Întrebare fară răspuns

Un nou malware Android folosind jocurile pentru copii din Google Play

Profitând de creşterea masivă a consumului de jocuri pe Android, indusă de închiderea generalizată a şcolilor, infractorii cibernetici au luat în vizor jocurile pentru copii, ca vector de infectare a dispozitivelor mobile.

Malware-ul Tekya, aşa cum l-au numit experţii companiei de securitate Check Point Research, foloseşte o metodă numită code obfuscation pentru a evita detecţia de către programele anti-malware, inclusiv filtrele Google Play Protect. Tekya a reuşit să infiltreze nedetectat 56 de aplicaţii pentru Android, dintre care 24 erau promovate ca şi jocuri pentru copii.

 

Tekya este conceput pentru a păcăli utilizatorii să facă clic pe ceea ce ei cred că sunt acţiuni legitime. În realitate, interacţiunile făcute pe interfaţa touch sunt procesate ca şi click-uri pe reclame distribuite pe Google, Facebook şi alte platforme, care generează venituri pentru autorii malware, dar pe cheltuiala utilizatorului. Copiii, desigur, nu sunt complet conştienţi de acest lucru, şi nici părinţii care descarcă fără să ştie o clonă a unui joc sau a unei aplicaţii populare.

 

Deşi aplicaţiile infectate, clone ale altor aplicaţii legitime, au fost intre timp eliminate din Play Store, problema este departe de a fi rezolvată, magazinul oficial de aplicaţii Android fiind vizat periodic de atacuri care subminează încrederea utilizatorilor în platforma administrată de Google.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/aplicatii/un-nou-tip-de-malware-android-se-propaga-folosind-jocurile-pentru-copii-din-magazinul-google-play-19019025/

Sursa 2 - https://www.slashgear.com/android-clicker-malware-infects-kids-games-on-google-play-store-25614269/

 

Ar fi bine ca, din cand in cand si mai ales in aceasta perioada, sa verificati telefonul / tableta copilului si sa efectuati o scanare completa utilizand o solutie de securitate deja consacrata!

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Era de asteptat.. jocurile pentru copii devin din ce in ce mai populare in perioada asta..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Daca nu pot intra prin aplicatiile adultilor intra prin jocurile copiilor. Eu chiar nu-i inteleg pe oamenii acestia.
Sa profiti de inocenta unor copii...chiar nu au mai gasit nimic altceva?

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!