Întrebare fară răspuns

Semnătura olografă - cum semnezi „de mână” declarația pe proprie răspundere pe telefon sau calculator

Declarația pe proprie răspundere e pusă la dispoziție printr-un site oficial STS. Totuși, are nevoie de-o semnătură olografă. Din fericire, o poți obține pe telefon – Android și iPhone – sau calculator.

După anunțul privind declarația pe proprie răspundere au apărut site-uri care să-ți ofere un mod mai ușor de completare. Unul dintre site-urile care păreau legitime era carantina.me. Între timp, s-a dovedit și legitim. STS a colaborat cu echipa care l-a creat și au folosit infrastructura de acolo pentru declarație pe proprie răspundere pentru un site oficial: formular.sts.ro

 

Pe iPhone ai o soluție foarte simplă. Trebuie doar să ai configurată aplicația Mail și să-ți trimiți documentul pe adresa ta. Odată ce-ai făcut asta, îl deschizi și-l semnezi direct în aplicație.

 

Dacă nu vrei să faci asta, poți apela la o aplicație: Adobe Acrobat Reader (o ai pe Android și iOS) și e gratuită.

 

Documentul PDF pe care îl descarci de pe site-ul oficial îl deschizi pe telefonul tău cu această aplicație. Apoi, te apuci să semnezi declarația pe proprie răspundere. Dai editare – marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegi Fill & Sign. Odată ce-ai făcut asta, caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea și începi să semnezi. Dai Done și gata. Semnătura va fi salvată, ca s-o folosești și pe viitor.

 

Folosești același program, e gratuit chiar și pe PC. Îl găsești aici pe site-ul Adobe. Vestea bună e că, în versiunea gratuită, poți vedea, comenta și, mai ales, semna documente PDF.

 

În partea de sus a programului a aplicației ai aceeași pictogramă cu un stilou (peniță). Poți adăuga semnătură sau inițiale, dar te interesează să semnezi declarația. Așa că alegi să adaugi semnătură.

 

Vestea bună e că poți fie să desenezi semnătura cu mouse-ul, fie să încarci imaginea cu ea. Ca să încarci imaginea e simplu: semnezi o foaie albă, faci poză, decupezi cât să fie doar semnătura și o încarci. Și așa rezolvi treaba cu semnătura olografă pe declarația de ieșit din casă.

 

(sursa:playtech)

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

Mulțumim pentru informatii Ascary, cred ca sunt multe persoane care nu le cunosc...

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Eu am descarcat PDF formularul, asta dupa ce m-am ofticat ca xeroxasem vreo 50 exemplare din fostul formular. :))
Si de aceasta data, am preferat sa editez in mobil formularul. Am completat toate datele necesare, am si semnat "corespunzator" si doar in cazuri de nevoie cand trebuie sa ies pentru cumparaturi modific data.

Cu Adobe reader am semnat direct pe telefon cu penița virtuală .
Oricum nu am nevoie dar am vrut sa vad cum se face .

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
3
2616 / 5000
puncte
Custom field 2

Eu mi-am descarcat formularul de pe site-ul oficial https://formular.sts.ro/ si dupa care am folosit aplicatia Adobe fill & sign. Am fost oprit de politie si a fost in regula Semnatura Electronica.

Atentie ca depinde foarte mult de cine dai.
Eu am fost oprit de Politia locala, venise un nene cu chef de scandal la mine si mai sa imi dea amenda ca pe telefon se arata doar declaratia de la angajator si nu cea pe proprie raspundere.
MAI sau Jandarmeria o accepta fara nici o problema dar locala a primit mai multe drepturi acum si vor sa arate si ei ca pot probabil.

aMurea
aMurea

aMurea

User level
Nivel
1
118 / 750
puncte
Custom field 2
aMurea

@Ascary mulțumim mult!
Pe iPhone am încercat și în felul următor și a mers foarte ok: am accesat site-ul menționat de Ascary, am completat datele, am generat apoi declarația și am făcut un screenshot.
Am deschis imaginea respectivă din album, am dat pe Edit și apoi pe cele 3 puncte care apar în colț dreapta sus, am selectat opțiunea Markup și am semnat.

Foarte util!

Alex_45
Alex_45

Alex_45

User level
Nivel
0
75 / 100
puncte
Custom field 2
Alex_45

Dragă comunitate Orange, recomand cu căldură Adobe app pentru cele descrise, zâmbete!
#impreunareusim #stamacasa

happy
happy

happy

User level
Nivel
1
259 / 750
puncte
Custom field 2
happy

Eu am găsit recent o aplicatie pt Android care mi se pare ideala. Nu necesita conexiune la internet, nu cere nicio permisiune la instalare , toate informațiile se salvează doar în telefon și îți dă posibilitatea sa o semnezi olograf și dacă vrei sa o și exportezi ca și PDF.
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.rention...

Am folosit și eu Adobe pentru declarația pe proprie răspundere și acum doar schimb data când trebuie să ies la cumpărături.
O foloseam și înainte când era cazul să existe semnătura mea pe un document ce trebuia trimis pe email.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!