anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Oficial Samsung Galaxy S7 și S7 Edge rămân fără suport software

FaraUnID
Campion certificat

După patru ani de suport software din partea Samsung, seria de telefoane Galaxy S7 rămâne fără suport software oficial, conform SamMobile. Cele două dispozitive din serie, Galaxy S7 și S7 Edge, lansate în primăvara anului 2016, au primit ultima actualizare oficială din partea Samsung, care aduce certificatele de securitate Google aproape la zi, la versiunea din martie 2020. Acest lucru nu înseamnă că aceste dispozitive nu vor mai primi actualizări niciodată, însă Samsung nu mai promite suport oficial.

 

Modelele Galaxy S7 au beneficiat de doi ani de actualizări de software importante, trecând de la versiunea Android 6 Marshmallow la versiunile Android 7 Nougat și Android 8 Oreo, versiunea cea mai recentă care este disponibilă în mod oficial acum. După cei doi ani de suport, Samsung a continuat să lanseze actualizări de securitate pentru aceste dispozitive. Este vorba despre actualizările oferite de Google și lansate trimestrial de către Samsung, o practică pe care compania o aplică pentru toate dispozitivele sale care rămân fără suport software oficial.

 

De obicei, perioada de grație pentru actualizări de software este de trei ani, însă Samsung a ținut modelele Galaxy S7 pe lista de dispozitive cu suport oficial cu un an în plus. În viitor însă, în cazul în care apare o problemă majoră de securitate, Samsung ar mai putea lansa mici actualizări pentru a asigura o experiență de utilizare securizată celor care încă nu au făcut upgrade la unul dintre modelele mai noi.

 

Astfel, Samsung este undeva la mijloc atunci când vine vorba despre suport software pentru platforma Android. Google promite 3 ani de actualizări software majore pe modelele Pixel, în timp ce OnePlus de obicei urmează un program de lansări similar, cu actualizări de securitate chiar și după acest termen pentru anumite modele.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/galaxy-s7-si-s7-edge-raman-fara-suport-software-oficial-19142766/

Sursa 2 - https://www.sammobile.com/news/samsung-galaxy-s7-stops-update-four-years-after-launch/

 

Usor aiurea strategia aceasta de a "forta" consumatorul, prin decizii de genul acesta, sa-ti cumpere cele mai recente produse si care au preturi de 5000 - 6000 lei

2 Răspunsuri 2

tomaciprian
Cunoscător
Din pacate, la fel s-a intamplat si cu S8-urile. Tot 2 ani au primit si acestea actualizari software. Aceesi strategie o au si cei de la Apple prin nu a mai primi actualizari pentru a te "obliga" sa-ti cumperi urmatorul model.

Vio73
#StarMember
Păcat, pentru că sunt telefoane foarte bune! Dar au venit alte modele mult mai noi la rând și asta este! E ca în cântecul acela al lui Dan Bitman...,, Vine o zi''.