Întrebare fară răspuns

Ce este memoria RAM ?

Memoria RAM (Random Access Memory), este punctul de tranzit al tuturor datelor ce urmează a fi prelucrate de către procesor. Prin urmare, viteza și capacitatea de stocare a modulelor de memoriei sunt factori determinanți ai performanțelor unui calculator.

În cazul memoriilor RAM, nu doar capacitatea de stocare contează, ci și frecvența de lucru a acestora, măsurată în MHz, precum și timpul lor de răspuns, latența CAS (CL).

Pe modulele actuale, capacitatea de stocare a memoriilor RAM este indicată în GB (1 GB = 1024 MB). Cu cât acestă valoarea este mai mare, cu atât mai multe date vor „încăpea” în memoria RAM în așteptarea prelucrării lor de către procesor.

Viteza de lucru a memoriei RAM se măsoară în MHz și reprezintă cantitatea teoretică de date ce poate fi transferată între memoria RAM și procesor. Cu cât frecvența memoriei RAM este mai mare, cu atât mai rapid va fi computerul.

Latența CAS (Column Access Strobe), reprezintă durata de timp în care memoria RAM poate oferi procesorului datele pe care le găzduiește. Astfel, cu cât aceasta este mai mică, cu atât mai bine pentru performanțele sistemului de calcul.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Foarte binevenite informațiile.. Nu toata lumea se pricepe.. :)

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Cu cât este mai mare, cu atât te ajută mai mult. Mulțumim de informațiile utile!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Un telefon, laptop sau desktop trebuie să aibă minim 4 GB RAM, pentru a fi cât de cât în regulă.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Felicitări foarte bine explicat ,dar eu tot nu stiu ce memorie ram să cumpar de la Corsair cu RGB ce să aleg între latență sau frecvență

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!