anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce este memoria RAM ?

Ascary
Campion certificat
Memoria RAM (Random Access Memory), este punctul de tranzit al tuturor datelor ce urmează a fi prelucrate de către procesor. Prin urmare, viteza și capacitatea de stocare a modulelor de memoriei sunt factori determinanți ai performanțelor unui calculator.
În cazul memoriilor RAM, nu doar capacitatea de stocare contează, ci și frecvența de lucru a acestora, măsurată în MHz, precum și timpul lor de răspuns, latența CAS (CL).
Pe modulele actuale, capacitatea de stocare a memoriilor RAM este indicată în GB (1 GB = 1024 MB). Cu cât acestă valoarea este mai mare, cu atât mai multe date vor „încăpea” în memoria RAM în așteptarea prelucrării lor de către procesor.
Viteza de lucru a memoriei RAM se măsoară în MHz și reprezintă cantitatea teoretică de date ce poate fi transferată între memoria RAM și procesor. Cu cât frecvența memoriei RAM este mai mare, cu atât mai rapid va fi computerul.
Latența CAS (Column Access Strobe), reprezintă durata de timp în care memoria RAM poate oferi procesorului datele pe care le găzduiește. Astfel, cu cât aceasta este mai mică, cu atât mai bine pentru performanțele sistemului de calcul.
6 Răspunsuri 6

Razvan
#StarMember
Mulțumim de informație, colegul.

Jay
Campion certificat
Foarte binevenite informațiile.. Nu toata lumea se pricepe.. 🙂

Vio73
#StarMember
Cu cât este mai mare, cu atât te ajută mai mult. Mulțumim de informațiile utile!

GOLDzila
Explorator
BRAVO , AI STIL ! Și de data aceasta.

Vio73
#StarMember
Un telefon, laptop sau desktop trebuie să aibă minim 4 GB RAM, pentru a fi cât de cât în regulă.

Dan_38
Începător
Felicitări foarte bine explicat ,dar eu tot nu stiu ce memorie ram să cumpar de la Corsair cu RGB ce să aleg între latență sau frecvență