Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Mi se consuma exagerat de mult netul

Am o mica problema cu netul meu, am ajuns sa imi reincarc cartela de 3 ori pe luna deoarece mi se consuma exagerat de mult netul, ce pot face sau cine ma poate ajuta?

Madalin_4
Madalin_4

Madalin_4

User level
Nivel
0
1 / 100
punct
Custom field 2
Madalin_4

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

Poți să îți setezi o limită de consum la internet, din setările telefonului sa nu mai consumi atât de mult.
Nu înțeleg ce înseamnă "se consuma exagerat". Ce anume faci? Te uiți la filme, te joci mult...?

Reincarca unui prieten ca sa primesti bonusul de 50 GB.
In afara de asta,inchide paginile browserului de care nu ai nevoie. Consuma net. Fisierele video pune-le la rezolutie mai mica,rezolutia mare consuma trafic. Inchide aplicatiile din fundal care fac trafic degeaba,pune-le in sleep mode.

Miha, unde scrie tipul că are nevoie de net mai mult? Eu credeam că ne cere ajutorul că a ajuns sa consume prea mult internet....așa și scrie, "mi se consuma prea mult internet". Nu scrie eu consum, ci mi se consuma...

Daca ai un telefon cu 5G, nici nu are sens să întrebi, daca te mai și joci un-doua jocuri care necesita resurse de net, și te mai uiți la câteva filme, sau asculți muzică, se va consuma foarte repede..!

@teacher_ din moment ce spune ca deja a facut 3 reincarcari, ce se deduce? Ca vroia mai mult internet. Altfel se oprea din reincarcat, nu?

Depinde pentru ce ii trebuie. Că dacă se fac update-uri la tot felul de aplicații, se consuma netul și când are nevoie nu mai are net, atunci trebuie sa reîncarce... Asta nu înțeleg nici eu, la ce se refera când spune mi se consuma mult...!

Cred ca ar trebui sa verifici in telefon ce aplicatii ai instalate, cate din ele au acces la internet si care din ele consuma cel mai mult.

Folosesti Tik Tok sau alte aplicatii de video sharing / video streming? Esti consumator de continut 4K. 3D, VR? Ai ceva aplicatii care se comporta ca si server?

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Singur trebuie sa verifici pe ce ți se consuma internetul mobil, vezi în telefon. Dacă ai aplicația tik-tok are prostul obicei sa ruleze în fundal și sa toace sute de giga în câteva ore, norocul tău ca ești pe prepay, altfel ai fi avut cost suplimentar foarte mare.
Sa începem, ce telefon utilizezi, ca să te putem ajuta cu identificarea traficului de date exagerat. Ce aplicații folosești în mod uzual?

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Ce consuma asa mult net? Adica daca esti pe prepay ar trebui sa primesti si bonusul de 50 Gb si nu e logic cel putin pentru mine sa consumi asa mult net pe telefon ... sau il folosesti ca hotspot? Sau utilizezi tik-tok? Pentru aceasta aplicatie au mai fost discutii inclusiv in comunitate privind consumul exagerat de resurse, daca acesta e cazul eventual vezi discutiile de aici https://comunitate.orange.ro/questions/2175426-aplicatia-tik-tok-consumat-noaptea-100-gb-340-euro-cost-folosita

Verifica in setarile telefonului ce aplicatii consuma date mobile.

De asemenea s-ar putea sa te ajute si setarea unei limite pentru datele mobile https://comunitate.orange.ro/questions/2033477-setez-limita-datele-mobile-android

verifică dacă ai aplicația tik tok. Am înțeles că aceasta consumă internet și dacă nu este folosită

svetalex
svetalex

svetalex

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
svetalex

Eu consider ca monitorizeaza de la distanta "miscarea" de pe vreo "IP Cam". Dar ca recomandare: nu sta permanent pe "date mobile" atunci cand in interiorul casei iti permite reteua sa folosesti " conexiune wireless".

Să nu ai una sau mai multe aplicații care rulează aiurea și îți consumă mult internet! Recomand o resetare a telefonului sau curățare optimă a acestuia. Sau poate fi un bug, care prin resetare va fi remediat. Să nu uiți însă ca înainte să salvezi totul la zi. Succes!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!