste 10 ani si niciodata nu am avut asa probleme cu semnalul.

Salut! Am verificat zona pe care ne-ai specificat-o si nu avem incidente la nivelul retelei. Pentru ca semnalul in 4G sa fie captat, este nevoie sa fie indeplinite conditiile mentionate pe pagina noastra aici https://www.orange.ro/help/cum-pot-beneficia-de-tehnologi... . Astfel, te vom ruga sa verifici daca optiunea pe care o ai activa pe numarul tau iti ofera acces la 4G. In cazul in care aceasta nu iti furnizeaza si acest tip de acces, recomandarea noastra este activezi optiunile PrePay prezentate pe aici https://www.orange.ro/prepay/optiuni-prepay/

Ok. Voi verifica, dar nu este vorba despre internet. Sper ca nu despre asta este vorba cand ma refer la semnal. No service pentru apeluri si primire apeluri. Multumesc.

Selectează rețeaua manual și poate apare ceva: 2g, 3g, 4g, etc.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Nu am sus că e vorba de internet, ci doar de tehnologia folosită. Datele mobile poți să le oprești!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Și soția mea m-a informat că nu merge rețeaua in Cluj. Nu poate suna nimeni de la firma ei nicăieri.

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!