Întrebare cu răspuns(uri)

Exista vreo optiune sa am roamingul activ mai mult de 3 luni daca lucrez in strainatate?

Lucrez in strainatate si as dori sa stiu daca pot activa roamingul mai mult de 3 luni

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Nu prea merge, vezi ca monitorizarea se face pe ultimele 4 luni, ori dacă într-o lună ai un consum de voce și date mai mare în roaming decât în țară, vei intra pe cost suplimentar mult mai repede de cele 3 luni.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (3)

100%

3 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Din păcate, nu ai ce sa faci, asta este legislația europeană, trebuie sa nu ai mai mult de 3 luni în roaming... Fratele meu a stat o lună mai mult...și făcea doar cost

Cred că folosirea wathapp, a Skype sau a altor platforme, este cea mai bună. Am un văr plecat de doi ani în Germania și mă sună săptămânal pe wathapp. Are tot Orange!

Cam toata lumea plecată in pribegii suna pe whatsapp acum, mai ales ca are si functia de apel video. Doar mama săraca insista sa ma sune în rețea...e de modă mai veche :)

Nu prea merge, vezi ca monitorizarea se face pe ultimele 4 luni, ori dacă într-o lună ai un consum de voce și date mai mare în roaming decât în țară, vei intra pe cost suplimentar mult mai repede de cele 3 luni.

@Vio73: Utilizarea numarului de telefon in cazul unor aplicatii de VOIP sau gen Whatsapp este doar pentru configurare si reprezinta un simplu ID al apelantului, nu are a face cu SIM-ul decat la configurare. Deci si peste 10 ani poti apela avand acel numar, chiar si cu un SIM blocat intre timp.
Caz concret: daca as avea o confirmare trimisa pe SIM-ul tau in mai putin de 1 minut, as putea efectua apeluri initiate de pe numarul tau fara ca macar sa am SIM-ul in telefon. Nu-i asa ca-i incredibil? :))

Roaming-ul in sine este activ in permanenta, doar ca utilizarea lui este conditionata la strict la calatoriile ocazionale in strainatate dar si aici aplicandu-se principiul utilizarii rezonabile.

Daca ai abonament, nu ai avut restante la plata facturilor si nu utililezi telefonul la modul barbar in roaming, incearca sa suni la serviciul clienti si poate o sa gasesti intelegere din partea operatorului.

@Vasile_4: daca nu esti dependent de resursele oferite de Orange atunci poti folosi mult si bine numarul. Din pacate Orange se va limita in explicatii la cat poate, astfel incat sa te determine sa faci incarcari multe si dese, explicandu-ti doar ca tu vrei imposibilul.
https://comunitate.orange.ro/questions/2535688-poti-folosi-sim-numar-beneficiind-resursele-sim-numar-telefon#answer_6196165

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!