Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Folding@Home cumulează mai multă putere decât primele 7 supercomputere din lume luate împreună

Prin contribuţia a sute de mii de entuziaşti din lumea întreagă, un vaccin sau alt medicament eficient împotriva COVID-19 ar putea fi descoperit mai devreme decât ne imaginam acum doar câteva zile.

 

Cumulând puterea de procesare a PC-urilor din lumea întreagă, reţeaua Folding@Home este acum cel mai puternic supercomputer din lume, numărul donatorilor care au ales în număr record să-şi pună acceleratoarele grafice sau procesorul de sistem în slujba cercetătorilor care analizează posibile remedii împotriva coronavirus depăşind chiar şi cele mai optimiste aşteptări.

 

Momentan, cei care descarcă şi instalează clientul Folding@Home pe propriul PC descoperă că sarcinile de procesare sunt preluate cu întârziere, mesajul „No WUs available for this configuration” semnalând că donatorii livrează pachetele trimise spre analiză mai repede decât cercetătorii le pot publica.

 

Iată cum descrie FAH activitatea pe SARS-CoV-2:

 

"Specialitatea noastră este folosirea simulărilor computerizate pentru a înţelege părţile mobile ale proteinelor. Vizionarea modului în care atomii dintr-o proteină se mişcă unul faţă de celălalt este importantă, deoarece surprinde detalii valoroase care nu pot fi observate prin orice alte mijloace. Luând structurile experimentale ca puncte de pornire, putem simula cum se mişcă toţi atomii din proteine."

 

Depăşind deja pragul de 470 petaFLOPS, reţeaua Folding@Home este de peste două ori mai puternică decât supercomputerul Summit, recent pus de Statele Unite exclusiv la dispoziţia luptei împotriva noului coronavirus.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/internet/foldinghome-cumuleaza-acum-mai-multa-putere-de-procesoare-decat-primele-7-supercomputere-din-lume-luate-impreuna-19015613/

Sursa 2 - https://www.extremetech.com/extreme/308053-foldinghome-now-faster-than-worlds-top-7-supercomputers-combined

 

Daca doriti sa va implicati si voi, o puteti face descarcand clientul Folding@Home direct de pa pagina oficiala la adresa https://foldingathome.org/start-folding/ In momentul in care nu utilizati PC, puterea acestuia de procesare va fi pusa in slujba celor care cauta un vaccin impotriva COVID-19.

 

Together We Can Do More!

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Mulțumesc frumos, să sperăm că vom trece cu bine peste aceasta perioada.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Aceste gesturi sunt foarte necesare in perioada asta.. cum spune un mesaj care se da momentan la un număr scurt.. numai IMPREUNA putem reuși.. ca să mai compensam si din inconștiența altora..

Multumim de info FaraUnid,o sa-mi las si eu calculatorul de acum deschis permanent. Este destul de potent si daca cateva milioane de oameni vor face ca mine poate ajuta cu ceva. Doamne-ajuta.
Cred ca se merge pe aceeasi tehnica cu a cautatorilor de bitcoin,nu?

Uniti putem trece cu bine si peste aceasta pandemie. E bine ca in cat mai multe domenii s-au unit firme mari pentru a incerca impiedicarea raspandirii si stoparea cat mai repede a acestui virus letal. Jos palaria in fata celor care ajuta.

Poate aceasta actiune ar putea fi extinsa eventual si prin dezvoltarea unei aplicatii si pentru telefoanele inteligente,astfel sa se poata folosi si puterea de procesare a acestora.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!