Întrebare fară răspuns

Câți bani primești de fapt înapoi la Yoxo?

Dacă ai de exemplu un abonament yoxo de 30 lei cu 20GB incluși și nu consumi într-o lună net deloc, câți bani primești înapoi?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Vaaai! Incredibil de urât din partea Orange! „La final de lună îți dăm banii înapoi pe ce nu ai consumat” scrie pe site-ul orange.ro. Trebuia să scrie că „îți dăm o parte din bani”...

sarighiol
sarighiol

sarighiol

User level
Nivel
1
106 / 750
puncte
Custom field 2
sarighiol

Aveți dreptate, poate că mai sunt lucruri de pus la punct. Într-adevăr, probabil la prepay e mai convenabil, dar pierderea pe care o aveți fata de prepay 5 Euro nu e chiar atât de mare. In plus, până nu veți primi banii înapoi, nu aveți de unde sa știți cât ați consumat și care e contravaloarea netului neconsumat.

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Acest abonament nu este definit, el poate suferi alte retușuri pe parcurs. Nu poți știi niciodată cînd ai nevoie de internet, totuși e bine să-l ai, iar dacă la sfîrșitul lunii ți se dau banii înapoi pe ceea ce nu ai consumat e totuși un cîștig, decît nimic ceva primești și se va scădea din următoarea factură.

Se scad din factura următoare 0.25 lei per GB întreg neconsumat. La 20 GB maximul e de 5 lei pe care îl poți atinge doar cu datele mobile oprite, cu un APN setat greșit sau utilizând un telefon cu butoane. De aici rezultă partea din preț pentru minute și SMS nemimitate de 25 lei nerambursabil la orice abonament Yoxo indiferent de cât net achiziționezi, consumi sau câți bani primești înapoi pentru net rămas.

Dacă facem un calcul simplu, abonamentul ar fi pe undeva de 5-6€, acum depinde de unde încarci, asta numai pentru minutele incluse și sms fără internet. Acum depinde dacă ai incluse și minute internaționale. Costurile ar fi aproximative ca la o cartelă prepay.

Păi de exemplu: dacă Yoxo 20 GB costă 30 lei, atunci 1 GB din această opțiune costă 1,50 lei; dacă Yoxo 60 GB costă 40 lei, atunci 1 GB din această opțiune costă 0,66 lei. Deci cum vine aia să returneze doar 0,25 lei??? Înseamnă că cei care lucrează la Departamentul Management - Marketing Orange ne cred extrem de proști pe noi clienții...
Deci: plătesc 30 lei și dacă nu consum nici un GB, primesc înapoi 5 lei; plătesc 40 lei și dacă nu consum nici un GB, primesc înapoi 15 lei. Adică dau 25 lei pe nelimitat convorbiri naționale. La cartelă cu 28 lei momentan am opțiunea de 5 euro mult mai avantajoasă!
Înseamnă că o să-și facă cucu' abonamentul ăsta reîncărcabil! Sau îl fac numai cei care vorbesc mai mult de 1000 minute în alte rețele. Sau îl fac acum la început câțiva, și după ce vor observa că nu e nici abonament, nici cartelă, ci o combinație nereușită, vor renunța la el.
Plus de asta, cei ce nu au card bancar ies automat din numărul celor ce pot avea acest abonament. Din nou se dovedește bunul management clienți al lui Orange... își reduce singur numărul de potențiali clienți...

sarighiol
sarighiol

sarighiol

User level
Nivel
1
106 / 750
puncte
Custom field 2
sarighiol

Fiecare își alege abonamentul în funcție de opțiunile care i se oferă. Unul este axat pe internet, altul pe sms sau unii pe minute naționale și internaționale. Verifici ceea ce ți se oferă și dacă ești satisfăcut acționezi după bunul plac. Cei de la Orange îti fac oferte , tu alegi ceea ce îți convine mai mult. Fiecare client are modul său de a alege în funcție de ale sale nevoi. Cu cît sunt mai multe oferte cu atît clienții sunt mai variați iar compania mai profitabilă.

Se pare că Yoxo este gestionat de o altă firmă din același grup, devenind oarecum concurent cu serviciile de voce Orange. La alcătuirea ofertelor nu s-a ținut seama de bonusurile diverse de net acordate clienților Prepay și Me. Dacă nu ar fi acele bonusuri atunci Yoxo ar fi cea mai bună ofertă. Presupun că Orange va continua să acorde acele bonusuri variabile ca avantaj concurențial parțial dar nu total pentru a determina clienții să migreze între Prepay, Yoxo și abonament dar să rămână în același grup. Din ce scrie la consimțământul GDPR, este posibil ca Yoxo să fie gestionat chiar de Orange Money care ar putea să facă oferte speciale la plata în rate a telefoanelor.

Nu știu dacă am înțeles bine, dar la abonamentul Yoxo mi se pare că nu poți achiziționa telefoane în rate.Acest abonament va avea cu siguranță clientii săi.

Dacă 1 GB = 0.25 lei, atunci nu are niciun rost sa continui. mai ok este prepay

BG_1
BG_1

BG_1

User level
Nivel
0
33 / 100
puncte
Custom field 2
BG_1

Da, este mai bună o opțiune prepay de 5 sau 6 euro plus TVA adică 28 sau 34 lei având în vedere bonusul de 50 GB, reducerea de 10% pentru reîncărcare din Orange Money și minutele internaționale incluse pentru care la Yoxo mai dai 5 lei ajungând la 35 sau 45 lei. Yoxo iese în față nu chiar cu minutele cât cu SMS-urile nelimitate (pentru unii utilizatori fiind insuficiente 1000 sau 2000) și cu acea clasică expresie cu care se vând abonamente “nu mai uiți să reîncarci”. Mai bun la preț ar fi ar fi abonamentul Orange Me Start la 5 euro cu TVA inclus (adică 24 lei) cu minute/SMS naționale nelimitate, 100 minute internaționale incluse, 35 GB de net și compatibil eSIM, compatibil cu unele bonusuri și cu 10% reducere din Orange Money - dezavantaje: are perioadă contractuală de 1 an și nu este deloc flexibil cu opțiuni pentru extra net sau acces roaming.

Domnul Vio, facem ca la matematica:
1. Orange Me Start (24 lei) - minute/SMS naționale nelimitate, 100 minute internaționale, 35 GB de net
2. Prepay 5 Euro (29 lei cu TVA) - minute/SMS orange nelimitat, 1000 nationale din care 100 internationale, 55 GB internet.
3.Yoxo (30 lei) - minute/SMS naționale nelimitate, 20 GB net. Iti returneaza GB neconsumati, 0.25 lei per GB, adica maxim 5 lei daca tii telefonul toata luna in dulap.

Explica-mi cum in functie de buzunar si necesitati, as alege optiunea numarul 3.
Ideea nu este de cativa lei, eu unul nu am pretentii sa am nelimitat tot in tot pentru 2 lei pe luna, e vorba ca au venit cu o oferta mai slaba decat ce au deja (si ei si concurentii lor).
Din cate am inteles, este inca in faza de "testare", de aia nici nu au trecut valoarea in lei a GB returnati. Deci posibil sa sufere modificari.Dar pana atunci, socoteala este simpla.

BG_1
BG_1

BG_1

User level
Nivel
0
33 / 100
puncte
Custom field 2
BG_1

Cam același lucru l-am spus și eu, că fiecare își face propriile calcule. Dacă vrea mai mulți GB, etc, e bun. Dar are și inconveniente, desigur!

cum e mai bun daca vrea mai multi GB? daca vrei mai multi GB, iti iei 55 GB cu prepay la aceeasi bani :))

BG_1
BG_1

BG_1

User level
Nivel
0
33 / 100
puncte
Custom field 2
BG_1

In cazul acestui abonament hibrid, pe numele sau Yoxo, am facut si eu o comparatie pe topicul dedicat, aici https://comunitate.orange.ro/questions/2273684-ce-este-yoxo.

Pe topicul mentionat de mine aveti comprativ ofertele comerciale Yoxo vs Prepay vs Me Start. Desi cifrele vorbesc de la sine, inca mai propagandisti care continua sa ridice in slavi acest Yoxo si il cosidera ca fiind in produs inovator!

Și dacă vrei 140 gb la care prepay îi iei? Vorbim de Orange aici!
Era o părere personală. Sigur, dacă nu mai acceptăm și alte opinii, putem spune orice.

In Romania exista si alti operatori telecom ce ofera internet mobil la preturi rezonabile. Se numeste concurenta, iar concurenta ofera in anumite conditii trafic nelimitat.

Daca nevoile tale de comunicare depasesc 100GB lunar nu stai pe prepay si in nici un caz pe acest Yoxo unde perioada de gratie este de 48 ore si unde fiecare apel la servicu clienti este taxabil, in speranta ca o sa primesti inapoi Z1 Z2 = (X1 X2 - Y1 Y2) + i(X1 Y2 + X2 Y1) lei din internetul neconsumat.

Daca ai nevoie pe +100GB de date lunar negociezi un abonament de date cu toate beneficiile lui: Orange Thank You, Orange Cloud, Cost Control, Happy Night, Orange Tv Go, Orange Antivirus, Orange Content Lock si daca ai putin noroc poate reusesti sa obtii chiar trafic necontorizat fara scaderea vitezei.

Daca esti dezvoltator sau creator de continut nu stai pe prepay sau pe acest Yoxo riscand sa ramai fara net si sa te faci de toata bafta cand ti-e lumea mai draga sau cand esti la o intanlire cu un client.

Tocmai am fost in aceasta situatie.
La abonamentul de 20GB cu 30 de lei, daca nu consumi deloc net, primesti inapoi 5 lei. In concluzie, luna urmatoare platesti doar 25 de lei.
Daca consumi cat de putin (ex. 1MB) vei primi inapoi doar 4.75 lei.

Trixen
Trixen

Trixen

User level
Nivel
2
1598 / 2000
puncte
Custom field 2
Trixen

Complicata intrebare:
Ma bucur ca am redus un abonament de 9 euro la 5 fara sa ma agit in acest sens.
Ma stresseaza maxim ca perioada de gratie este foarte scurta si nu pot plati prin alt abonament pe care il am deja la Orange. In cazul aparitiei erorilor la plata nu primesc nicio notificare - nimic care sa imi dea de inteles ca ar fi o problema sau am ceva de facut urgent.
Nu prea mai vad avantajul acestui tip de abonament fata de un PrePay, iar asta incepe sa ma apese. La PrePay macar nu risc sa raman fara numar daca dintr-un motiv sau altul nu se poate face o reincarcare timp de cateva zile.
Ma gandesc tot mai serios sa trec pe PrePay si sa reincarc de pe alt abonament sau sa caut variante de abonamente de cel mult 5 euro care sa imi acopere nevoile de comunicare pe acel numar, chiar daca asta inseamna portare...

Trixen
Trixen

Trixen

User level
Nivel
2
1598 / 2000
puncte
Custom field 2
Trixen

Fiind un serviciu la inceput de drum, poate se vor mai face modificari. Vazand reactiile din partea utilizatorilor poate ca vor implementa si unele sfaturi daca ele vor aduce un plus acestor abonamente.
Pana la urma trebuie sa aiba si plusuri fata de PrePay, dar din ce zici tu sta mai slabut la acest capitol si ar trebui luate unele masuri. Altfel nu vor fi prea multi doritori.

Da, pe asta mizez si eu. Daca nu oferim feedback constructiv si timp lucrurile nu au cum sa devina mai bune. :)

Trixen
Trixen

Trixen

User level
Nivel
2
1598 / 2000
puncte
Custom field 2
Trixen

In prima luna am consumat sub 1 GB și am primit 4.75 lei reducere. Dar în a doua am consumat 1.08 și primesc 1 leu reducere? Cum vine asta?

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!