Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Xiaomi testează o mască ''chirurgicală'' cu incarcare pe USB

Cea mai recenta inovaţie a cunoscutului producător chinez de smartphone-uri este Xiaomi Youpin Q5S, cu o mască electrică care purifică aerul cu până la 95% şi se încarcă prin USB.

 

Masca de sterilizare electrică Xiaomi Youpin Q5S are patru filtre, dintre care unul HEPA (filtru de aer de înaltă eficienţă), unul metalic, altul din hârtie sterilă care previne germenii şi ultimul strat confecţionat din ţesătură impermeabilă care previne umiditatea.

 

 

Datorită acestui sistem de filtrare, masca Xiaomi protejează împotriva prafului, a formaldehidei (o substanţă chimică periculoasă cu efect cancerigen), a fumului de ţigară, a gazelor produse de maşini, a polenului şi a altor alergeni, cum ar fi părul animalelor, precum şi a particulelor de până la 0,3 cm şi a diferitelor bacterii.

 

Masca are structură din plastic cu finisaje din bumbac şi silicon. Xiaomi Q5S are o baterie de litiu reîncărcabilă prin USB, cu o autonomie între 4 şi 6 ore. Nu este suficientă pentru o zi întreagă de muncă, dar cu siguranţă este suficientă pentru o călătorie la cumpărături, scrie Time 24.

 

Sursa 1 - https://www.descopera.ro/lumea-digitala/19017407-xiaomi-tocmai-ce-testeaza-o-masca-chirurgicala-care-se-incarca-via-usb

Sursa 2 - http://www.time24.news/i/2020/03/coronavirus-xiaomi-launches-mask-that-purifies-the-air-electronically.html

 

Nu o interzice Trump si pe asta? Daca tot vine aplicata in zona gurii poate are ceva microfon incorporat, si daca tot are conexiune USB, cine stie ce date colecteaza, stocheaza, unde le trimite si cine are acces la ele!!!

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

E chiar utopic pentru noi. Se vad investițiile în tehnologie, mai ales în Asia, in special in China. Sper doar să poată fi folosita aceasta tehnologie și la noi, cat mai curând...

Interesant. Orice noutate în acest domeniu e binevenită!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Am auzit la radio cum un medic primeste doar o singura masca pe zi. Unul a spus ca in nici un caz nu-i ajunge o masca pentru o zi de lucru cu pacientii si i-au dat inca o masca dar l-au pus sa semneze ca a primit măști pentru doua zile.
Poate acest tip de masca ar mai ajuta cumva dar cine stie cand le-am putea primi si noi.

E chiar binevenita o astfel de masca, dar dupa parerea mea nu o sa investeasca statul roman in asa ceva. Poate in viitor sa se treaca la o asemenea masca, dar pe noi in momentul de fata ne intereseaza masca banala de hartie,bumbac sau din ce e comfectionata care nu se afla instoc. Pt sistemul medical romanesc din prezent este doar un vis o asemenea masca din pacate.

Nu cred ca mai exista un "sistem" medical romanesc acum. E o bulibaseala totala si din pacate acesta pare sa fie doar inceputul. Pacat de medicii nostri care sunt niste eroi.

S-ar putea ca acum să se apuce și ai noștri de treabă și să fabrice multe lucruri, pentru că nu le mai primesc de la chinezi sau alții!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!